Progress at work!

Igår målandes taket på nya kontoret och idag ska jag och min kontorskamrat åka och kolla färg. Sen ska färg dit, elen fixas och sedan är det dags att flytta in. Om en vecka kanske? Jag är lite av en optimist :) Ska bli så jäkla kul och kommer bli grymt fint! Buren kommer vara där jag sitter och redigerar.

Ser ni fram mot efter-bilder?

Kakboken - Karolina Tegelaar

Hela min familj följde med på gårdagens äventyr och jobb. Min man fick jobba som assitent och barnpassare medan jag och Karolina (Kakboken.se) gjorde bakreportage. Det blev glutenfritt och raw. Vi höll till i deras sneda torp utanför Herrljunga.

Bara 700m från torpet fick vi en grand tour av deras stora hus som de renoverar. Det huset, mina läsare, kommer bli helt jäkla amazing. Det påminde mig ett kråkslott med högt i tak, korridorer och stora salar. Jag hade inte kameran framme och det var mest en byggarbetsplats, men när det är klart... Fy tusan!

Karolina och ena barnet Edgar. En väldigt glad och nöjd kille. Hela tiden.

Mat på ett dygn

Först en jäkla massa pizzaätande i Sala, och sedan ner till Stockholm för en middag med rosé och drinkar på Orangeriet. Det blev livat med Johanna och Janina. Härligt när min man sen ringer mig och säger att jag måste flytta bilen från gatan på Kungsholmen, annars blir den bogserad. Gå och springa i 12 cm klackar för att hinna dit, och slita sönder klackarna så pass att det bara är att slänga skorna efteråt (taxi är ju en bra idé såhär i efterhand). Men vi hann.

Morgonen efter laddade jag och Johanna inför vårt möte med Sony med en stor och fin frukost på Petite France. Jag tyckte det var kul att ta bilder på Johanna när hon äter. Det är något att fortsätta med framöver tänker jag. Johanna är en gammal bekantskap men en ny vän. Tror ni får se en del av henne framöver. En ny girl crush (kommer ni ihåg den förra?). Härligt!

 Allt fotograferat med Sony rx1. Till och med rx1an på bild.


Pizzor i värme

Tropisk värme igår. Jag spenderade min dag med Johan Hedberg aka Matgeek utanför Sala. När det är svinvarmt ute, knappt någon vind och strålande sol, då ska man stå ute bredvid en ugn med temperatur 550 grader och fotografera pizzor i några timmar. Jäkligt svettigt kan jag lova. Men tusan vilka bra bilder det blev. Och läskigt goda pizzor. Jag kunde svalka mig med fläderblomssaft och vaniljglass, inte så jäkla dumt det.

Samtliga fotograferad med Sony a99 50mm/1.4, förutom vedugnsbilden som är fotograferad med Sony Rx1.

Underbara vedugnen kommer från Zanichellis vedugnar
.
 

My milkshake

"My milkshake brings all the boys to the yard
And they're like: "It's better than yours"
Damn right, it's better than yours"

Besökte valparna (KLICKA) idag. Fotat med Sony Rx1.

Huller om buller

Det är många fotograferingar den här veckan; bakfotografering idag, inredning imorgon, pizzafotografering i Sala på torsdag, och möte med Sony på fredag. Därimellan ska bilder redigeras, mejl svaras på och komponeras, föreläsningar förberedas. Någonstans ska jag också vara ensamstående mamma den här veckan då min man är ute och far. Och min dotter har sommarlov från dagis. Vet ni vad som är nyckeln då? Föräldrar, svärföräldrar och vänner som mer än gärna tar hand om Adrina. 

Monica packar snyggt ner rekvisitan från dagens fotografering. Ja, liiiiite av rekvisitan. 
 
 

Den spontana grillkvällen

I bilen från båten som tog oss från Gotland pratade jag och Josephine om att vi borde dra ihop fler spontana grillkvällar. Alltså träffas utan att det är kalas. Dra ihop det gamla gänget, som nu har utökats till både karlar och barn. Så vi bjöd in oss själva på grillfest hos en vän på slätten (stort hus och trädgård, utehus, hund, och så höns som går fritt). Bjöd in lite folk och hade knytis, med ett efterrättsparty som hette duga. Vi kan säga att kvällen började med småätande på hallon- och vinbärsbuskar, och slutade med dans kring eldkorgen. Därimellan skrattade vi så vi grät några gånger.

