Beatrice och Niklas

Jag känner mig fnittig som ett barn. Underbar dag! Tack!

När jag spelade poker på heltid

Foto David Einar

Jag träffade min karl när jag precis fyllt 20, hösten 2004. Han var en märklig person som väckte mitt intresse och som jag ville träffa igen. När vi började hänga med varandra innebar detta att jag tittade på tv och han spelade nätpoker. För det var det han gjorde hela tiden. Poker. Jag är nyfiken av naturen och snart ville jag veta allt. Speciellt efter att ha fått rycka in och spela medan han gick och duschade. När han var klar hade jag vunnit $8000.
 
Det slutade med att jag fick ett eget spelkonto och satt och spelade själv. Tre månader senare slutade jag mitt jobb och spelade på poker på heltid, och så fick det vara i 1 1/5 år. Jag slutade i en veva när det började gå sämre, jag mådde dåligt av spelet och kände att det var dags att göra den där universitetsutbildningen jag kämpade mot i gymnasiet. Glad att jag tog beslutet att sluta medan jag fortfarande var plus.

 
De där 1 1/5 åren var ganska galna. Vi reste en hel del och spelade poker (är videopoker det nya nu?) på lite olika ställen i världen. USA, Europa och Karibien. Den där miljön kan jag sakna i korta stunder. Casinomiljön med ljud överallt, människor som tjoar, masiker som rasslar, drinkar som serveras fram och tillbaka. Fasiken, när jag var i Stockholm sist på Casino Cosmopol kliade det i spelfingrarna. Det är nog dags att sätta mig vid ett pokerbord snart igen. I Las Vegas i januari hann jag bara med turspel (som vi kallar casinospel), och då blev det roulette. Jag skulle visa min amerikanska vän det oslagbara systemet. "Vi har aldrig förlorat". Hmmm... jo men vips så var några tusen dollar borta till casinot (inte de bästa oddsen kanske). Min adrenalinkickar kostade några tusen dollar. Tyvärr funkar det inte likadant för mig när jag spelar online casino. Troligen förlorar jag, men inga kickar.
 
Vill ni veta mer om min karriär som pokerspelare? Jag vet att några av er följt mig även när jag började blogga 2005 och spelade på heltid. Har ni spelat poker eller casino? 
 

Glada Buddha-pojken är stor!

Dags för en barnfotografering idag, med den coolaste 2-åriga pojken jag fotograferat. Ni kanske kommer ihåg Buddha-bilden? Visst har han växt till sig? Såååå charmig!
 

LCHF-pizza, gjord på blomkålsbotten


Visst, jag är matfotograf men ibland lagar jag även egen mat. Nästan varje dag för att vara exakt. Senaste experimentet i matväg är en pizza gjord på blomkålsbotten. Därav LCHF:andet i pizzan, även om jag inte följer den dieten. Det är min vän Lotta som gör det, och jag ville göra en lunch som hon kände var rätt att äta. Själv äter jag det som min PT säger att jag ska äta. Men nog om det. Vill ni ha receptet? Det kan hända att det kommer uppdateras lite framöver, några finjusteringar behövs. Lagar ni pizzan kanske ni kan hjälpa mig?
 

Egentligen ganska simpelt. Ett stort ekologiskt blomkålshuvud, 2 ägg, 1 dl riven parmesanost och 1 1/5 dl riven gräddost (eller mozzarella, eller annan ost).
 
Mixa blomkålen fint i en matberedare, lägg i en tallrik och micra på full effekt i ungefär 3 min. 

Skeda över den varma blomkålen till en tunn kökshandduk och låt den svalna lite. 
 
Nu gäller det att krama skiten ur blomkålen. Så mycket vatten som möjligt ska ur. Ta i för kung och fosterland! (Anledningen till att blomkålen ska svalna lite innan, händerna bränns annars.)

Häll ner den urkramade blomkålen i en bunke, och ha också i två ägg, all ost och kryddning. Jag tar i salt, peppar och chiliflakes. Mixa ihop och tryck ut ganska tunt på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Schuff in i ugnen på 225 grader i 10minuter för att förgrädda botten. Ta fram det pålägg ni vill ha på pizzan. Idag blev det tomatsås, tonfisk, tomat, champinjoner och gräddost för oss.

På med valt pålägg och in i ugnen igen, samma grader och samma tid. 

Lite krispig, sval sallad på pizzan och sedan är det bara att HUGGA IN!

Enkelt va? Räkna med att det tar ungefär 45 min att göra från start till slut. Och glöm för guds skull inte berätta om vad ni tycker om det här receptet. Antingen i kommentarerna eller på FACEBOOK. Ja och så vill jag påminna om att ni kan följa mig på bloglovin. Det skulle vara trevligt tycker jag.

Puss!

Preview A + H

 
En helt underbar bröllopsfotografering. Längtar efter att få visa bilderna för brudparet (och sedan er).

