Våra påskägg

Jag fick det finaste påskägget någonsin av Daniel i år. Chokladägg med handgjorda praliner från Chocolat, fina vardagsörhängen i guld från Sandström de Wit. Påskliljorna handlade vi på skärtorsdagen, då var det bara knoppar, och över natten till långfredagen hade alla slagit ut och blommade som en brudbukett. Luktade gott och vårigt när vi åt frukost på morgonen. Tänk vad dofter, smaker och ljus kan göra för humöret. 

Citronpralinen blev min favorit!
 

Adrina fick leta efter sitt påskägg efter frukosten. Hon önskade sig en Justin Bieber tröja istället för godis, och som tur är har hennes mormor nummer till påskharen. Glad som tusan när hon fick öppna ägget och såg vad som låg där i. Påskharen är fortfarande ett mysterium för henne, precis som tomten och tandfen. Härligt att leva i en värld av hemligheter och magi.



En bild på Josefine!

Underbar påsk i Småland involverade skogspromenad, pimpling, äggletande, rävspel, mat, godis, släktingar, ostning, påskpyntande och en kort fotografering av min mans kusin. Jag tar en sak i taget.

Josefine
 
 

Fredagslistan #6

 (Här borde det varit en påskig bild och ingen gammal återanvänd sak, men så planerad var jag inte)

1. Nummer ett på min fredagslista måste få vara att det är långfredag. Ledig dag. Familjedag. Göra-ostkaka-med-svärmormor-dag. Will keep you pOSTed. Hihi :)
 
2. Imorgon är det påskafton! Jag är förtjust i påsken, det erkänner jag. En högtid utan press. Jag minns att det var så kul att vakna upp på påskaftonsmorgon och se vad för skattjakt mina föräldrar hittat på det året. Fågel-fisk-eller-mitt-i-mellan. Varmt eller kallt. Snöre knutet till min dörr som jag fick springa runt i hela huset för att nysta ihop och sedan hitta påskägget. Skattkarta. Ägg gömda i trädgården. I år blir det min dotters tur, och vi planerar en traditionell gömma-i-trädgården-grej. Men vad som är i ägget är annat än godis. Tur att min mamma har numret till påskharen och kan göra beställning.
 
3. Bästa presenten till den som har allt? Eller alla-hjärtans-dag-grej. Eller frieri-grej?
 
4. Min man har så länge jag varit ihop med honom, längtat efter en Fantomengrotta. Det är först på hans lista över saker han skulle göra om han vann 100 miljoner på lotto. I sommar tänker jag att vi kan göra något sådant här i skogen i Småland. 
 
5. Många amerikanska vänner har den här symbolen på sin profilbild på Facebook. Jag kan verkligen inte greppa att vem man älskar vara någon annans sak än sin egen. Att någon annan ska bestämma vilket kön man får gifta sig med. Sen kom jag över den här bilden när jag slösurfade, och fnissade när jag såg nedersta bilden. Batman.
 
6. Det är kalastider för oss. Det började för två helger sedan och nu kommer det hålla på en månad framåt med kalas varje helg. Det hela avslutas med Adrinas kalas. Tema är bestämt och i veckan får jag börja knåpa ihop inbjudningar. Temat är "marshmallows" och jag har lånat in en bakexpert, Monica, som ska styra upp det söta. Känns awesome nu, kommer kännas stressigt då. 
 
7. Bästa filmen jag sett den här veckan, och den här månaden är utan tvekan Samsara. Se den. Bara gör det. Sen kan ni ringa mig och diskutera.
 
8. Sen kan ni också kolla in den här länken som visar bilder från 33 vackra övergivna ställen på jorden. Fotosugen much? Hell yes!
 
9. Glad påsk! Ta det riktigt lugnt och glöm inte att röra på er när ni äter allt socker!

Pasteller i köket

Förstår ni att den här snygga kvinnan bakar och lagar mat som jag fotograferar varje vecka? Redan när jag kom till fotografering var jag glad, för det är ju vår nu och solljuset har en bra inverkan på mig. När jag stiger in i Monicas kök har hon dukat upp med underbara pasteller i rosa och turkost. Jag kunde inte sluta le eller se mig mätt. Jag stirrade mest och tänkte "framsida". Det är ett gott tecken. Vad som mer är gott är att jag åt en av efterrätterna till lunch. 

