Mål för 2013

Nyårets efterrätt är nu testkörd och provsmakad. Men det receptet och bilder får ni imorgon. Nu är det mål för 2013 som gäller.



Familjen: Spendera mer tid med familjen. Vi spenderar mycket tid ihop nu som det är, men jag vill att vi ska ut mer. Ut i naturen. Övernatta i skogen. Fiska. Plocka bär. Grilla. Mer frisk luft till oss. Leka mer. Kramas och pussas mer, fast då kanske de går sönder. Dejta Daniel mer. Lyfta min dotter och man på alla sätt jag kan och vara där. 
 
Träning: Träna ungefär fyra pass i veckan, de två jag jobbar som instruktör plus ett eller två egna pass, och sedan fortsätter jag med magdansen men det får bli utöver de andra. Bli starkare, snabbare och smidigare.
 
Egen utveckling: Lära mig stenografi, flytande. Så jäkla kul och fräsigt det ser ut! Äntligen ta tag i trädgården, och lägga grunden för en fin gräsmatta 2014. Jag tror generellt att jag behöver slita lite mer. Ta tag i fler kreativa projekt. Det är så mycket jag vill göra. Anteckna mer. Åka på någon kurs som bara är för mig, som inte är  fotorealterad. Göra det där självporträttsprojektet jag funderat på så länge. 
 
Socialt: Bjuda hem familj och vänner till minst 40 middagar nästa år. Opretatiösa som pretatiösa. Jag måste se till att få träffa alla de jag gillar, älskar, inspireras av, laddar upp mig, som får mig att le och lyfta. Middagsinbjudningar är ju svårt att tacka nej till, så där kan jag nog snärja en del.
 
Företaget: Fortsätta utveckla min matfotografering och inredningsfotografering och hårdsatsa på det. Börja ta ut lön. Jobba mer mot företag. Fotografera 4-5 bröllop och några familjesessioner, jag vill kunna lägga mycket kreativitet på de här fotograferingarna och därför sätter jag ett "tak" på hur många jag vill ha. Kunna ge allt till mina kunder och låta dom inspirera mig. Mer specifika mål för 2013 finns företagsmässigt, men några överraskningar vill jag bjuda på nästa år också. Sen är det ju surt om jag skriver om storartade planer som inte blir av. Inte för att det finns storartade planer.... eller gör det?

Hmmm. Jag får uppdatera om jag kommer på mer. Vad tror ni? Tror ni jag klarar det? Vi överlevde ju den 21e december så det som kommer nu är bara en bonus! Ja, jag skämtar. Men jag tror 2013 blir bra. 
 
GOTT NYTT ÅR!
 

Crans Montana nyåret 2011/2012

Just nu skulle vi vara på tåget mot Crans Montana, Schweiz. Men ibland vill ödet lite annorlunda, så vi firar nyår hemma det här året. Ganska skönt det också.

Crans Montana ligger i Schweiziska alperna, och är nog lite av en snoffsskidort. Barnen springer runt i Monclear-jackor och mammorna går runt i pälsjackor, Moonboots (det var väldigt populärt förr året) och fullt sminkade (inkl rött läppstift) när det ska följa med sina barn på skidor och pulka. Inte riktigt som oss.

Vi var där med två andra par och två singeltjejer förra året. Samma personer som vi firade midsommar med, fast på midsommar hade ju en Daniel tillkommit i gänget, och min bror är i Sydafrika. De är skidfantaster, det är inte vi. Vi åkte pulka och skridskor. Sedan träffades vi på kvällarna då vi lagade middag, skålade med vin och spelade sällskapsspel. Supermysigt var det, och Crans Montana var verkligen den perfekta scenen för att allt det här skulle utspelas.

Lite bilder jag inte visat tidigare.

Utsikten från balkongen på "vår" lägenhet. Min familj bodde i en egen, där vi kunde hänga mellan pulkaåkningarna och vila upp oss.


Crans Montana är två orter som växt ihop, och en skidort dit många fransmän och schweizare åker. Det är inte så många nordiska turister här.