Fotograferat med Sony Rx1 (Rex)
 

Ringar från Lor G Jewellery

Bloggen fortsätter i rocktema. Jag fotograferade min brors ringar för Lor G Jewellery, när han var hemma i helgen. En fet bunt med 100 dollarssedlar, Stefans tatueringar, och döskalleringarna. Vad tycker ni om resultatet? Lor G Jewellery gillade den översta så mycket att den fick pryda deras framsida.
 
Fotograferat med Sony a99 och 50mm f/1,4

The Hammer bar, Visby

En av kvällarna var vi på the Hammer bar i Visby. Äh, vem försöker jag lura? Alla tre kvällarna vi var i Visby var vi på the Hammer bar. Singeltjejerna jag var i Visby med var de som fick bestämma vart stegen bar på kvällarna, och jag agerade mamma och körde varje kväll.
 
Baren då, en rockbar som ligger innanför ringmuren och som är riktigt bra. Min vän Josephine förklarade det "som en Coyote ugly bar men utan de snygga tjejerna och allt fölk". Det låter kanske misslyckat, men icke sa Nicke Picke. Till mesta dels handlar det om den sköna bartendern som jobbar där. En riktig karaktär och med så många historier att berätta, går ni dit så måste ni fråga om bloddrinkhistorien. Anyhow, sista kvällen fick jag knäcka extra bakom baren.

Fotograferat med Sony Rx1. Bilderna på mig tagna av Josephine, resterande är mitt verk.

Gotlandsuppehåll

Jag är för tillfället på Gotland och fotograferar. Uppdaterar er med en inlägg om alla mina Gotlandstips senare i veckan! Men jag läser kommentarer. Vad gör ni i värmen?


Min nya - Sony RX1

Fotograferar mycket i min vardag. Fotograferar mycket på jobbet. Men att släpa med sig en väska som väger runt 10 kilo när jag ska fota för privat del känns lite väl tungt. Jag behöver för visso inte ha med mig allt, men det är skillnad på att släpa med sig en systemkamera med objektiv eller min nya kompaktare fullformatare vid namn Sony RX1 (jag döper den här med till Rex).

Jag fick Rex i mina händer idag och har bara hunnit ladda den. Rex följer med på Gotlandsresan. Han kommer bli hårt testad. Tanken är att jag ska kunna ha med den smidigt överallt, att kvalitén på bilderna och möjligheterna med kameran inte ska begränsa mig och att bilderna ska kunna användas professionellt. Oh, the possibilities!

Min bror fick ställa upp som modell och känna lite på "Rex".

Ey brorsan!

Gudfadern, tillika min storebror, är här över helgen och det ska utnyttjas. Just nu står han och lagar lunch till oss, imorse gick vi en promenad, efter det spelade han spel med Adrina och så hade de gymnastik i sängen. Senare ikväll kommer jag fotografera honom lite mer. För jag tycker han är så fin. Han har ju figuerat en hel del på bloggen innan. 

Jag inser att det blivit mycket Adrina på bloggen senaste tiden, men det blir ändring på det några dagar framöver. På söndageftermiddag blir det att styra min häst (aka Josephines bil) mot Gotland. Det, mina vänner, blir fest och mys hela dagarna. Jobb också såklart.

Önskar han bodde närmare, han saknas i vardagen av hela familjen.

Ur Drömhem och Trädgård #8 2013

Minns ni den magiska trädgården som jag fotograferade förra sommaren? Som publicerades tidigare i år i Allt om trädgård? Pia och Micke har inte baaara en fantastisk trädgård utan även ett superhärligt orangeri som Micke byggde 2009. Helt otroligt. Ni kan väl aldrig gissa Pias favoritblomma som hon samlar på? Här fotograferade jag en eftermiddag i augusti och ni kan läsa mer om det i nyaste numret av "Drömhem och Trädgård".

Jag vill också haaaa!

