I nyaste numret av Hembakat

Om ni har missat, så finns det ett tårtreportage av Karolina Tegelaar, fotograferat av mig i nyaste numret av Hembakat (nr 5 2012). Det är tårtor utan mjölk eller ägg. Tårtor som passar såväl allergiker som veganer. Recepten finns i tidningen, och fler recept utan mjölk eller ägg finns på Karolinas sida Recept utan mjölk eller ägg (kakboken.se)
 

Gott som tusan, jag har smakat allt!


Sitter still

Min nya iMac kommer idag. Filer ska flyttas, backupas. Program ska installeras. Organisation.

Ragge.

Fotograf Daniel Johansson

I söndags fick jag förmånen att jobba med Daniel. Han är en grymt duktig fotograf, och fin människa. (Oj, två saker vi har gemensamt.) Spana in hans bilder på hans hemsida (Bröllopsfotograf i södra Svergie, främst Malmö och Växjö), och vänta med iver på att jag ska lägga upp bilder från plåtningen här.


Helsingborg i ett dygn

Ett dygn i Helsingborg med två av mina bästa, Helena och Johanna. Affärsmöten, kajakturer, brainstorming, intima samtal, god mat, vin, choklad, och lite fest på kvällen.

Kajakturen var verkligen en upplevelse. Vi tänkte att vi borde röra lite på oss, inte bara götta och sitta. Jag hr paddlat kajak på sjöar förut, men att göra det på havet var något helt annat. Vågor och blåst. Kajaken ville bara mot stranden och det var sååå jobbigt! Träningsvärk i axlarna, check.

 

Back!

Jag är hemma! Just nu är det bara att ladda hem de där ungefär 2500 bilderna jag tagit i helgen och gå igenom dom. Välja ut favoriter. Har er helg varit grym? Vad har ni gjort?


Egopics från Instagram @cicimoller

Jag var visst väldigt nöjd med mina "old school"-flätor. Med andra ord så gjorde jag sex stycken inbakade flätor i fuktigt hår igår innan jag gick och lade mig, när jag sedan vaknade och tog ur dom så "Voilà". Ovan ser vi förfallet över en dag också. Först innan smink, sedan med smink och sist nu innan jag stupar i säng. 
 
Jag känner att jag kvällsbabblar.

Inredningsfotograf barnrum

I nyaste numret av Family living (nr 6 2012) finns det ett reportage om Adrinas (min dotters) färgglada rum. Fler detaljer om rummet och hur vi tänkt kan ni läsa där (jag ger inte bort allt godis här). Starka färger gillar jag. Mycket, fast städat. Pom-pomsen, virkade dockan, väggarna, bokstäverna, och tavlorna har jag och Adrina gjort själva. Det finns pyssel i våra kroppar som måste levas ut ibland.

Adrina blev lite deppig när hennes rosa hortensia dog. Det var en av de sakerna hon önskade sig i födelsedagspresent, rosa blommor är ett säkert kort hos henne.
 
 
 

Äpplebädd

Jag vill också ha en gammal och lummig trädgård.
Varför ska det ta så lång tid?


Äpplen i orangeriet (Trädgårdsfotograf)

En lång helg utan blogginlägg men med ett midnattslopp. Det var så kul att springa! Nästa år kommer vi springa igen. Bilder från mitt midnattslopp finns på Instagram (@cicimoller).

 
Ni som redan följer mig på Instagram vet att jag har fotograferat ett växthus idag. Eller rättare sagt ett orangeri. Bilderna blev fina och växthuset var grymt! Det var så att jag blev avundssjuk på mig själv som fick fotografera där. Helt underbart!
 


Imorgon blir det fotografering i Stockholm.
Färgglatt, mönstrat, barn, lekar, godsaker och natur. 

Påminnelse

Ni glömmer väl inte att skicka in era motiveringar till TÄVLINGEN?