När en av tjejerna vi åkte med är gammal konståkare och numer tränare, fick vi ut Adrina på isen för första gången i hennes liv. Mest åkandes "pingvinen". En liten privat show av Helené fick vi också.


Daniel, Adrina och jag hängde mest i barnbacken och då i pulkadelen av den backen.

En kväll åt vi raclette. Jag menar, vi kan ju inte åka till Schweiz och alperna och INTE äta raclette. Det går inte för sig. Solnedgångarna var vackra över bergen. Men vi hade lite otur med vädret, då Crans Montana brukar vara solsäkert, men var mest mulet när vi var där.

Nästa år, då håller vi tummarna på att fira nyår i Crans Montana igen. Om det händer kan jag lova er att jag ska prova det här med snowboard, eller skidor. Jag kanske hittar en till ny hobby såhär närmare trettio. En till. 
 
Imorgon blir det uppdatering av mål för 2013 och vad jag ser fram mot med det nya året.
 

Julafton för Möllers.

Vår julafton inkluderade nog allt. Julstress, last minute cleaning, mycket mat, många godsaker, ljus, julgran, många barn, utklädd jultomte, paket, djupa samtal, många skratt och lekar. Det enda som saknades mig var min familj, men de var med stundtals på Skype.
 
När Daniels kusin, 15 år hade klätt ut sig till tomte, och precis började få kalla fötter och skulle avbryta hela tomtegrejen. Just då råkar Adrina trampa in i hallen där han står, och uppdraget går inte att dra tillbaka. Han var en fantastik tomte, och Adrina skrattade så hjärtligt åt hans skojande och skämtande, och han fick henne att känna sig stor när hon hjälpte till med paketen. Daniels kusin är en av de sju barnen i den familjen. Varje gång jag träffar den familjen vill jag skaffa massvis med barn, för tusan så fina och välartade barn de är. 


Åh, visst har Adrina en avancerad julfrisyr? Det är för att den skulle vara perukvänlig, då hon på morgonen fick en rosa Nicki Minaj-/Stephanie-peruk. Flätor är min grej, således är det är Adrinas grej också :)
 

H O C K E Y

Här skulle jag göra ett blogginlägg om julafton, men jag åker på hockey i Linköping istället.

Dagen före julafton

Hemma, och allt kan gå tillbaka till det normala. Vi har haft riktigt fina dagar i skogen, och första dagen var vi där själva, bara familjen. Nästan direkt när vi kom fram tog vi på oss ytterkläder och stövlade ut i snön. Ut till skogen som bara ligger runt hörnet och tillhör gården, så det var fritt fram för oss att hugga och tälja. Go loose! Adrina fick en julklapp i förskott precis innan vi gick ut, en egen morakniv. Den mest använda julklappen, som resulterat i fem trägubbar. Två riddare, en hund, en häxa och en vampyr för att vara exakt.




 
 

Njut!

Ta det lugnt och njut av varandra idag. Andas. Glöm inte att andas.
 

Mot gula huset!

Jag tänker hålla mig borta från bloggen några dagar och fira jul i det här gula huset tillsammans med 22 andra. Kameran åker med mig dit såklart, men jag ska försöka hålla mitt internetberoede i styr och inte interneta så mycket. 
 
När jag kommer hem, kommer jag visa er bilder från vårt nyår förra året. Som spenderades i Crans Montana, Schweiz.
 
Jag glömde nästan...
 
GOD JUL!
 

Stora bakdagen

Ledsen för sen uppdatering men jag har jobbat i köket idag. 7 timmar. Men nu är allt förberett till julafton, saker är bakat och lagat och kylt och fryst. Bring it on 23 släktingar i ett hus. BRING IT ON!
 

Inredningsreportage - Tismetorp

Jag vet fasiken inte hur jag kan ha missat det, men jag har ju inte visat er bilder från Tismetorp som jag fotograferade sommaren 2010. Emma Olai har stylat. Helt galet fin sommarstuga som är som ett dockhus med blomiga väggar, färgglada val och slitna möbler. Ett av mina favoritreportage jag fotograferat och det blev publicerat i Drömhem&Trädgård. Lite sommarkänsla nu mitt i vintern, några dagar innan julafton :) Något att längta till.