Dokumenterande Johanna Rudström

Hemkommen från en 14-timmars dag med fotograferade av min väninna Johanna. Hon är en av solisterna i Vadstena Akademins operauppsättning "Jorun orm i öga" och jag har dokumenterat en hennes lite annorlunda vardag med repetioner. Kvällen avslutades med att Johannas pojkvän, tillika operasångare, Wiktor kom på besök. Fint med en lång arbetsdag som får avslutas med längtande kärlek.

Fotograferad strax efter 22.00

Kalkbrottet

kl 21.13 på kontoret
"Ska vi åka på en snabb utflykt?"
"Vart ska vi åka mamma?"
"Vi ska till ett nytt badställe dit du inte varit. Reka ifall vi ska bada där imorgon."
"Okej, skynda dig då mamma. PAPPA! HÄMTA DINA BADKLÄDER!"

 

En sen utflykt

Det blev fest igår med mat, uteservering och dans. Hm, ni kanske förstod med tanke på mina instagrambilder. Men jag ska inte fördjupa mig i det, utan i vad som hände på vägen hem. Nu lät det ju väldigt spännande :) På vägen hem åkte vi på slätten, precis när solen började färga himmeln. Jag såg hur vacker dimman var över de små bäckarna och kom på att jag inte sett en soluppgång den här sommaren ännu. 

Väl hemma bytte jag om från partystrass till vildmarkskläder och kängor, gjorde snabbt två ostmackor och tog mig ut på slätten igen. Den här gången med min kamera och med min egna soluppgång. Det blev ett fint avslut på min kväll.

Östergötland juli 2013
 

Preview Therese och Per

Jag hade en fantastisk dag igår. Ni kanske kan gissa vad jag gjorde på dagen med tanke på bilden nedan?
Per och Therese

Att ge främlingar sin tid

Vi hade lovat tjejerna att de skulle få ansiktsmålning, efter att ha sett tre andra barn i lekparken som clown, katt och odjur. I en timme (give and take) gick vi runt i Vadstena och letade efter ansiktsmålningen. Ingen hittades, så vi gav upp och började gå mot picknicken istället. Då såg min man de tre barnen från lekparken tillsammans med en kvinna, så han frågade var de hade målat sig. Det visade sig att de hade gjort det hemma och att det var kvinnan som gjort det bara för att det var kul. Hon hade med sig målargrejerna i väskan (ifall hon skulle behöva bättra på barnens smink), och frågade om hon inte skulle måla flickorna iallafall. Vi var inte sena med att tacka ja, så vi satte oss där vi stod och flickorna fick prinsessdiadem. 

Det var höjdpunkten på dagen. En så underbar kvinna som ger oss och våra barn den tiden av sitt liv, och ett fint möte. Bara sådär utan att tveka. Det hade varit så lätt för henne att inte erbjuda sig. Men hon gjorde det och vi blev överväldigade. Fantastiskt!

Visst är det sjukt vilka ögon de här tre tjejerna har? Oredigerade! Mäktigt.
 

Mycket gjort på en dag

En dag då jag handlat mat, lagat mat, assisterat, varit lektant, fotograferat, städat och till sist ramlade ner (nja, jag klev egentligen) i badkaret med en mjukgörande olja från Lush. Det är så fint att bara sjunka ner i badkaret, sätta på en podcast och slappna av. Känna träningsvärk försvinna. Äta en av mina smoothieglassar. Jag hann lyssna på tre podcasts när jag badade, hmmm, så jag kanske var i ett tag. 

Första bilden jag tog för att kolla ljuset och därför behövde strukturen och formen på pastan, och sista bilden när maten tagits bort från plåtningen.


Näckrosplockning

Det är lätt att förstå om ni tror att vi är lite besatta av näckrosor. Att vi plockar varje dag. Ni gör helt rätt i att tro det eftersom det är en daglig syssla när vi är i Småland. Men de är ju magiska. Vackra och vita i den stilla ytan invid stranden. En yta som ser ut som olja, och speglar himlen i akvarell.
Jag fick frågan om min dotters ögon. Hur jag redigerar dem så de blir så ljusa och blå. Hemligheten bakom är mina gener. Jag redigerar inte hennes ögon alls.

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0