 

Ansiktsmålning en sjukdag

Att få hämta dottern på dagis för att hon är hänging och förkyld är ju inte så kul. Speciellt när jag har en plåtning som "måste" göras den dagen och den tiden. Igår fick Adrina följa med mig. Hon sov i bilen/åt lunch/plaskade i vatten/lyssnade på musik medan jag plåtade. Sen avslutade vi det hela med klädshopping, ansiktsmålning och mjukglass. Jag tror hon har haft värre dagar. 

Adrina målades till prinsessa utanför IKANO-huset Linköping.
 
 

Reportage uppdatering

Fredagen gick för mig i sockerns tecken. 10 bakverk fotograferades med Johan Hedberg aka matgeek, i Uppsala. Jag smakade på allt som inte innehöll lakrits, och kan bara konstatera att jag älskar mitt jobb. Älskar att fota mat, och gillar skarpt att få provsmaka det mesta. Exakt vad som lagades kommer ni se i Elle mat&vin inom närmaste 6 månaderna (vet inte exakt vilket nummer nu). Vill ni se reportage av mig som är ute nu, kan ni spana in Plaza interiör där Prästgården 101 finns med, eller Mat & Hälsa där det finns en intervju med Cassey Ho som jag fotograferade i LA.

Fina bakverket, eller en del av det, på skräbräda från Duxe.

Drinkfotografering på Humlan



Märker ni hur jag kunde hålla mig med att vänta med att redigera bilderna? Nejdå, sitta uppe till sent igår och göra klart idag. Fast det är ju så kul att se resultatet. So I give you drinks. Gjorda av Anton Olsson på Humlan i Stockholm. Fotograferade av mig och druckna av Johanna. Jag gillar att de är lekfulla, och hur fina är inte de fyra hjärtana? Nae, grym den där Anton.

 
 Vad tycker ni om mina första drinkbilder?
 
 

En söndag på Humlan



Jesus vilken lunch det blev idag. 6 drinkar = en halv flaska gin. Men nej nej oroa er inte. Jag drack inte alla drinkarna,  jag fotograferade dom. När jag var ute med mina tjejkompisar Johanna och Carro i fredags började jag prata med Anton. Anton är barchef på Humlan och vi bokade en fotografering som genomfördes idag. Första gången jag fotograferade drinkar, och jag gillar resultatet. De bilderna ska få lite kärlek i veckan, men några bilder från det som hände runtomkring får ni här.

Vänner! Äppledrinken var favoriten för mig, den vegetariska tacon (friterad blomkål med fetaost och stark sås) var grym, och till efterrätt den bästa isglassen på pinne jag ätit.
 

Sista från Gotland

 
 
 
 

En dag var vi några timmar på Fårö.
Vackert? Visst.
Magiskt? Inte för mig.
Får? Många.
Dyra fårskinn? Jahadå.
En stark doft av slake? Oundviklig.
Kul att kasta macka? Yeah!
Rekord i antal mackhopp? Jag fick ihop 4. Inget att skryta om kanske.


Bilden på mig är kred till Josephine. Alla bilder är tagna med Sony rx1.


Några fler Gotlandstips

Ja men då kör vi då. Några fler Gotlandstips och senare i veckan ett sista Fåröinlägg. Är ni redo? Okej, bildbomb med bildtexter. Goooo!


Vi bodde i en lägenhet strax utanför murarna i Visby. Murarna är maffiga!

När jag såg de tre karlarna med shoppingpåsar, väntade på sina kvinnor så tyckte jag att det var lite typiskt. Och kul. Och det påminde mig om min pappa, min morfar, och min man. Jag var förresten piffig med rött läppstift (fotokred Josephine Diffner) för att äta...


...hummer på Bakfickan! Sååååååå gott. Med smör och vitlök. Jesus så gött. Till huvudrätt åt jag fisksoppan. God, men inte så jätteimponerande.


På vägarna runt om på Gotland finns det galet många loppisar. Vi kollade in kanske två och handlade inget. Bortskämda som vi är med bra och billiga loppisar i Östergötland.


I Ala, som ligger ganska mycket i mitten av Gotland, finns en bod. Den boden har lite av varje och ägs av min gamla dagisfröken (också känd som min barndomsväns adoptivmamma). Jäkligt härliga människor. Jag frågar om jag får foto dem framför affären, och Ingela (som fröken heter) utbrister att de ju givetvis måste ha de nya hattarna på sig. Angående boken på bilden så bor författaren Marianne i Ala, handlar i boden och har skrivit om den i sina böcker. Nedersta bilden är dottern till min väns syster.


Vad är väl en resa till Sveriges största ö utan att äta dess kända saffranspannkaka med salmbärssylt?


And some "Rauks".


En av våra runt-åkande-dagar slutade med dopp i ett kalkstensbrott på norra delen av ön.
 