Fina och pastellmatchande Monica.

Lax och förväntningar

Jag fick både gåshud och tårar i ögonen när jag tittade på ett av hemmen jag ska fotografera när jag åker till NYC.  Det fina huset i Philadelphia var det som gjorde att jag fick upp ögonen för designparet och nu har de precis renoverat färdigt ett hem i upstate New York. Jag såg det färdiga resultatet idag och det är såååå fint. Ser så mycket fram mot min resa i maj nu!

Hemmagjorda hamburgarbröd med laxburgare och räksås. En lunch jag gjorde till mig och mamma för ett tag sedan.
 
Jag läste ett fin och bra text idag. Kanske mer av ett citat förvisso. Ett bra motto att leva efter.
 
"A good life is when you assume nothing, do more, need less, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are."
 

Företagsfotografering - Hairstudio Unique

Företagsjobb är kul för det är sällan jag gör dom. När jag fotograferar interör på företag, här frisörsalong, tänker jag som om jag fotograferade ett hemma-hos-reportage. Kanske att jag fotar lite färre detaljbilder och fler helhetsbilder. Jag försöker hitta de fina och oväntade detaljerna, som nedan skylten för Kaffehöran. Hårsalongen är förresten dit jag går och klipper mig, eller alltså gjorde tills min frisör flyttade till Stockholm. Så nu åker jag till Stockholm och fixar håret. Så bra är hon! Dessutom är hon lite av en underhållning i sig. Nu har Caroline en stol på CU på Luntmakargatan i Stockholm.

Hairstudio Unique kan briljera med både nyrenoverad lokal och duktiga frisörer. Bäst i Linköping! Frääääscht.
 

My table hos Daniel Roos

Fredagkväll och jag var hos konditorn Daniel Roos på dessertmiddag. Bra folk som jag fick dela den här upplevelsen med, galet goda efterrätter som var vackra som konstverk och med spännande överraskningar. Det blev totalt 9 desserter, om jag räknar de sista 9 egengjorda pralinerna som en efterrätt. Sugar rush much? Jag var lycklig hela dagen. Först för att jag var förväntansfull (och hade fått en sådär fem bra mejl på dagen), sedan lycklig under ätandet, och fortsatt lycklig efteråt när sockret pumpade runt i blodet. 

Mer om middagen kommer ni få läsa i en tidning längre fram i år. 

Finns det inte på bild så har det inte ätits.
 

En fin morgon.

Frukost kan vara så enkelt, och fint. Den sätter verkligen tonen på dagen ibland och idag var en sådan morgon. Jag vaknar upp hemma hos en av mina bästa vänner Johanna, på Östermalm efter en middag med socker som huvudingrediens. Blir serverad samma sak som jag äter varje morgon, bananplättar. Johanna vet att jag måste starta mina dagar med plättarna, annars blir det lite fel från början. Till plättarna ska det vara bär eller jordnötssör. Och inte vilket jordnötssmör som helst, utan Sevan utan socker. Den gula. Den bästa. Johanna hade beställt en burk av mig så den levererades igår.

Alltså, jag börjar min lördag med plättar och en bästa vän. 

Morgon hos Johanna
 

Fredagslistan #5

 
1. Jag gillar Mila Kunis. Det har jag gjort sedan That 70's show (killer show) då hon var bortskämda och fåfänga Jackie. "Jag färgar inte håret, det finns människor som betalar för att få min hårfärg". Den här intervjun med supervirriga killen får mig att gilla henne mer.
 
2. Vackraste djurprintarna. Helt klart så att jag ska göra likande med mina kaniner. Jag är förälskad i printen med apan som springer, eller björnarna som klättrar på rep, eller åsneöronen, eller rådjuren, eller uttern, eller maffiga buffeln, eller örnen med utfällda vingar. Det är så gaaaaalet många fina. Titta runt där en stund vettja! 
 