 
Jag letar alltid nya personliga, fina, eleganta, spännade, nytänkande, retro, murriga, ljusa, svarta hem. Det jag vill ha är inspirerande hem, något utöver det vanliga och med en "röd tråd" inredningsmässigt. Hook me up readers!
 
 
Puss
 

Water lily

God morgon! Sista dagen för min dotter på dagis och således den sista dagen av arbete för mig. Så det är väl helt enkelt tid för mig att börja.


Tur i skogen

Jag tycker även att kaniner behöver komma ut i skogen och sträcka lite på sig, så Izzy fick följa med idag när jag skulle inviga min nya kniv och hämta in granris till kaninburen. Jag har nämligen bestämt att mitt nya intresse 2013 ska bli friluftsliv, och då behöver man en bra kniv har jag förstått. 
 
När jag gick in på Naturkompaniet och sa att jag ville köpa "en kniv eftersom jag ska skaffa mig en ny hobby", undrade försäljaren om jag skulle bli seriemördare. Så köpte jag en lite större kniv än vad han tyckte (Fällkniven S1), och så skulle jag såklart ha en yxa också (bild på instagram). Yxan kommer bli supersnygg som rekvisita till reportagen i vår i friluftsandan. 

Så i vår kommer jag att campa för första gången någonsin. Jag och Adrina ser väldigt mycket fram mot det. Men mina instruktörer och handledare tycker vi ska vänta tills maj när det är varmare. Oklart om jag kommer kunna hålla mig tills dess.
 
Förresten är det ju bra att vi har en kniv och yxa ifall ni vet.
 
 

Gossip

Vi hade en så gullig liten modell på vårt hemma-hos-reportage idag. Lilla Gossip 9 veckor charmade oss totalt. Men Jesus så liten hon var. Mindre än vår minsta kanin, och jag blev helt nojig över att jag skulle råka trappa på henne. Har nog aldrig kollat ner på golvet så mycket som idag på en fotografering. När jag stod på knä klättrade hon på mina vader och gnagade på mina jeans. Men så himlans mysigt. 
 
Men hur söt är hon inte?

Vegetariska vårrullar

Två gånger idag har vi haft matbjudning idag. Inte för någon speciell anledning alls faktiskt. Men vi blev själva bjudna på färska vegetariska vårrullar av ett par vänner. Jo men karln i familjen är kock, så han gav oss lite ny inspiration matmässigt.

Idag tänkte vi prova vårrullarna på familj och vänner. Och vet ni vad? 8/9 gillade vårrullarna, med ålderspannet 4-54 år (märks att jag umgåtts med mina doktor- och doktordand-vänner i helgen när jag gärna drar in lite statistik i ett matinlägg).

Vårrullarna doppas i lite spexad Hoisinsås. YUM!
 
 

Hemlig hamstring

Jag har troligen inte skrivit om det här tidigare, för det är lite pinsamt. Men nu kommer det fram, här på bloggen, väldigt officiellt. 
 
Jag tror inte jorden går under den 21e december.
 
Jo men ni läste rätt, jag tror inte det. Men min man vill inte ta några som helst risker och har köpt på sig med överlevnadsutrustning, vinterkläder för säsonger som ska komma, konserver, och grönsaksfrön till förbannelse. Jag tycker mest det tar en massa plats. Han menar på att det så bara är en chans på miljonen så är det ju klart värt att lagra upp. Mmmm. Sådan är min man. Hamstrig.
 
 
Men ni vet, jag kommer VERKLIGEN få äta upp det här om det nu händer hemska saker den 21e. Jag tar den risken.
 
Hamstrar någon mer där ute inför "katastrofen"?

