Pajer, Bakterier och Bella.

På lördag (om jag hinner fixa allt tills dess) ska jag baka massvis med pajer. Det är reportage på gång... Det är väl vad som hänt idag, att jag bestämt och bokat att göra det. Nu ska bara mat, blommor och annat smått och gott inhandlas så det går att genomföra. Det får jag väl göra på.... fredag? Eller tidigt lördagmorgon.

På forskningsfronten har jag åter igen försökt mig på min kloning och tidigt i morgon får jag reda på om det har tagit sig. Åh så härligt det skulle vara om "mina" bakterier växer på rätt plattor. Då går jag till min handledare och gör en liten glädjedans. Den kommer vara snygg. Dansen alltså.



Dagens fina är fräkniga Bella som jag fotograferade i augusti. Hon ser ut att vara från en sagovärld.

En bra måndag

Det har varit en fin måndag idag, av flera anledningar:
  • Adrina vaknade glad och morgonen gick superlätt.
  • Väl på labbet listade vi ut varför de senaste två veckornas experiment inte fungerat och förhoppningsvis ska allt gå rätt till imorgon.
  • Jag fick reda på att jag fått godkänt på sista tentan ever, den var i "Laboratory animal science".
  • Fått en bra idé på ett reportage som jag försöker sälja in till en tidning.
  • Mat och lekdate med grannfamiljen.
Nu ska jag avsluta måndagen tidigt med dusch, bok och sömn. Håller tummarna på en lika bra tisdag!

Tecken på välmående

Jag har en lugn period i livet just nu. Hösten gick på högvarv och det var nära att jag slirade av, men jag höll mig på vägen. Tecken på att jag inte är så stressad är att jag orkar laga mat, orkar städa, orkar bry mig om inredningen hemma, vardagsfotar mer, läser fler böcker och allmänt är lycklig. Där är jag nu. Jag hoppas jag får stanna i den depån ett tag.


Hattfest

I fredags var det disputationsfest för en vän till mig. Det var hattema och det var livat värre. Jag hade piffat mig som tusan och kände mig lite som en cirkusdirektör med min lilla hatt, svarta fluffklänning och kavaj. Det blev sent och hela gårdagen var lite lagom seg. Precis som det ska vara.

 

I sminket. Det kom på lite knallrött läppstift efter att bilden ovan togs. (IPhone-bild)


Grattis doktor Ungerbäck!

Fixar på nya hemsidan....

Allt är inte klart ännu, men det finns att titta på.

www.ceciliamoller.com


Pony tail

En hel dag hemma för mig idag. Studiedag för Adrina och jobbledigt för Daniel. Låter trevligt eller hur?

 

Njae, nu var det ju så att jag var hemma eftersom jag hade galet magknip så jag inte kunde stå upp. Och även när jag låg eller satt har det gjort ont. Nu är det lite bättre och det gör mest ont när jag går. Det är troligen laktos som spökar. Jäkla brist på laktas.

 

 

Andas, tänk friska tankar och hoppas jag mår bättre imorgon. Det är ju ta mig tusan fest imorgonkväll. Det vill jag inte missa.


Lindas hem i Plaza interiör #2 2012

Inte så knivskarpa bilder som jag fotat ur tidningen, men så här ser mitt första publicerade hemma-hos-reportage ut. Åh jag är så GLAD!


Facebook, instruktioner

Vill ni vara lite uppdaterade om när det kommer nya blogginlägg och lite annat smått och gott, då kan ni gilla min sida på facebook. Det är superenkelt. Nedan följer anvisningar.

1. Sätt er bekvämt tillrätta på stolen (om ni nu har möjlighet).
2. Andas in.
3. Tryck på länken Fotograf Cecilia Möller.
4. Andas ut.
5. Om ni måste, så logga in på er Facebook. Samtidigt andas ni.
6. Andas in.
7. Håll andan och tryck på gilla.
8. Andas ut och känn hur lugnet infinner sig.

Nu missar ni inget som händer (mig), och ni kan kommentera eller fråga där också.

Finnemang.