3. Jag är lite orolig samt fascinerad av hur mobilanvändandet (eg smartphones) kommer påverka interaktionerna i framtiden. Alltså hur våra barn kommer påverkas av sättet vi socialiserar nuförtiden. Vi föräldrar skrev om det nyligen och det finns även ett bra TEDtalk av Sherry Turkle om det. Om ni är intresserade kolla, annars kan ni ju strunta i det.
 
4. För er som inte hittat TEDtalk så är det en guldgruva av korta inspirationstal. Jag kan fastna där. Jag fastnar där. Ofta.
 
5. Idag är det fredag och jag ska sätta mig på tåget till Stockholm för att fixa håret och frossa i goda efterrätter signerade Daniel Roos. EXCITED! Så jäkla excited så att jag måste använda utrikiska. Det kommer nog bli en jäkla smakresa.
 
6. Uppdatering om planteringen vi gjorde så börjar det pluppa upp lite grejer nu. DE LEVER! 
 
7. Min matkreatör har en blogg, och har bloggat om en present som Adrina gjorde till henne nu i veckan. Adrina får alltid presenter av Monica så det var lite dags att ge tillbaka. 
 
8. Annars en bra vecka så här. Två reportage är sålda. Tre reportage är beställda och ska fotas och fixas framöver. Hur har veckan varit för er?

Det blir inte alltid som Cici tänkt sig

Minimodellen Adrina fick skippa dagis för att modella i dagens matfotografering. Det är lätt att ha med henne på jobb, eftersom hon är van att vara med överallt. Hon roar sig lätt själv, och kan hitta på sagovärldar med karaktärer utav nagellack om det är vad som finns tillgängligt. Idag hade hon lite mer avancerade leksaker som Molly Mops hundleksaker. 

Ikväll skulle jag och min karl ha en kväll för oss själva, barnvakt var fixad och biljetter kirrade sedan långt tillbaka. Vi skulle se "Roligt för delar av familjen" med Schyffert och Gustavsson. Vi kom dit, det var en onkologimässa på Konsert och kongress. Lite märkligt att lägga det samma kväll. Jag tar upp biljetterna och ser att vi är där två dygn för tidigt... Tusan! Nu missar jag showen eftersom jag har ett fotouppdrag involverad Daniel Roos i Stockholm på fredag. Men svärfar blir kanske glad som får fin fredagsunderhållning.

Eftersom vi redan fixat med allt, beställde vi biobiljetter och gick till en restaurang och åt efterrätter. Pratade framtid, projekt och vad som hänt i veckan på jobbet/skolan. Pratade resor. Träffade på vänner på stan. Sen bio.  Det blev en riktigt fin kväll, även om den var oplanerad.

1. Adrina har matpaus.
2. Fylld korg i hallen påväg ut i trädgården.
 

Börjar med en SMÄLL!

En bra start på veckan minst sagt. Två reportage sålda, ett inredning och ett bak. Så tycker jag alla måndagar borde vara. Börja med en smäll så att säga.
 
För att fira måndagen investerade jag i lite rekvisitakläder till Adrina från Zara. De har så mycket snygga grejer till henne där, och kläder som är fotovänliga. Vår- och sommarkläder i ljusare färgskala, utan märken och loggos, utan en massa småmönster. Hon kommer få modella lite framöver är det tänkt. Inte hennes mamma emot :)

Detaljbilder från hemma hos Monica.

En kärleksförklaring.

Jag har så roligt med mina föräldrar. De är så härliga och lättsamma. De ställer alltid upp. Alltid. Och det har de alltid gjort. Deras kärlek till mig har jag aldrig någonsin behövt ifrågasätta. Den har alltid varit så självklar och tydlig. De är leksamma. Vi spexar. Vi dansar runt i deras kök. Vi sjunger påhittade musikaler. Vi skrattar tills vi gråter. Vi besöker varandra spontant och ofta. De är inte bara mina bästa vänner, de är också min dotters bästa vänner och idoler. Bara det band de knyter till min dotter kan få mig att bli tårögd när jag tänker på det. De är och har alltid varit en trygghet i mitt liv, och alltid stöttat mig i det jag gör och i mina val. De har gjort mig modig. 
 
