I de finaste rosa klänningarna

Ingen rast, ingen ro. Min dotter (ni som följer vet ju att det är den blonda) hade med sig två vänner hem från dagis. Jag är inte den som är den, ut i skogen bland myggen. Och sniglarna. Och larverna. Det blev lite drama men jag fick någon bild iallafall. Gillar ni resultatet?

Klänningar från Livly.

Bibelns land

Nja, nu har jag inte rest runt i "Bibelns land" men i huset jag fotograferade hängde det en stor plansch. Över just Bibelns land och folk. Svensk och från 1915. Mina amerikanska värdar hade inte den blekaste aning om att den var svensk. Men passande när jag bodde i rummet där den hängde eller hur? Nu är jag hemma förresten!

BTS från fotografering med Jercey Ice Cream Co

Love in Philadelphia

De är ju så fina, Percy och Tara. Love love LOVE!
 

Lyxen i jobbet

Lyxen av att resa som jag gör är all god mat. Lyxen med att fotografera mat är att äta maten. Kolhydrater är också en del av lyxen. En lyx jag förvisso har varje dag. Igårkväll blev det en middag med bröd, gnocchi och vin. Varsegod och bli hungriga :)

Mat, NYC 2013

Äntligen i New York!

I New York, och medan jag är här så soffsurfar jag hos en vän. Det är ju lite spännande i sig, att sova på en soffa är inget som hör till vanligheten för mig. Det är ju ett helvete att få ett lakan att ligga still på en skinnsoffa. Anyhow, NY. Karln här nedan, Pierre, soffsurfar inte eftersom den platsen är tagen, utan får dela säng med min vän istället.

Pierre, NYC 2013

By Jersey Ice Cream Co

En dag då jag spenderat nästan 9 timmar i bil, för att åka till upstate New York och fotografera ett hus, sedan tillbaka till Philadelphia igen. Intensivt men helt klart värt det. Sååå fint hus och ni kommer älska inredningen. Imorgon är sista dagen i Philly innan jag drar mig till NYC, så då ska huset jag bor i fotograferas klart. Tre rum tog jag samma dag jag kom hit, men det är väl en sisådär fem rum kvar. Smakprov på mitt sovrum?


En avkrok på vägen

Att åka runt i Sverige gör mig kär i mitt land. Det är så vackert så det känns som att känslorna inte räcker till. När vi, jag och bildredaktören Johanna, åkte till Ernst i måndags blev det ett litet stopp på hemvägen bara för att insupa natur. För att vi kunde, och för att man så sällan gör det. Vi stannade vid vägen och tog en stig ned till vattnet. 

 
 

Påväg mot en annan kontinent

Mellan att jag packar för min NYC-resa som tar avstamp imorgon, så redigerar jag klart bilderna på Ernst. New York ja, har jag berättat om det? Jag åker imorgon och blir borta en vecka. Det blir att fotografera tre hem och gå på möten. Det är förvånandsvärt många möten jag går på som fotograf. Men det ger en hel del också. När jag kommer hem i nästa vecka är det ett annat spännande möte jag ska gå på i Stockholm.

"Sommar med Ernst" 2013
 
Följ mig på Bloglovin, eller Facebook, eller Instagram (@cicimoller)

Sommar med Ernst

Förstår ni vilken underbar dag jag haft idag? Jag hade ju äran att fotografera pressbilder för "Sommar med Ernst".
 
Helt underbart väder, men kanske lite varmt i arbetande ställningar. Med härliga människor. När jag kom till produktionen fick jag en björnkram av Pirre, och det satte stämningen för resten av dagen. Avslappnat, härligt och roligt! Kramp i kinderna, och Ernst är så himlans bra. 

Ernst Kirchsteiger, "Sommar med Ernst", maj 2013.
 
En till bild på Ernst finns på min Facebook-sida.

Dreamteam (det är inte jag som är blek, det är Ernst som är solbränd)

24h i Stockholm

Lördagen var inbokad i Stockholm för mig. Jag skulle fotografera ett event för ELLE mat&vin, men eventet blev inställt och jag hade redan styrt upp med resan. Så jag åkte ändå, eftersom det fanns lite bilder jag behövde ta för tv4. Först blev jag piffad i håret av Carro, sedan piffade Carro Johannas hår, sen färgade jag Carros hår. Vi tog det här med pilla i varandras hår till en ny nivå med kemikalier. Efter piff och mat, shoppades det loss på ost i saluhallen på Östermalm. Middagen innan schlagern blev vegetarisk med fett, och till det rosé. Ganska så perfekt. 
1. Carro fönar schlagermässigt. 2. God mozarella och getost inhandlades. 3. Johanna. 4-5. Middagen med grönsaker och fett. 6. Moi piffad för schlager och dans. 7-8. Värdinnan Johanna, opera-Johanna. 