Georiga, the aristocrat

Georiga ser så Jane Austin ut, aristrokratisk. Elegant, samlad, och vacker. Håret och makeup av Caroline Olofsson (Hairstudio Unique). Flätan är en utbakad, trasslig sak.



Åh det var så kul att fotografera Georgia, hennes hud är som honung!


Vårt dygn i Västervik

Några icke-jobbrelaterade bilder från när vi var i Västervik förra helgen. Vi bodde i en cell på Hotell Fängelset. Det var inte stort, men vi sov bara där och det var lite kul att ha sovit i en cell. Tur att vi slapp dela badrum. 



När vi inte sov eller jag fotograferade familjer, spenderade vi tid med Linnea, Niklas och Ester. Ni vet. God mat, prat, skratt, fika, lekande, mysande, promenader, husspanande. 


Liberty Weller, the water lily

 
Den perfekta musiken till bilderna är "Water Lily" med The ideal husband.
 




Klänningen är från HM.
 
Hår och make av Caroline Olofsson (Hairstudio Unique)

 

Liberty (Porträttfotgoraf i Linköping)

När kompisen Georgia satt och fick sitt hår och sin make gjord fotograferade jag Libery medan hon väntade på sin tur. Fler bilder att vänta med andra ord, som alltid just nu. Jag har fotograferat väldigt mycket i sommar och har mycket att visa. Men vill känna mig klar först. Försvarar mig med det :)
 

Bröllop i Bjärka-Säby (Bröllopsfotograf Linköping)

Varför jag vill arbeta som bröllopsfotograf? Titta på bilderna nedan. Se hur vackra Cecilia och Fredrik är. Hur glada de är. Jag fick föreviga deras dag. Ta del av den och vara en liten del av den. Jag älskar bröllop.

Getingar däremot, gillar jag inte alls. När jag mötte upp Cecilia i Bjärka-Säbys Nya slott där vigseln hölls, blev jag stungen av en. Mitt sadistiska jag blev lite glad över det faktum att taggen satt kvar i min arm, då kan det inte varit så skönt på getingen heller. Svidandet gick över lagom till att vi förflyttade oss till middagen och festen i Gamla slottet. Men stickmärket är kvar, även nu en vecka efteråt. 

Fler bilder finns på min hemsidas bildspel, Cecilia+Fredrik.
Mitt tips är att titta in där. Titta där, titta här, kommentera.


Västervik levererar (Barnfotograf Västervik)

Förhandstittar från dagens barn- och familjefotografering som skedde i Västervik. Fiiiina Västervik. Min familj följde med och vi åkte ned igår för att hinna umgås med våra vänner. Natten spenderades i Västerviks gamla fängelse, i en cell.

Sommarfrukost

Sommaren för oss har inneburit sena frukostar, som egentligen ligger närmare vår normala lunchtid. Långa frukostar, med all tid i världen och inget dagis att passa tider till. En av de bästa sakerna med ledighet.


Presenterar Izzy, ninjakaninen

Kikar läget, sträcker på sig lite mer, måttar lite och samlar allt mod, skjuter ifrån med tassarna och satsar. Vår Izzy är en riktig liten rymmare. Hon klättar på hönsnät och hoppar över kompostgaller, alltid för att ta sig in till Jake. Vi kallar henne "Ninjakaninen" och hon är det senaste tillskottet till Piratkaninerna. Hon är helt galen och supermysig.

På sista bilden ser ni Jake. Han har husarrest efter att har blivit bestulen på sin manlighet och måste läka ihop lite innan han får ut och springa igen.

Kittlas

Många familjebilder här på bloggen nu, men va tusan det är ju sommarlov!

Igår hade jag min födelsedag vilket blev en lugn och mysig tillställning. Egentligen var det ingen tillställning alls, utan mer jag som besökte Lotta över lunch och fika, jag som hade en klass på gymmet och sedan middag och tårta på kvällen. När jag skulle sova var jag så sockerfull på chokladbollar, center, och prinsesstårta. Äckligt sockermätt, det där med att sluta i tid är inte riktigt min grej.