 
Utan vår relation är jag inte hel. 


En kärleksförklaring till er, mamma och pappa. 
 ♥
 

Planteringslördag

Jag hade energi på förmiddagen idag och hann med baletten för Adrina (läsa ifatt inredningstidningar för mig), shoppa blommor och frön på Blomsterlandet, och plantera dom. Adrina valde smultron och tomater att så, jag valde Aster, Petunior och Luktärtor. Vi fick dessutom användning av alla de där glasspinnarna som Adrina sparat på ett tag nu. Åh, angående det där med att jag hade energi på förmiddagen, efter lunch så försvann den helt och jag somnade på soffan i 2 timmar. Härliga lördag!

Är det trädgårdsår för mig i år? Kanske? Jag har väntat på att det ska hända. Men jag ska nog inte ropa hej i förtid. Blommor har ju dött förr...
 
Adrina working it!
 
Två matreportage sålda den här veckan och intressemejl har kommit om en trädgård och en gård. Tuff tuff!
 

Fredagslistan #4

Min vän Helenas växthus. Lite övervuxet med ogräs och väldigt vackert.

1. Ska vi bli lite nostalgiska? Vi kan väl börja lite så med veckans lista. 90-tal, Spice Girls är poppis och de här skorna är omåttligt poppis. Tur att jag var lång redan då och duckade för samtliga av dessa stilar på skor.

2. Fredag idag alltså, och jag kommer fira en av mina vänner ikväll med tapas. Hon är vegetarian, jag vill bli vegetarian efter att jag ser Saturday night live-klippet med Justin Timberlake som en sjungande tofu.
 
3. Igen. Det har fasiken hänt igen. Blommorna bara dör här hemma. De glöms bort och dör. Köksblommorna klarar jag av att komma ihåg, men i sovrummet och vardagsrummet, OMÖJLIGT! 10 exempel på blommor som är svåra att ta död på, de ska skrivas upp och tas med nästa gång det ska blomshoppas!
 
4. Fredagsgott. Mer än så behövs nog inte sägas.
 
5. Jag har funderat på om ett fotografi av Djuret med och av Samuel Pettersson ska få pryda en av väggarna här hemma. 
 
6. Konst av lite annorlunda material som inte är från färgburkar/-tubar? Hong Yi är speciell. Ett porträtt gjort av kafferingar
 
7. Jag är besatt av den här klänningen den här veckan. Om någon vet var den finns, håll inte inne med det!
 
8. Avslutande en chans till livsförbättring. 10 vanor som stjäl din lycka. Läs, fundera, lär och förbättra.

Kalljästa frukostbröd

Föll inte gårdagens bilder er i smaken kanske de här gör det. Pastell. Kalljästa frukostbröd. Choklad. I nyaste numret av Hembakat (nr 2 2013) finns recepten. Monica är så grymt duktig på att hitta på recept och göra det gott också. Den kvinnan bakar mycket vill jag lova. Allt ska provbakas och förfinas. Finns alltid galet mycket godsaker hemma hos henne. Inte lätt att inte småäta. Men det är ju så gott!

Kalljästa frukostbröd. Matfotograf Cecilia Möller, matkreatör Monica.

Följ min resa med hjälp av Bloglovin och Facebook!
 

Året runt nr 12 2013

Sugna på något som gott som tusan? Med fikon och dadlar? Recept finns i nyaste numret av Året runt. Matfotograf är jag såklart, och mat av Monica. 

Frukost med smak dadlar och fikon.

Följ min resa med hjälp av Bloglovin och Facebook! 

Inblick i mina tisdagar

Precis som att Fantomen ibland går på gatan som en vanlig man, är det inte rekvisitashopping och möten i Fjärilshuset varje dag för mig. Ibland går jag på gatorna i Linköping på möten (jo jag inser att det kan missuppfattas, men seriöst, vad tror ni om mig?). Under 2013 kommer jag varje vecka gå på nätverksmöte med BNI. Inte nog med att jag ska gå på möten, jag har även fått en förtroendespost (som det så fint heter) som informatör i gruppen. Lite oklart exakt vad det innebär, men jag tänker att jag "go with the flow". 
Idag var Muharrem Demirok på mötet och håll föredrag och Linköpings framtid.



