Flygekorre på joggingtur

Min nya livrutin är att gå och lägga mig samtidigt som min dotter, det vill säga vid 20.30. Det här innebär att jag vaknar kl 5.00-5.30 och är pigg. Fast min familj sover. Så jag har tid att gå ut och motionera tidigt satan på morgonen (eller jobba). Idag tog jag en 5 km joggingtur. Jag började springa när fullmånen och stjärnorna var ute och kom hem i soluppgången. Mörkt som tusan, och på landet finns inga väglampor (heter det så?), eller bilar så tidigt på morgonen. Men jag vill gärna inte chansa på att en ev bil inte ska kör på mig, så jag tar på mig en sådan där reflexväst som jag fick i julklapp av min man för fyra år sedan. Ja det var allt jag fick i julklapp det året, han är så bra på julklappar (inte det året). Dessutom är västen i storlek XL så jag känner mig som en flygekorre när jag springer med den. En reflekterande flygekorre. Men jag försöker hålla in armarna.
 
I LA hann jag med att ta några snabba fotografier på Jessica i hennes transparenta morgonrock från Agent Provocateur. Det blev inte så många fotografier med just de här kläderna för solen hade gått ner och det började bli mörkt väldigt fort. 
 
English. Don't even try to google translate. Learn Swedish instead. An awesome 6 min video on the subject can be found on youtube. Simple Swedish.
 
Om ni vill kan ni kan ni lämna en taggande kommentar. Som en söndagsöverraskning. 

Mitt "on-and-off-förhållande" med LA

Nu planerar jag resa till Los Angeles i januari. LA och jag rimmar bra ihop (bokstavligen rimmar vi inte alls). Jag har ett kärleksförhållande med staden. Ett on-off-förhållande. Ett förhållande där en vecka åt gången räcker, och ett förhållande där längtan gör allt lite bättre. Då jag varje gång jag åker dit längtar efter att komma hem till min familj och vara ett bättre jag. Ytligheten i LA gör det med mig.
 
LA blir bättre för varje gång jag åker dit, för jag lär känna fler och fler intressanta människor. Det är något speciellt med att se solnedgången med ett glas vin i handen, på en bbq i Hollywood hills pratades fotografering med en filmproducent. Eller att sitta i en solstol med tårna i vattnet på ett poolparty i Beverly hills och prata om europeisk kultur i flera timmar.
 
I januari vill jag tillbaka. Ska jag tillbaka. Några projekt är på gång där borta i Hollyweird/-wood och jag har en kompis som just nu letar efter en modell i LA som kan ställa upp på naket till ett utställningsprojekt.

Jessica i Joshua tree.
 
Rekommendera gärna mitt inlägg på facebook ;)
 

The Parker's garden, Palm Springs

Trädgården på The Parker är helt otrolig. Lummig, hemlighetsfull och med dolda gångar och nya detaljer att upptäcka överallt. Jag älskar det! Det vippiga gräset, de långa flagnande palmerna och överallt mjuk loungemusik. När vi hade en halvtimmesrast sprang jag runt som en tok och försökte samla på mig bilder för att kunna komma ihåg hur allt såg ut. Jag hann inte runt över allt, eftersom en kanin fångade min uppmärksamhet. Men ni får se lite av mitt Parker i Palm Springs här nedan. 

En av kvällarna samlades vi ett gäng runt lägerelden. Pratade strunt, njöt av att det var 25 grader varmt på kvällen, och lyssnade på när någon spelade på en gitarr. Ganska så amazing (som Danny skulle sjungit det).

Nog om The Parker. Nog om Palm Springs. Idag åker jag och fotar hemma-hos-reportage hos Malin.
 
 

Beloved collective festival 2012

Fotografkonferansen i Palm Springs, Beloved collective festival, var grym! Konferansen var anledningen till att jag bokade resan till USA, där Los Angeles och New York bara var en bonus.
 
Föreläsarna var grymma, och jag blev kär i Bob Goff och Kristen Kalp. Underbara föreläsare som engagerade och känslorna åkte berg-och-dalbana. Jag har fått många nya vänner under de tre dagarna som vi var på The Parker (LOVE The Parker), och jag har fått klarhet i en hel del grejer. Min hjärna har fått en elchock av inspiration och vilja till föränding. Förbättring.
 
