Saffranssemlor med lingongrädde

Semlor är som en egen maträtt, mättande och gott! Min mamma har alltid varit lite tokig i semlor och när hon häromdagen pratade om saffranssemlor så var jag ju bara tvungen att prova att baka. Med två nötter, ehh.. nötallergiker i familjen fick det bli lingongrädde i istället för mandelmassa. Otroligt smarrigt och mättande. Det är en fin balans med semlor för mig. Äter jag för mycket (okynnesäter) blir jag illamående. Som med våfflor. Konstigt det där.

Ett tips är att om det blir lingongrädde över så är det galet gott att bara klicka i en glassstrut och äta. Godare än glass, och en "treat" min mamma gav oss barn när vi var små.

 

Kommentarer
Postat av: Karin O

Vad mumsigt!

GOTT NYTT ÅR!

2013-01-01 @ 12:32:14
URL: http://kakansemlanoliven.se/
Postat av: Olivia

såååå fina bilder!!

Svar: Tack Olivia! Tack!
Cecilia Möller

2013-01-02 @ 20:46:33
URL: http://sammels.blogg.se/
Postat av: Jenny Eriksson

Så fint fotograferat och säkert jättegott också :)

Svar: Supergott! De är redan slut här hemma :)
Cecilia Möller

2013-01-04 @ 16:38:10
URL: http://jennyeriksson.blogg.se
Postat av: Ana Zagreb

Såå fint inlägg! Wow!

Svar: Tack tack tack! Lite ska jag ha att göra på mina lediga dagar :)
Cecilia Möller

2013-01-09 @ 11:01:07
URL: http://coffeeandcake.blogg.se
Postat av: Johanna på Småstadsvillan

Fantastiskt fint inlägg och ser gott ut. Vi har samma KA hemma. Äääälskar den! :-)

Svar: I Löööve Kitchen aid. Vi har bakmaskinen, mixern och hushållsberedaren. Vi har gått loss lite där. Och förresten prova att baka semlorna, de är dögoda.
Cecilia Möller

2013-01-09 @ 15:01:06
URL: http://smastadsvillan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me