Mateus showroom - Jobblyx

Rekvisita, rekvisita. Det behövs så mycket till våra fotograferingar. Mer än man kanske tror, och så vill vi ju kunna variera prylar och färger. Med andra ord så är tre rekvisita-lager inte så mycket. Äh, va tusan det är jäkligt mycket och samtidigt är det ofta vi tycker att vi har för lite. Vi = jag och Monica. Men igår var jag på Mateus showroom i Stockholm och fyllde på vårt lager. Rosa, turkost, lila, och grönt. Jobblyx kallar jag det :)
Snapshots från Mateus showroom, Stockholm.
 
 

Matplanering på fjärilshuset

Det är inte alltid så att möten måste äga rum på tråkiga kontor, eller oinspirerande caféer. Jag träffade Karolina på fjärilshuset med våra barn. Vi åt lunch, fikade, matade fiskar, tittade på fjärilar, försökte få papegojor att prata, imponerades av sköldpaddor, planerade matfotografering, såg en gulgroda.
 
Lite jobbprat blev det såklart. Karolina är inte bara (snart) doktor i beteendevetenskap, egen företagare och tvåbarnsmamma. Hon är också grym på att lyckas med bakverk utan att använda ägg och mjölk, även ibland också utan gluten. Kick-ass på vegan-/allergivänliga godsaker med andra ord. Vi har gjort två bakreportage tidigare ihop och ett kunde ni se i Hembakat förra året. Nu har vi nya planer. Karolinas bakböcker är ett kap, och de kan ni köpa på Kakboken.se. Se också till att gilla hennes facebook-sida (älskar loggan!).

Våra tjejer fann varandra idag och kom oförkämt bra överens tillsammans direkt. Judit, Karolinas flicka är nuförtiden lite känd för att ge bra komplimanger. När vi gick hade hon sagt "Jag gillar dom, de var så vackra".
 
 

Dop av Alice

Ursäkta avbrottet, vi har varit på dop. Dopet gick fort, kanske bara 30 min. Lunch/fikan/småätandet/drickandet pågick dock i ytterligare fem timmar. Det var lilla Alice som döptes. Jo precis den där glada docklika tösen jag fotograferade för någon vecka sedan. Lite mindre glad under dopet dock, med snorig näsa och feber. Alice var dock tuff och ni vet, the show must go on. 
 
Min show går till Stockholm imorgon, och där stannar jag tills måndag då det blir två möten. Med viktiga personer. Viktiga personer för min karriär. Hoppas jag.
 

Bröllop - Saban & Maja del 3

Sista delen från bröllopet som egentligen inte var något bröllop. Kul som tusan att fotografera och definitivt något jag vill prova igen. Men det är ju något speciellt med ett riktigt bröllop. Med nerverna på spänn, kärleken i luften, förväntan. I freaking love it!

 
 
Fotograf DKJ - Som drog ihop det hela och var förste fotograf
Hårdesign
 — Som fixade frisyrer och smink
Elite Hotell - Som stod för hotellrum och festlokal
Kök 11 — För den fantastiska maten
Kronlimo — Som såg till att vi kom till rätt plats vid rätt tid
Drugge Smycken — Som ordnade guld och diamanter till alla
Eventcoach — Som fixade musik både på festen och i kyrkan
Zetterberg Couture — För den fantastiska brudklänningen
Cenino & Donna — För att ni klädde brudgummen och tärnorna i underbara kläder

Fredagslistan #3

 
1. Modellhunden Greta blev Östergötlands näst vackraste hund 2013, hon kom BIS 2 på Östergötamästartävlingen förra fredagen. WOHO! Grattis Greta och mamma!
 
2. En till cool dansvideo. Dansa i sängen, varför inte?
 
3. Dags för alla vänner att fylla år, och ni har ingen aning om vad ni ska köpa eftersom de har "allt"? Coolaste presentidéerna finns på Coolhunting.
 