Vinterdag och jag jobbar ute



För er som följer mig på Instagram (@cicimoller) är ju det här ingen nyhet, men idag fotograferades mat. Ute. I -18,5 grader. Sjukt kallt, men mest om fingrarna, trots mina nya fina fotovantar som jag köpte i början av veckan. De var kanske inte riktigt så varma, men bra ändå. Annars hade jag klätt på mig ordentlig med jeans, termobyxor, långtröja, fleece, dunjacka, och så en varm och fin mössa. Men jag var inte så nöjd med mössan när jag såg Monicas, så jag snodde hennes och hon fick ta en bild. Jag gillar mohicanmössan massor, som Monica såklart gjort själv. Jag har lagt in en beställning till mig. Flört, flört Monica...
Shit vad min hud ser retouchad ut, men jag har inte gjort något alls. Det är en bra foundation det! 

Snöiga piratkaniner

Även på vintern måste kaninerna aktiveras, så idag fick de ut ur buren och springa lite i det fria. Oklart om de gillar det eller inte. De skuttar ju som tusan, men det är ju naturlig för kaniner. Men de springer ju inte iväg så långt, vilket är tacksamt för mig. Det skulle ju inte vara så kul att springa runt i djup snö med stora kläder och kamera runt halsen jagandes kaninerna.

Klänningen

Jag längtar tills jag kan visa er bilder från det stylade bröllopet.

Bröllopsfotograf Gamla Linköping

Ibland går Cici på gatan som en vanlig fotograf. Äh, jag försöker mig på en Fantomen-referens eftersom mannen på bilden här nere har gjort min man till ett Fantomen-fan. Det är alltså min svärfars bröllop jag fotograferat. Ett litet och hemligt sådant. Man kan säga att de kände sig säkra och ville slå till spontant sådär efter 19 år.


Årsalbum

Eftersom jag jobbar som fotograf fotograferar jag en hel del bilder varje år. Både för jobb och privat. När det gäller privata bilderna ska de ju göras något med! Annars ligger de och "skräpar" på hårddiskar, och inte tusan sätter vi oss hela familjen och glor igenom tusentals bilder på datorn en lördag bara sådär. Jag försöker vara duktig med att göra album och förstoringar, att verkligen göra något med bilderna. Men nu har jag halkat efter lite, men idag blev äntligen årsalbumet för 2010 klart! Det blev bara 158 sidor. Nu ska jag verkligen försöka bli klar med 2011 nästa vecka. Komma ifatt nu när det är lugnare fotomässigt för mig. 

Sen håller jag på med ett nytt projekt som ska förstoras upp och ramas in till sovrummet. Bara en bild till, sen är det klart och redo att beställas. Kommer bli grymt bra kan jag lova, iallafall om ni frågar mig. 
Adrina håller på att spara ut sin lugg. Men ser ni att det börjar komma fram lite självfall nu? Wiii!

Yo!

Modell: Mikaela N/Sweden models
Make up: Rebecca Ozolins
Styling: Stefanie Ravelli

Mys i skogen, vid vättern

Några fler härliga friluftsbilder från förra helgen. Hur cool är inte isklumpen som ser ut som en manet?


Hoho!

Jag är hundvakt den här helgen. Jag tar tillfället i akt att läsa böcker, titta tv, slösurfa mycket och pulsa i skogen.

Morot och Apelsin

Igår var det matfotograferingsdagen och vi gjorde ett reportage där allt är med smak av morot och apelsin. Jag älskar matfotodagarna. Igår var vi dessutom i väldigt god tid, så vi hann ta en sittande lunch och en tur i Vadstena för att planera framtida reportage. Sjukt peppande, för vi fick så många bra idéer och inputs. Jag vet att jag skrivit det förut men tusan vad jag gillar Vadstena! Vilka människor som är där!

Läckraste skärbrädan och nya favoriten är från Ugglan och Eggen.

Bålsta-helgen

Jag har ju helt glömt bort att blogga om en annan grej vi gjorde när vi var i Bålsta. Kanske kunde ni räkna ut det med tanke på blottningsincidenten, men lite fler bilder nu då.