Fotofika

Vet ni? Kameran var med, men fick ligga i väskan under hela lunchen. Det är ju få fotografer som gillar att stå framför kameran. Men det blev mycket kackel på oss; mig, Lotta, Malin och Karin. Kul att prata jobb med tjejer som är i samma bransch. Viktigast enligt mig var våra på planer på att ta en after-work.


I somras fotofikade jag med Lotta och Malin (och Susanne), då fick kameran vara uppe och jobba.

Finlunch väntar idag

Till lunch ska jag dra mig ned på stan och möta upp 4 fina tjejer och fotografer. Gissa vad vi ska nörda om. Åh det ska bli så härligt. Kameran är nedpackad i väskan. Självklart :)

Första reportaget publicerat

Mitt första publicering av inredningsreportage finns nu att beskåda i Plaza Interiörs nya nummer. Det var i juli som jag och Emma Olai var hemma hos Linda och Mats i Mjölby. Galet fint har de och så kul att få se bilderna i tryck.

 

 

Jag blir väldigt sporrad och vill fota massvis med hem nu!


Utvecklingssamtal

Heldag på labb och sedan fort fort till dagis på utvecklingssamtal. Jag älskar utvecklingssamtal, även när jag själv gick i skolan. Men nu är det Adrina det gäller. Tur att jag lyckats få en så smart och fin dotter. Gäller bara att det där med smart håller i sig.

 


Sovmorgon

Jag vill ha sovmorgon. Det är inte kul att kliva upp 5.45 på morgonen, smyga ut ur sovrummet, vända mig om när jag stänger dörren och se de andra två delarna av mig sova vidare. Jag vill också.



Men för att tänka positivt. Tänk så himlans mycket jag får gjort. Och att jag kan gå hem tidigare och puss på dem då istället.

Nya träningsskorna Nike Free

 

Sprang med mina nya träningsskor för andra gången och fasiken vad on jag fick i mina benhinnor. Det ska tydligen ta ett tag för benen att lära sig det nya springsteget och i början ska jag bara springa 10 min åt gången. Funderar på att öka upp med en minut varje gång. De är oerhört bekväma i övrigt, så jag kan utvärdera om en månad.

 

Bild från Sportamore.se

 

På onsdag ska skorna få testa på aerobics i en timme, så vi får se hur mina ben mår efter det.

 


Lyxfrukost och bra start på veckan

Äntligen måndag och nystart på bloggen. Jag ska bli flitigare. Ge er mer. Mer av mig.

Jag startar idag med smoothie. Hoppas på att få lite svar från tidningar den här veckan och sälja något reportage. Men under tiden jag väntar är det labbande som gäller.

Banan, hallon, yoghurt, grädde och nötter på min. Det är framgångsreceptet.

Bröllopsfotografering - Emma och Janne

I somras fotograferade jag många bröllop, och ett var Emma och Jannes vackra dag i Källvik. Inte ett öga var torrt i kyrkan när bruden överraskade alla med att sjunga själv i kyrkan till Janne. Hon såg ut som en prinsessa i sin klänning (enligt min dotter) och jag gillar att Janne bröt av med en mörkbrun kostym. Läckert par helt enkelt.

Om ni vill se hela deras bildspel från porträtt till och med kyrkan så titta in på min hemsida: Bröllopsfotograf Cecilia Möller.
Bröllopsfotografering i Källvik, Västervik av bröllopsfotograf Cecilia Möller

Mathjälpreda

Ny mat till lunch idag; kokospanerad kolja med wokade grönsaker och risnudlar. Adrina fick ansvar för paneringen och det gick finnemang. Jag älskar att ha sällskap i köket, och jag är så tacksam att Adrina vill hjälpa mig nästan jämt.



Maten kommer att läggas till på vardagsmatsreportoaren och fick tummen upp av oss alla.

Nytt aerobicpass på onsdag!

Det blev inte självporträttande idag eftersom jag glömde min kamera i Lottas bil. Fast det var lite tur det på ett sätt, för jag tog mig till gymmet istället och gjorde koreografi till mitt aerobicpass. Passet heter aeroboll, men kallas av oss som gör det för porrboll. Ska bli kul att se hur deltagarna hänger med onsdag.