4. Vackert porslin är ju kul att ha. Speciellt för mig som behöver som rekvisita ibland, eller ofta. Jag har märkt att mitt inköpsbegär till hemmet har minskat enormt sen jag började köpa en hel del rekvisita. Inte för att rekvisitan används i hemmet, för det orkar jag inte styra med. Det kanske är grejen att jag vet att jag har fina grejer mest. Fint porslin, det har PotteryJo från Stockholm.
 
5. Jag är mer än glad över att jag kanske kommer få med mig lite måttsydda klänningar från en designervän till LA. De ska jag ha på några event. Men mer om det kommer. Jag kanske skulle kunna dokumentera den processen. Hmm bra idé Cici. Bra idé. Vilken följetong det skulle kunna bli.  
 
6. Ny te-hang up. Tea forte. Inte bara snygg som tusan utan god med! När jag drack det på ett café igår så köpte jag med mig ett 20 pack hem. Grönt te ska det vara såklart. Simon som jobbar på Chocolat (Facebook) där jag drack teet, beskrev det gröna teet som "riktigt höigt". Tänk er det sagt med bred östgötsdialekt. Inte för att ha sa det med bred dialekt utan för att det blir roligare att tänka så :)

7. Tryck på länken, tryck på play. Blunda, lyssna i 2 minuter. Poesi av Warsan Shire.

8. Jag tycker det är viktigt att bli glad över saker som är på gång. Även om de i slutet inte blir av. Då har jag iallafall varit glad en gång, istället för att aldrig glädjats åt dom. Om jag blir besviken när det inte slår in så blir jag det oavsett om jag glatt mig åt det innan eller inte.
 
 

Bubblar i huvudet

Sitter och planerar vårens fotouppdrag. Det kommer bli så många grejer, stora som små och ni kommer få se överraskningar som jag inte kan berätta om än. Stora överraskningar. Nej jag är inte gravid eller så, allt är helt och hållet jobbmässigt. Men inget är 100% innan det är genomfört så att säga. Jag inser att jag kommer behöva göra en del desperata eftersökningar efter saker här på bloggen lite framöver. Så om ni känner er resursfulla så kan ni väl fortsätta läsa bloggen i vår och sommar också? 
 

Min finaste modell

Kan hända att jag är lite partisk, men det här är min finaste modell. Kan hända att det är lite ego, eftersom hon är 50% mig. Kan hända att det är så att hon har mitt hjärta.

Vid flertalet tillfällen har jag fått höra att Adrina har en gammal själ. Ett djup i sig. Jag vet inte, det låter ju nästan lite läskigt. Omtänksam, snäll, smart och fin är hon iallafall. Jag försöker lära henne alla bra grejer jag kan.
Adrina 4 år.

Rusans Pysselrum

Jag åkte till Rusan för att göra ett hemma-hos-reportage förra året. När jag kom ner i hennes pysselrum kändes det som att kliva i en i pastellig godisaffär. Så fint, och så många saker! Givet att bara pysselrummet skulle bli ett reportage. Ni kanske stötte på det i tidningen "Härligt Hemma" förra veckan?

Många bra lösningar på förvaring. Visst kliar det i pysselfingrarna?


Bröllop - Saban & Maja del 2

Andra delen i bröllopstriologin som är det stylade bröllopet mellan Saban och Maja. Middag och kyrka. Första delen kan ni se här på förberedelserna. Imorgon blir det slutklämmen med porträtt.

Fotograf DKJ - Som drog ihop det hela och var förste fotograf
Hårdesign
 — Som fixade frisyrer och smink
Elite Hotell - Som stod för hotellrum och festlokal
Kök 11 — För den fantastiska maten
Kronlimo — Som såg till att vi kom till rätt plats vid rätt tid
Drugge Smycken — Som ordnade guld och diamanter till alla
Eventcoach — Som fixade musik både på festen och i kyrkan
Zetterberg Couture — För den fantastiska brudklänningen
Cenino & Donna — För att ni klädde brudgummen och tärnorna i underbara kläder.