Min största storebror hyrde simhallen en eftermiddag, så vi åkte dit allihopa. Vi simmade, bubblade, och poserade i två timmar. Riktigt mysigt och efteråt, när man är lite lagom klorig i ögonen och seg, var det perfekt att åka hem till brorsan, äta middag, dricka vin, titta tv, och åka till akuten. Jo men visst vettni, Adrina fick allergireaktion (för andra gången någonsin) på kvällen så Linda (Kenneths fästmö), jag och Adrina fick vara på akuten i fyra timmar. Daniel och Kenneth kunde inte följa med eftersom de spelade poker (mest/bäst Daniel) och drack vin (mest Kenneth).


Kom närmare, lyssna noga.

Pssst... mitt nyår kommer spenderas här (se nedan), med alla de här (förutom min bror som firar nyår i Sydafrika)

Seriösa jag

Foto: Daniel Johansson
Redigering: Cecilia Möller
Make up: Rebecca Ozolins

Ankan ler och skrattar

Valet att ta på sig strumpbyxor när det är -10 grader ute kanske inte känns så knivskarpt. Men jag ler precis som Ankan här nere och går vidare. 
När jag ser den här bilden, så blir jag lite sugen på att skriva en pratbubbla, ni vet sådär som det brukade finnas tävlingar om i veckotidningar. Ankans leende är ju så charmigt :) Vad skulle ni skriva i en sådan? 
 

Paris mon amour!

"Hotel Monmartre mon amour" så börjar vår Paris-resa. Daniel berättar för taxichaffören vart vi ska och han uppfattade det som att Daniel sa "Hotel Montmartre, mon amour". Så resan började bra och jag satt fnissandes i baksätet. 
 
Vi bodde alltså på ett hotell som hade tema "kärlek", och vi bodde i rummet "Paris mon Amour". Bra beläget nära Sacre Coeur, dit vi givetvis gick för att spana utsikt och kolla in kyrkan. Jag älskar kyrkor. Speciellt gamla utsmyckade kyrkor. Titta på alla statuer och hitta små detaljer som man bara ser när man tittar länge och med rätt blick. Daniel gick och stoppade småmynt lite här och där i alla de här pengainsamlingarna vid helgonen. Big spender.  


En av våra luncher åt vi på Pousse-Pousse som är en vegansk restaurang och även serverar raw-food. GOTT! Och hon ägaren var supertrevlig och gullig som lät oss äta tre rätterslunch efter att de egentligen hade stängt. Hade jag en personlig kock som hade koll på det här med god vegansk mat skulle jag lätt kunna tänka mig vegana. Men jag saknar övertygelsen att göra det på egen hand så att säga.


En av dragplåstet till Paris var att jag och Daniel ville gå och se "Alegria" med Cirque de soleil. ÄLSKAR Cds! Har nog sett 5-6 olika shower med dom nu, och jag älskar alla. Så grymt. I vår kommer de till Stockholm, se till att gå dit då! Vi ska dit med Adrina. 100%.


På vägen hem till Svergie fastnade vi på Amsterdams flygplats i 6 timmar för att vi kom 2 min försent till vårt anknytande flyg. Daniel resonerade som så att "hoppas planet vi missade kraschar, så att det finns en mening med att vi missade planet". Han är lite mörk ibland ;)
 

Ut och grilla mer i minusgrader

Kallt som fasiken visade termometern imorse. Eller ja, -9,5 grader och jag visste att vi skulle vara ute i några timmar och fotografera idag. Sen visste jag också att jag mest skulle stå utan vantar och fota. Men vet ni? Det är så jäkla värt det! Helt vindstilla, gött ljus att fota i när det var moln på himlen som var ljusa och lätta, glada modeller som direkt gick in i roll, en busig hund som nallade korv när vi inte tittade åt det hållet. 

Jag kan inte visa de bilder som kommer vara i reportaget, men jag kan visa lite bilder som INTE kommer vara med. Men som jag tycker visar er lite vad jag gjort idag.

Facebook-sidan finns en till bild från idag. 

På G

Jag ska blogga om Paris tänkte jag. Men det tar sin lilla tid, och viktigast nu är att få mysa min dotter, mina kaniner och att adventsfixa. Sen vänner ska jag svara på mejl och blogga.


Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0