Godaste frukostmackan kom vi över på ren slump. Ni vet när man mest äter mat ute och längtar efter en "mormorsmacka"? Gott grovt bröd, smör ost och gurka. Enkel och god. Godaste mackan på länge! Stället heter Gannarve gård och är definitivt värt en fika om man är i området. Grymt härlig kvinna som har gården också. Glöm inte att de bara tar kontanter!

Någonstans på vägen, söder om Hablingbo, stannade vi för att sola och bada. Jag gjorde inget av det, eftersom jag tycker det är tråkigt. Men Josephine gjorde både och. Jag gick runt och fotograferade.

En lite babbling summering på fler tips om vad man kan göra och vad vi gjorde på Gotland.

På bröllop som gäst

Puh! En heldag på Gräsö utanför Öregrund med bröllop. Det första bröllopet jag varit på utan att vara ombedd att fotografera, så det var annorlunda för mig. Men jag hade ju lilla kameran med mig såklart, för så skadad är jag. Haha. Men med en hals som inte riktigt vill vara med, tog jag det lugnt och överlät drickandet till andra i sällskapet. Nu skulle jag vilja skriva att jag mår prima idag, men det är lögn. Halsen vill fortfarande inte. 
Baren igår. Så fint med många små detaljer. Fotat med Sony Rx1.
 

Crêperie face off, Gotland

Tydligen är det här med crêpes något som är stort på Gotland. Jag vet inte varför, men så verkar det vara. Det finns crêperier lite här och var och alla ska ha rykte om sig att vara så otroligt bra. Jag är inget stort fan, men jag var ju typ tvungen att testa. Ett på södra Gotland och ett på norra. 

Hablingbo crêperie ligger i Hablingbo på södra Gotland. Här är det gött vill jag lova, superfin miljö som känns lantlig och lagom lyxig (vad det nu innebär). Crêpesen är mjuka och jag smakade på två vegetariska varianter. Om ni åker dit är mitt tips att dricka den alkoholfria cidern till. Såååå god. Det var mitt favoritställe av de två vi provade.
 
På norra Gotland, på Fårö finns Kutens crêperie tati. Med rostiga bilar som dekoration och loppiskänsla på inredning. Vi satt och intog lunchen på baksidan med utsikt över ett fält med en massa vallmo. Lovely! Crêpesen är mer knapriga här, och eftersom jag inte är så mycket för knaperhet föll det för mig. Men gott, helt klart gott. Josephine tyckte att de var godast här, eftersom hon är mer för knaprigt och inte så mjukt. 
Tydlig beskrivning va?
Vad faller er mest i smaken visuellt?
Har ni varit på något av ställena?
 
 

Kväll vid bryggan

När jag inte målar och slipar, njuter vi av sista sommarkvällarna. Igår spenderades den med att fotografera mat utanför Vadstena, vid Monicas lantställe och hennes brygga.

Sony a99

Surfers i Visby, Gotland

En vän rekommenderade mig att försöka få bord på Surfers i Visby, deras mat skulle vara något speciellt. Så jag gick dit med Sarah och Josephine. Helt utan förväntningar.

Surfers är en kinesisk restaurang med mat inspirerad från provinsen Sichuan. Maten beställs in i smårätter och tanken är att man ska dela, som tapas. Extremt vällagad, speciella och goda smaker. Det var som en smakexplosion i munnen, och inte likt något jag ätit tidigare. Favoriterna blev de ingefärsdoftande tofubitarna (to die for, och jag är inte så förtjust i ingefära), torsken var helt galet god och tydligen var revbenen helt otroliga (äter själv inte kött så jag vet inte). En varningens ord för de starka kycklingbitarna. De var tydligen extremt starka för mina väninnor satt med tårar i ögonen efter att de smakat på dom. Är ni i Visby, se till att äta någon kväll på Surfers

Surfers, Visby. Fotograferat med Sony Rx1.

Leva Kungslador, Gotland, Visby

Strax utanför VIsby finns Leva Kungslador som är en sommaroas på Gotland. Äh, va tusan, allt på Gotland är som en sommaroas, hela ön. Leva Kungslador kanske mer är som en lunchutflyktsoas (bra ord till en "hänga-gubbe-lek"). Fin lunchbuffé, fina mackor och sötsaker. Bakom själva huset med maten i finns en innegård med anslutning till ateljé och gårdsbutik. Nu var det kanske inte som att jag shoppade loss, men jag uppskattade att gå omkring och titta på sakerna. Barnvänligt ställe.

Med Sony rx1

Preview Gotland

Ett inlägg om Gotland kommer inte räcka. Det kommer bli en delserie, som ni kan titta tillbaka på i vår när ni planerar er Gotlandsresa och undrar om tipsen kanske är något för er. 

 

Energikickar mig!

Redigeringsarbete kräver sina pauser för att hålla huvudet fräscht. Då kan jag rekommendera att snuffa lite på valpar. Det ger en jäkla energikick!


Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0