Bröllop - Saban & Maja del 1

Nu är jag på gång. Bröllopet som fotograferades för halvåret sen, och som har fått vänta på att fotografen Daniel i Växjö ska fixa till sin hemsida och blogga om det. Men nu är det ju dags för mig! Jag utlovade ett långt blogginlägg från "bröllopet" (det var ett uppstyrt bröllop, dvs ingen blev gift), men har insett att det är lättare att dela upp det. Ergo, del 1 av bröllopet; förberedelserna.

DJK - Bröllopsfotograf i Växjö som styrde upp allt och var förste fotograf
Hårdesign
 - Som fixade frisyrer och smink
Elite Hotell - Som stod för hotellrum och festlokal
Drugge Smycken - Som ordnade guld och diamanter till alla
Zetterberg Couture - För den fantastiska brudklänningen
Cenino & Donna - För att ni klädde brudgummen och tärnorna i underbara kläder.

Kärnfrisk ute i smygstormen

Jäklar vad det blåste idag. När vi gick till skogen blåste Adrina omkull 3 gånger. Men vi tog oss dit, och väl inne bland granarna var det lä. Men trädkronorna svajade vilt. VI fick barr lite över allt, men överlevnadsinstruktören berättade för oss att barr bara är nyttigt. Väldigt mysigt att äta lunch ute, trots vinden. Jag njöt av det, tills vinden låg mot mig och jag fick rök i ögonen. Men förutom det! 

Vi åt kylskåpsmat. Nötbiffar som jag gjorde i förrgår, tomater, paprika, hallomi. När spetten blivit grillade la vi maten på tortillabröd och tillsist en röra med avokado och creme fraiche. Lyxig utelunch med ihopplock från vårt kylskåp ändå. En varm choklad med grädde, kakao, socker och mjölk känns given. Sara tog sig en liten tuting i, för att få lite extra värme. 
Att spontangrilla ute känns i mysklass med att läsa igelkottsbok med sprakande doftljus.

Jag gillar ju att vara ute nu på vintern vid eld. Känner mig som en väldigt hälsosam och frisk människa.
 
 

Maja bakom kulissen.

Jag veeeet att jag skulle göra ett stort inlägg tills imorgon, och det ska jag. Sitter och väljer bilder. Blir så förstummad över hur galet fin Maja är. Skulle bara skriva det. 

Väntar ni fortfarande?


Den som väntar på något gott! Jag tänkte sitta och fixa ett stort inlägg från det styleade bröllopet som jag publicerar imorgon (söndag). Låter bra va? Men först frisk luft. Som smutsas ned med rök från elden. Grilla i skogen står på schemat.

Fredagslistan

Fredag. Igen. Ingen överraskning där kanske. Fredag följer ju alltid torsdag. Men det är för andra gången i ordningen dags för fredagslistan. Kommentera gärna om ni tycker något är speciellt bra. Snälla. Bra, är vi överens om det.

1. Jag börjar med en grym dansvideo som är grym i sin sak. Inte att den är "So you think you can dance"-grym (för övrigt ett bra program). Inspiration för de flesta mammorna. Och alla andra också för den delen. Michelle Obama...
 
2. Hysteriskt roligt om är biolog. Eller särkilt om man är biolog ska jag kanske förtyldiga. Roligt skrivet och med bilder på helt galna djur. 
 
3. Digital detox. Hugha! Det skulle jag behöva, och de flesta jag känner också.
 
4. Det kan vara det galnaste huset jag sett. Helt normalt och fint på utsidan, men som en skräckfilm inuti. Lite läskigt med alla dockor och brudklänningar. 
 
5. Bästa som hänt i veckan företagsmässigt är nog att jag fick så fin respons på mina "tatueringsbilder" som hamnade på blogg.ses framsida. Så himlans glad över det. Chocken när jag har över 70 kommentarer att läsa igenom och över 2 300 läsare på bloggen. Faan så kul. Så bra! 
 
6. "Where ever you look, there is beauty". Så ska man se på livet enligt mig, och enligt 109 åriga Alice Herz-Sommer. Optimism oavsett vad. 
 
7. Bästa nattningen i veckan var igår. Doftljus som sprakar, mys i en stor nytvättad säng, Adrina kramandes mig när jag läser en bok om en igelkott. Livet är fasiken i mig stort.  

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0