Dagarna hade intensiva föreläsarscheman (och god mat!) och på kvällarna var det nattdopp i poolen som gällde (med egen koreograferad konstsim), drinkar med det svenska följet (Jonas Peterson och Juliana Wiklund), eller konsert med Kye Kye

Jag är där nästa år igen.

Om ni undrar över hennatatueringarna så var det så att vi ingick i olika "tribes". Själv hade jag en duva på handleden som satt kvar i över en vecka (trots 4 timmars bad i poolen en kväll). 
 

Hos doktorn i China town

Med köttbullar i magen gick jag och Lisa till Chinatown. Vi blev tidigare på dagen tipsade om en doktor där som tydligen skulle vara "spot on" och duktig. Väl där undersökte han oss, en och en. Han kände på pulsen, kollade tungan, klämde på benet och tittade på ögonen. Tydligen ska jag dricka mer te och vatten för mina njurar. Annars var det fint med mig. Lisa gick loss och köpte örter och andra torkade (legala) blad som hon ska göra avkok på. 


We make balls!

En av de nya människorna jag träffade i New York är dansaren Lisa. Hon har lärt mig flera nya uttryck och ord under de två dagarna jag var med henne. På jakt efter "katter" och "nya talanger". Så jäkla skön tjej. Efter en våt kväll på stan tog vi en lunch på The meatball shop, "we make balls". Köttbullar och grönsaker, yum yum. Och hur fantastiskt fina är inte Lisas naglar och ringar?

 
Samma dag som vi åt köttbullar gick vi på ett annat äventyr också...

Lite utav mitt New York

Fyra nätter i New York City. Tre planerade fotograferingar, varav inga blev av. Vad hände där? Note to self, spika allt innan.
 
Jag har ätit cupcakes till frukost/lunch/eftermiddagsfika (dvs allt inträffade kl 15-16 på eftermiddagen) varje morgon. Sovit mycket. Ätit goda middagar varje kväll och druckit gott vin. Okej, kanske inte första kvällen när jag blev i tvingad en 2 dollars pizzabit. Men annars har det varit goood mat. Inte visste jag att friterade polentasticks är galet gott med guacamole. Jag visste inte ens att friterade polentasticks fanns för en vecka sedan.
 
Godaste cupcakes hittade jag på Crumbs, en härlig chokladgrej, Brownie cupcake. MUMS! Typiskt att det var just den gången min vän var med och tog hälften. För att kompensera mitt cupcakeintag lite har jag gått en del, gata upp och gata ner. 
 
 

Joshua Tree - Jessica

Några fler bilder på Jessica. Jag måste tillbaka till Joshua tree. Måste tillbaka. Fota mer. Bara gå runt där och fotografera miljön och insupa det vackra och sorgsna med en öken. Jag tycker en öken är vackert sorgsen, och mystisk. Kanske också lite läskig efter allt Jessica berättade för mig om "skorpinionspindlar" som är stora som handflator och jagar sitt byte, och äter stycken av kött från djur och människor. Låter supermysigt.

Googlar.....

Okej, så de kanske inte är så farliga för människor de där "Tarantulorna". Källkritik är viktigt har jag lärt mig i skolan.

Bilderna ovan tog jag 20 min innan jag tog dom i inlägget nedan här. Minutrar gör stor skillnad på solnedgång och toner.
 
 

Jessica and the skull

Troligen kommer jag jobba mer på Jessica bilderna när jag kommer hem, men samtidigt gillar jag när bilder inte är för photoshopade. Jag gillar bilder som är ärliga. Samtidigt som nice edit är ett starkt medel för att förmedla känsla. Well, solnedgång i Joshua Tree är magiskt. Och stressigt. Få minuter som det magiska ljuset är framme. Den kalla, pastelliga tonen gillar jag. 




More pics of Jessica in Joshua Tree to come.
 
 

Tips på bra barer i Hollywood

Nu är jag i NYC, och kommer vara här tills på fredag. Jag gillar fasiken inte NYC alls lika mycket som LA, men det är okej. Jag kanske blir kär i NYC den här resan. Kanske. Kärleken för en stad beror så mycket på vilka man träffar och vad man gör. Fyra inredningsfotograferingar är planerade att hända här, nu ska bara karln med alla kontakterna styra upp allt. Medans jag väntar på det och fortfarande ligger i sängen på hotellrummet (kl 16.00) tänkte jag tipsa om några bra ställen att gå ut på i LA.
 