Hos min vän Lotta

Sedan jag började min karriär som fotograf har jag fått så himlans många nya vänner och bekantskaper. Som känns självklara nu, men som jag aldrig hade haft om jag inte gått den väg som jag gjort. En av dessa är Lotta. Vi arbetar båda som fotografer mot magasin med reportage, men vi har lite olika stil när det kommer till det fotografiska, men vi är lika ändå. Lika på många sätt, och vi peppar varandra. Lotta och jag försöker träffas iallafall någon gång i månaden för att prata jobb, byta erfarenheter, kontakter, prata om livet och hur galet bra vi har det. Hur glada vi båda är att vi gör det vi gör, men samtidigt också om pressen att sälja och skapa sig jobben.

Lotta blir alltid glad när det går bra för mig och när jag har nyheter att berätta, och jag blir genuint glad för henne. Vi ser inte varandra som konkurrenter, utan kollegor och stöd. Vänner.
I fredags var jag på lunch hemma hos Lotta - Fyra årstider. Hon har det så fint!

Fredagslistan #10

Det är fredag, och när jag hämtade upp min dotter hos mormor möttes jag av den här ligan. Fasiken så mys och härligt somrigt!

Nu till listan
 
1. Vi börjar fredagen med ett tips om en fotograf, Niki Feijen, som fotograferar övergivna byggnader på ett väldigt speciellt sätt. 
 
2. I Ryssland är det vanligt med kameror i bilarna eftersom det är ganska många olyckor där och av försäkringsskäl vill man ju kunna visa vad som egentligen gick till. Det finns många filmer på olyckor, men här är en film som samlat klipp från när ryssar gör snälla och bra saker. Nu vill jag också stanna bilen och hjälpa tanter!
 
3. Vårresning i helgen? Lev med det du älskar.
 
4. Helt jäkla sjukt och amazing. Fy tusan så många timmar den kvinnan spenderat i totalt fokus. GALET! Se heeeela klippet.
 
5. Det är mycket träning för mig nu, som ni instagramföljare kanske förstått. Jag har funnit glädjen i att röra på mig varje dag. Snart kommer jag också dansa på löpbandet

6. Tror ni att internet och sociala medier gör oss osociala? Läs igen Paul Millers berättelse om upplevelsen av ett år utan internet.
 
7. Jag älskar allt med det här projektet, The Goodwin Project. Allt! Kolla igenom deras trailer och beundra.
 
8. Avslutar med en fiiiin cover på "Halo" av Branches
 
Och folk säger att man gör vettiga saker när man surfar på internet....

Bildbyråurval

Sitter på kvällen och gör urval från en fotografering till "min" bildbyrå. Som jag faktiskt skrev kontrakt med för inte alls länge sedan och det här är första gången jag ska leverera. Lite nervös, men samtidigt förväntansfull på kritiken som jag hoppas kommer. Att tänka "bildbyrå" när jag fotograferar är inget jag är van vid, men jag hoppas på att kunna knäcka den koden. 

En av bilderna som blev bortsorterad, men som jag gillar. Modellerna är min dotters gudföräldrar.
Sara och Stefan.
 

Press för pressbilder

På måndag är det en viktig fotografering för mig. Om nu ingen storm, allvarlig sjukdom eller dödsfall ställer till det. Jag ska åka och fotografera pressbilder på Ernst Kirchsteiger, för programmet "Sommar med Ernst". Jo men det är ett liiiiitet program som går på somrarna i Tv4. No big deal.
 
En hel del tid den här veckan kommer gå åt att planera den fotograferingen, för jag vill (som alltid) göra en grymt jäkla bra jobb. Ingen press. Fast det är ju precis vad det är. Pressbilder. I ärlighetens namn känner jag mig inte nervös. Än.
 
Följ mig på resan, på Facebook
eller via Bloglovin
 
sen uppdaterar jag flitigt på Instagram @cicimoller
 

En favorit i repris. Buddha.

 
Följ mig på Facebook
och Bloglovin
 
 

Ystande av ost

I Smålands djupaste skogar finns de (kanske inte helt sant men adderar mysik, visst känner ni det?). De där starka, gamla människorna som jobbar med kroppen om dagarna och fortfarande gör allt själva. Just en sådan människa är min mans mormor. 83 år ung och tar fortfarande hand om hemmet själv, ror ut och lägger nät i sjön, plockar 10-tals liter blåbär om sommaren, ystar egen ost, rensar trädgårdsland, reser till Linköping för att shoppa loss, bakar kakor och bröd, lagar all mat, och ger sin nästan blinde man en hjälpande hand varje dag. De är ett par att se upp till. Som älskar varandra och fortfarande känner sig kära efter över 50 år ihop. 

"Jag kan inte förstå att de inte har skaffat en till unge när de har en sådan fin. Hon är som en filmstjärna... Jo, men de kanske skaffar en till. Men då är jag väl död."

I påskas besökte vi svärmormor och svärmorfar. Vi hjälpte till att ysta ost.
1. Adrina hittade en målarbok. 2. Jag vet inte varför de är där, men blommor på golvet är ganska så vackert. 3. Stora kastrullen är framme när ost ska ystas. 4. Svärmorfar Åke, väntar på sitt kaffe. 5. Med en osthyvel kan man skjuta sockerbitar förklarar och visar Åke för Adrina. 6. Kaffet är framme, men ingen ro att sitta ned. 7-8. Adrina tittar och lyssnar på Karins instruktioner.