Suddig och fin iPhonebild.

 


Jobbar med fotoalbum

Jag ligger efter med de privata albumen och försöker nu på den lediga fritid jag har att sätta ihop årsalbumet för 2010. Det är riktigt roligt att se alla gamla bilder och hitta godingar. Ikväll snubblade jag över bilden nedan som jag tog en dag när jag hade tråkigt och tyckte att osminkat porträtt vore en kul grej.

Imorgon ska jag fotografer fler självporträtt eftersom min bror behöver ett speciellt fotografi på mig som han kanske ska tatuera in (tror det var på bröstet).

Formex

Idag blev jag hämtad tidigt på morgonen av Lotta och vips så for vi iväg till Stockholm. Nu, torsdag till på söndag, är det Formex mässan där en himlans massa inredning kan kikas och klämmas på. Tanken är att inköpare ska köpa in, men inte jag och Lotta inte. Nyttigt att se så mycket inredning, det känns som att vad jag själv gillar och vill ha faller mer och mer på plats. Så nu till hösten kommer nog lite bytas ut hemma. Dessutom var det väldigt inspirerande  inför vårens reportage.

Jag längtar och är så jäkla peppad nu! Peppad på foto, inredning, företaget, ALLT!

Jag gillar Lotta så himla mycket, ett sådant driv i henne och glädje i det hon gör. Fin kvinna.

 


Hel familj

Åh så mysigt, nu är familjen hel igen. Daniel har varit i Paris i en vecka och det alltid så underbart att se hur Adrina reagerar när hon ser honom. Kärlek! Ikväll har de lekt kurragömma, med dockhuset och läst böcker. Jag har redigerat bröllop. Men imorgon är det mys hela kvällen på schemat.


Lite om helgen

Imorgon är det träningsinspiration i Halmstad hela dagen som The Academy arrangerar. Upp innan tuppen kl 4.45 och sedan när vi kommit fram så blir det träning i 7 timmar. Jag gissar på att jag är mör på söndag. Vilket passar mig perfekt för då kan jag sätta mig ned och färdigställa två bröllop och blogga ett bröllop från i somras. Låter inte som en så dum idé va?

Men ikväll när jag är alldeles ensam hemma blir det att krypa ned i badet med ett glas vin. Fira att sista tentan är gjort och jag nu bara har mitt D-projekt kvar innan magisterexamen är i fickan.

Crans, Schweiz. Väntan...

Bilderna från Crans, Schweiz, ska snart börja skickas iväg för att se om någon nappar på ett resereportage. Sen är det som vanligt bara att vänta. Det är mycket väntan när det kommer till att sälja reportage. Det är sablans kul också. Reportageandet syftar jag på då, inte väntan. Otåligare människa än mig är nog svår att hitta.


Snöproblem

Snö ute. Fint som tusan, men inte jätteuppskattat som hundvakt. Iris har små snöbollar under tassarna bara efter en liten kort promenad.

Fredrik Härén

För ett år sedan (tror jag det var) var Fredik Härén i Linköping och föreläste för företagare. Jag var där med Carro. Han var väldigt inspirerande och planterade många nya tankar hos mig. Lite utav en aha-upplevelse. En kortare variant hittade jag på Youtube. Om kreativitet och idéer. Kika på den, offra 34.41 min på Fredrik.


Bröllopsfotografering - Linda och Kent

Fotograf Linköping, Vadstena, Mjölby

Nu är det officiellt, Kent och Linda är man och hustru.


Formexmässan

Om två veckor är det Formex-mässa i Stockholm och lita på att jag och Lotta kommer åka dit!

Äntligen hemma!

Nu är vi hemma från Schweiz där vi spenderat de senaste fem dagarna och firat nyår. Crans-Montana är väldigt vackert och överallt finns alperna. Tydligen ska skidåkningen vara grym, men eftersom jag inte åker så vet jag inte så mycket om det. Det finns bra pulkabackar har jag och Adrina konstaterat.

Crans-Montana, Crans, Montana


Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0