Jag är inte en tjej som normalt går ut och festar. Jag är inte det. Men när jag åker iväg på resor blir det att jag går ut nästan varje kväll. Det beror nog främst på att alla jobbar på dagarna och det är på kvällarna man kan ses.
 
Oftast går vi ut på lite annorlunda och schyssta barer. Min absoluta favoritbar i LA är Harvard&Stone som ligger på Hollywood blvd. Den är coolt inredd om man vill titta på inredningen, och det är avslappant där inne. Inte så uppklätt utan jeans och t-shirt funkar hur bra som helst, samtidigt som klänning också funkar. Varje gång jag varit i LA så har jag hängt där minst en av kvällarna. Bra musik, med mycket från 60-talet. Det är hit man ska gå för att se lite hipsters, eller män med rutig skjorta och skägg. 
 
Ett nytt ställe jag varit på den här resan är Pour Vous som är en Parisinspirerad bar. Tre gånger per kväll har de en show när det kommer ned en stor fågelbur från taket som en eller två tjejer dansar i. Klientelet här är lite mer blandat än hos H&S, och här gäller det att vara lite uppklädd för att komma in. En kul detalj är att "rökrummet" är en gammal spårvagn. Lite Göteborgskänsla. Eller kanske inte. 
 
Vill man se något galet och konstigt och väldigt LA är Beacher's Madhouse ett ställe att uppleva. Det är bara supergalet. Och kul för en kväll. Märkliga shower på scener, "flying midgets" och bra dansmusik. Beacher's madhouse ligger på Roosevelt hotellet på Hollywood blvd. Hotellet har fler barer/klubbar som också kan vara värda ett besök om man ändå är där, speciellt Teddys.
 
Utsikten från mitt hotellrum på Roosevelt, över Tropicana bar. Svårt att sova före kl 02.00 med den pulserande "umps umps"-musiken.
 
 

Matorgie i LA

Det är en matorgie varje dag här. Middagarna är ofta "prova-många-maträtter"-middagar och jag har ätit sushi varannan dag. Bra sushi dock, så jag är nöööjd och glad. Jag har en 100% tendens att gå ner i vikt när jag reser. Det är det enda sättet som jetlag påverkar mig på. 

Igårkväll var vi ett gäng som gick och åt middag på en fancy pancy restaurang som heter "Osteria Mozza". VI beställde 15 rätter och delade på fyra, och det var gott som tusan. Servicen var grym. Man skulle kunna tro att vi rullade ut från restaurangen med tanke på amerikanska portioner, men det var mer europeiska portioner. Jag gillar det. När portionerna faktiskt är i en bra storlek så man kan äta 3-4 rätter. Så Mozza är ett hett tips i Los Angeles, men bord kan behöva bokas månader i förväg. 

När jag var i öknen (Joshua tree) så åt jag och Jessica lunch på ett litet hak utmed vägen. Hamburgare. Klart jag måste äta iallafall en hamburgare när jag är i USA. 






Heterokromi - Jessica

Två färgade ögon. Heterokromi. Det är något speciellt med det. Jessica berättade för mig att det finns i mytologin att två färgade individer är älvor. När jag tittar på henne kan jag tro på det. Hon ser ut att vara handplockad för att representera den myten.

Jessica bor här i LA och jag träffat henne i nattvimlet två gånger när jag varit här förut. Hon har något speciellt, och jag har velat fotografera henne sen jag såg henne första gången. Den som frågar den får. Och den som är ihärdig och frågar ofta får mer.
 
Efter en kväll med drinkar, mat och moppeturer i LA åkte vi ut i öknen (dagen efter). Biltur i 6 timmar för att fota i 30 min. Som fotograf är man fasiken inte klok, det är ett som är säkert. Men ni kommer förstå varför location var viktigt. Men inte idag. 
 


Är det bara jag eller är ni också sugna på att se alla färdigredigerade bilder? 