 
Nu ska jag leta reda på en målare som tapetsera vårt sovrum, min födelsedagspresent. Min man försöker stoppa det till varje pris. Han har till och med erbjudit mig en iMac istället för omtapetsering, men det går jag inte på.

Sista sucken av sommarlov

Sista veckan hemma innan hösten drar igång for oss. Försöker att njuta av det, men det kliar i fingrarna av längtan att jobba. Då är det rätt tänker jag. Då har jag valt att satsa på rätt grej.


Ledig dag

Idag tar jag ledigt, för att vara med min familj. Inget redigerade. Inget bloggande. Lite mejlande. Lite sociala medier. Men annars bara familjen och piratkaninerna.

Det är tävlingsdags!!! WOHO!

Vinsten är en kärleks-/beloved-fotografering med mig (ca 1h) och 5 högupplösta, digitala bilder från fotograferingen. Med andra ord en vinst som är värd mycket känslomässigt och 3500kr. Det enda som vinnaren står för är eventuell resekostnad om plats för fotograferingen är längre än 3 mil från Mantorp (då 40kr/mil). 

Vill ni veta hur man vinner?

Skicka ett mejl till mig på [email protected] med rubriken "Tävla". Motivera med vem/vilka du vill fotograferas och vad som gör ert förhållande speciellt. Har ni gått igenom något prövande? Har ni en alldeles speciell kemi? Har ni en fanastisk historia att berätta? Ha i tanke att er motivering kommer publiceras i samband med ett blogginlägg och bilder från fotograferingen. Det går självklart jättebra att motivera vinsten till någon annan som ni känner, som skulle uppskatta en fotografering som visar allt det de känner för varandra. 

Bomba mig med mejl nu, jag vill le, skratta och gråta med era motiveringar! Sista dagen är 31e augusti.

Ta tillfället att få minnen för livet som ni kan se tillbaka på.

Bröllop Bjärka-Säby (Fotograf i Linköping)

Bjärka-Säby är verkligen en optimal bröllopsmiljö och vackra Cecilia och Fredrik passade in som ost på hamburgaren/bacon i salladen/jordgubbar till mjölken. Jag är så glad! Kommer ha lyckorus hela dagen, och det tror jag alla gästerna, och framförallt Fredrik och Cecilia, också kommer att ha. 
Kärlek är magi
 

Porträttfotografering - Georgia

Ikväll porträttfotograferades fina Georgia som jag var aupair till när jag var 19 år. Så vacker. Det här är en lite tjuvtitt, mer är att komma. Nu ska jag sova så jag är pigg som tusan imorgon!
 

Imorgon smäller det till med bröllop!

Jag laddar, batterier och mentalt. Imorgon är det bröllop, och skarpt läge. Jag älskar att fotografera bröllop. Det är mycket känslor, en stor dag, en upplevelse som jag får dela med brudparet och fotografera. Fina Cecilia och Fredriks bröllop i Bjärka-Säby är det imorgon. Wiii!

The hair!

Jag gillar dreads, jag gillar rasta när det ser ut som nedan, jag gillar det visuella, jag gillar den bohemiska känslan. 
En tjej jag fotograferade på Skänninge marken.

Merry-go-round


Skänninge marken 2012

Första onsdagen och torsdagen i augusti är drar största jippot igång i mina hemtrakter, Skänninge marken. Sveriges äldsta och största torg- och gatumarknad. Vi åkte dit idag för att kika i stånden, äta lite "ståndmat" (troligen inte ett ord, förrän nu), åka karuseller och se Adrina uppleva det här för första gången i sitt liv. 

Tivolit var höjdpunkten enligt min dotter (jag blev lite för snurrig), mamma tyckte saltgurkorna var bäst och jag uppskattade alla ansikten mest. Eftersom jag hade min dotter med mig var tillfälle för fotografering lite begränsad, men jag funderar på att kanske åka till Skänninge en stund imorgon. Bara för att foto lite gatuporträtt.

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0