Sex reportage (inte sammansatt) senare

Jag är ledsen, inget inlägg på två dagar. Vad hände där? Jo jag ska berätta vad som hände, sedan i torsdags tills idag (lördag) har jag fotograferat 6 reportage. Med andra ord, jäkligt upptagen. Men samtidigt väldigt lycklig. Bra fotograferingar. Väldigt bra reportage och snygga modeller. Så kul men utmattande samtidigt. På måndag blir det äntligen en redigeringsdag. Och som jag ska redigera!

1. Amanda och Stefan har kul som modeller på en fotografering. 2. Stefan spexar till det. 3. Location för en annan fotografering på Sara och Stefan, kolla min Facebook för fler bilder. 4. En fotografering är klar och rekvisita ska bäras till bilen.

BTS från idag

Matfotografering idag igen, med två modeller. En femåring (min dotter) som modell känns ofta som ett wild card. Och svettigt, men jag får ändå alltid de bilder som behövs. Det är nästan så att det är lättare att jobba med djur som modeller. Ni vet, en femåring har börjat få ganska mycket vilja och knepiga idéer. En 23-åring är myyyycket lättare :) Sen hade vi ju Molly Mops som kom springade och nyfiket skulle titta på allt. Fy tusan vilken härlig jobbdag ändå.

1. Amandas efter-jobbet-mat. 2. Molly Mops med den långa tungan. 3. En av dagens smaker. 4.  Adrina myser med Molly mellan modellandet. 5-6 Min bästa matkreatör och stylist Monica med Molly.

Min favoritklänning från CrazyHappiness

Min nya och absoluta favoritklänning är den här fina skapelsen från CrazyHappiness. Den fick följa med till LA, och när jag hade den på mig var det både tjejer och killar som stannade mig på restaurangen jag var på, och baren jag gick till efteråt. De berömde klänningen. Så skön tyngd i den. Känner mig som en Gudinna när den är på.


Jag gillar enkelheten, men de också de utsökta enkla detaljerna som plisseringen på livet. Fallet är också värt att nämna och rörelsen i tyget när man går. Märks det att jag är kär?

Foto: Josephine Diffner

När jag flyttar till mitt nya kontor efter sommaren, kommer ni kunna säga hej till CrazyHappiness när ni hälsar på.

Morgonfotografering

Uppe med tuppen. Nej, innan tuppen till och med. Strax innan fem vaknade jag och kände mig pigg, så jag tog på mig mjukiskläder, en tjockare jacka, mössa, vantar och kamerautrustning. Ut och fotografera när solen fortfarande stod lågt, och det bara var jag och hararna ute. 7 km och 90 minuter senare var jag hemma, med skor våta av dagg. Men tusan så fridfullt.

Östgötaslätten maj 2013

Dags för självporträtt igen

Jag riggade upp kameran på stativ, på köksbordet, snurrade in de rätta inställningarna som jag ville ha. Sen var det bara att sätta igång med att ta de där självporträtten till den där grejen. Men va tusan, inga batterier i självutlösaren? "Adrina, kom och fotografera mamma!". Adrina satte sig tillrätta på köksbordet och fick vara min självutlösare. Bara jag matade henne med morötter så tryckte hon tålmodigt på avtryckaren. "Bara några till, sen får du gå ut och leka. Mamma ska bara fixa lite här..."

Avtryckt av Adrina Möller
 
Ni som följer mig på Facebook och Instagram (@cicimoller) har ju redan fått försmak på någon av bilderna. 

Hemma hos familjen Landberg

I nyaste numret av Plaza interiör finns ett reportage från Linköping, som jag fotograferat. Det var en supermysig fotograferingsdag som bara flöt på, med avbrott för mellis. Jag är dessutom helt kär i matmöbeln. Bänk är det nya!

Nu i Plaza interiör #5 2013

Porträtt på pastellflickorna

Sitter och väljer ut bilder från kalasfotograferingen. Fina tjejkompisar som Adrina har, och bra modeller. Första urvalet av bilder resulterade i 124 st. Nu ska de sållas ner till 40st eller så. Något att göra ikväll när Adrina gått och lagt sig.

Klänningar från Livly.
 

Vad hände?

Min dotter 5år

Pastelligt kalas!

Dagen har minst sagt varit intesiv. Fem stycken femåriga tjejer var här på kalas. Men de är ju söta som socker! Kommer dutta in lite porträttbilder framöver på tjejerna. 

Underbara klänningar från Livly.

Jag gillar er, gillar ni mig?
Gilla Facebook!
 
 

Solhaga stenugnsbageri i Slöinge

I Slöinge på vår vackra västkust, nära Falkenberg, ligger den fina stenugnsbageriet Solhaga. Min familj och jag spenderade en hel dag där i somras. Jag och Sara (som driver bageriet) fotograferade och de andra fikade på sötsaker. Mer om bageriet och Sara kan ni läsa i nyaste numret av Lantliv mat&vin (nr 3 2013).

Solhaga stenugnsbageri sommaren 2012

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0