Het i Hollyweird - Ludwig Göransson

Ludwig är en vän till mig som bor här i Los Angeles. Jag var kär i honom när jag var 14 år. Han kunde redan då spela gitarr som en gud och som 14åring var jag tydligen svag för musiker. Han gör mig stolt, vilket är konstigt eftersom hans framgång inte har med mig att göra alls. Kompositör, musikproducent, och medlem i bandet Childish Gambino. Han gör, bland jäkligt mycket annat, musiken till en av mina absoluta favoritserier just nu "New Girl". Hans karriär har bara startat här borta i Hollyweird. 

Jag fotograferade honom idag. Mer sanningsenligt är kanske att jag hängde i studiosoffan, åt energibars och spontanskakade en maracas. 

 
Musikvideo från hans egna musikprojekt då han går under Ludovin.
Ludovins EP kan ni ladda ner också.
 
 

Smakprov på The Parker

Jag har det så fint här på The Parker i Palm Springs. Idag hade vi en paus och jag passade på att ta lite bilder på området. Ett smakprov nedan är på ena restaurangens uteservering. Jag är så förtjust i färgerna, lamporna och stolarna.




Livstecken

Jag lever! Jag har det bra! Jag har fullt schema! Men jag hinner uppdatera lite på Instagram.

Hundutställning Klubbarp

Jag packar för att få med mig allt, komma ihåg allt tills jag åker i natt. Det blir Los Angeles - Palm Springs - Los Angeles - Las Vegas - New York. Allt på två veckor. Fotofestival, två porträttplåtningar, och tre inredningsplåtningar. Hej och hå så kul jag ska ha!!! Jag kommer försöka uppdatera bloggen.

En snabbis till hundklubben hann vi med idag och Adrina gjorde premiär i utställningsbanan med att ställa Greta. En rosett och godis blev priset, och kompis Axel följde med och hejade på. 




Tidigt julbak

Julbak i september. Så är det i min vardag. Igår var det julrecept på schemat med en ny kollega, Monica. Hon hade bakat så galet goda grejer, som vanligt smakade jag på det mesta. Jag tycker att det är bra om jag vet att det smakar bra och gott också. Plus att jag är en sockergris. 


Barnfotografering med Tyra - Del 2 (Barnfotograf Linköping)

Fortsättning på bilder från igår. Tyra gjorde ett snabbt klädombyte och var redo att köra igen direkt. Kläderna sydde Tyras mamma ihop kvällen innan fotograferingen. Tänk så smidigt att kunna göra så bara. Släng ihop något som blir fint, proffsigt och färgkoordinerat med naturen.

Men nu sista bilderna på fina familjen.







Barnfotografering med Tyra - Del 1 (Barnfotograf Linköping)

I somras var jag med familjen i Västervik (ni trogna bloggläsare vet ju redan det). Jag fotograferade Tyra med hennes föräldrar. Vilken liten pärla Tyra är! Så charmig!





Min nya hårfärg

En egobild en söndag. Min nya hårfärg. Ljust och nästan lite rödaktigt. Jag trivs.




Ett inlägg utan bild, WTF?

Den här helgen har varit festlig. I fredags åkte jag och Adrina till Stockholm, mötte upp min bror och var på junibacken. Regnet stod som spön i backen, och det var typiskt höstväder. Men vi stod ut och shoppade loss lite på Zaras barnavdelning innan vi tog oss tillbaka till min brors lägenhet. 
 
Han och Adrina hade myskväll med film, och jag hade utekväll. S magazine hade sin releasefest på Kåken i Stockholm och jag var där. Det var en kul kväll. Jäkligt kul. Jag träffade fina människor som gjorde min kväll flera gånger om. Och har funnit en ny favoritdrink som smakar som serietidningar ser ut, "Amaretto sour". 
 
Kom hem kl 5.30 på morgonen och sedan upp 10.00. Kompletteringsfotografering på lördagen hos en väninna och sedan hem. Stålmannenombyte hemma och sedan in i bilen och till ett födelsedagskalas. 
 
Fest tre helger i rad är inte min vanliga melodi. Sverige runt dessutom. Stockholm-Helsingborg-Stockholm. 
 
En vecka till hemma nu, sedan blir det Palm Springs - LA - NYC. Vilket liv jag lever....
 
Springa, duscha, mumma, självporträtt. Vi börjar september så. BRB.

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0