Att invänta rätt tidpunkt

Ljuset är så viktigt när det kommer till fotografering. Det har nog de flesta hört oavsett var man är med sin fotografering. Jag vill bara visa vilken skillnad det kan göra att invänta rätt tidpunkt för att knäppa bilden. Här nedan ser ni två bilder från min midsommarafton, båda föreställer utsikten från där vi åt middag. Den översta bilden är tagen 21.20 på kvällen, den nedre är tagen 22.10. Båda är redigerade på samma sätt, så jag har inte "fuskat" där. En otrolig skillnad i färg och intensitet. 

På ängen en sommarkväll

Några fler bilder från fotografering som gjordes kl 22.00 en kväll på ängen utanför mitt hus.
 
Modell: Therese Göransson. Make-up och Hår: Caroline Olofsson, Hairstudio Unique.

Kirsty Mitchell's Wonderland serie

Det spelar ingen roll vad ni gör just nu. Stäng ned alla fönster på datorn och ta er tid att titta på Kirsty Mitchells fotografier i hennes serie "Wonderland". Så galet fina och jag blir andfådd av titta på bilderna. Vilken kreativitet och vilket genomförande! Blir ni också helt betagna?
 
Kristy Mitchells Wonderland.


Vackra My och hemma-hos

Åka till Västerås för att fota ett hem. Hemma hos My. Jo det är sådant jag gör en regnig tisdag. Tur att fotografering och reportage lyser upp mitt liv så att regn inte bekommer mig nämnvärt. Fint hem, fin familj, bra energi. Det är inte så tokigt det.
 
My ser ut som en dröm. Hon är så galet fin! Här kan ni hitta My Vestlund blogg.
 

Mina ringar

Något jag nästan alltid har på mig är mina ringar. Förlovningsringen med de 11 diamanterna, den enkla vigselringen och kärleksringen till mig själv. Ringen med den rosa hjärtformade safiren gjorde jag till mig själv för ungefär 6 år sedan. Då när jag spelade poker som mest och vann som bäst. En gåva för att påminna mig om att älska mig själv.
 

Midsommarafton

Min midsommarafton firades tillsammans med samma gäng som var i Schweiz över nyår, plus två karlar. Vår midsommar bestod av vollyboll, golf, god mat, tådoppande i sjön, grillande, kajakande, blomplockade och kransbindande, vin, lekar, skratt och prat. Jag gillar det här gänget. Det är så avslappnat och härligt. Precis som en svensk midsommar ska vara.
 
Vad min dotter hade på sig på kvällen kan ni se på MiniPamms blogg.
 
 
Vad gjorde ni för kul i midsommar?
 
 

Midsommarbröllop - Sneak peek


Yoga utomhus

Min bror kom hem till oss imorse och överraskade (och väckte) oss med skuren melon och äpple på sängen. Det kallar jag en bra start på dagen. Efter frukost gjorde Stefan, Daniel och Adrina yoga utomhus. Adrina fick en barnyogabok av Daniel, sedan dess har de gjort yoga tillsammans varje dag.
 

Mellanring för att ersätta macroobjektiv

Ett tips till er som fotograferar med systemkamera och som vill komma lite närmare era förmål som ni fotograferar. Istället för att lägga pengar på ett macroobjektiv, vill jag berätta om mellanringar. Mellanringar sätts mellan kamerahuset och objektivet för att flytta bort objektivet från kamerans bildplan. Det fungerar genom att öka avståndet mellan bildplan och objektiv, så att en mindre del av bilden hamnar på kamerans sensor, och det upplevs som att bilden förstorats. Det går att montera flera mellanringar på varandra för att öka "förstoringen".

Här nedan är två bilder tagna med och utan mellanring. Jag har tagit bilden så nära som kamerans närgräns tillåter, för att ni ska kunna se skillnaden i förstoring och effekten av  en mellanring. Mellan ringen i det här fallet är 36mm.  

 

Fotograf i Linköping - Familjen Olsson del 2

Några sista bilder från kärleksfotograferingen med familjen Olsson. Jag tycker de verkligen förmedlar svensk sommar och samhörighet.


Fotograf i Linköping - Familjen Olsson del 1

En sommarkväll med familjen Olsson, Sommarklädda, jättepeppade på fotografering och med en superfin energi alla i familjen. Rolig fotografering, speciellt när mamma Anneli visade sina talanger som "Kalle Anka röst". En varm familj.

Passa på att boka fotografering för er familj i sommar. Just nu 500 kr rabatt på kärleksfotografering. Fira er kärlek i familjen.Gråter bara i regnet


En ledig helg

En helg att bara vara med min familj. Min dotter lekte riddare igår och min pappa fick vara drake. 

cicimoller på Instagram

Nu finns jag på Instagram. Lite mer privat, bara iPhonebilder.

Följ mig: cicimoller


Inredningsfotograf - Lekstuga

Herre Gud! Tänk att få leka i en sådan här fin lekstuga. Det är galet. Jag vill bo där, fast kanske lite större så jag slipper vara ihopvikt i huset. Och med en riktigt och större MC, kanske precis en sådan som mormorn hade. Ja det vill jag. Morgondopp i poolen och sedan en kopp te på verandan innan jag sätter mig på MCn och åker iväg på fotografering. 

I gårkväll fick jag fotografera lekstugan. Nu ska det säljas in till någon tidning.


Kärleksfotografering med maskrosor

Sista bilderna som jag visar från fotograferingen med Anna och Petter. Bilder med lite maskroslek.


Barnfotografering Mantorp

Vilken kväll för familjfotografering! Nu får kvällens bilder vänta med redigering tills nästa vecka. För jag påbörjar helg redan ikväll, med bara en fotografering i helgen och den är i morgonkväll.
Sommarrabatt på fotograferingFör att kika mer så kolla in Kärleksfotograf Cecilia Möller

Stark och äkta

Må hända att jag är liiiiiiite lite liiiiite partisk, men jag tycker min brorsdotter är väldigt vacker. När vi var och hälsade på i förra helgen fixade jag hennes hår och tog några porträttbilder på henne innan hon stack iväg på disco. Jag gillar bilden nedan för hon ser stark och stolt ut på den. Hon ser äkta ut.

Nelly har fastnat fler gånger på bild och flera gånger har jag visat bilder på henne här på bloggen:
Indianinspirerat med fjäder i örat och fiskbenefläta, i badkaret, och med lillebror.

Kärleksfotografering - Anna och Petter

Fler bilder från kvällsfotograferingen med Anna och Petter, eller ska jag kanske skriva skofanatikern och dammsugarkungen? Anna är en barndomskamrat till mig och vi har gjort många konstiga saker tillsammans. Vi var oskiljbara under senare delen av grundskolan och gymnasiet. Som Piff och Puff. Nu har hon skaffat sig Petter, en fantastiskt snäll kille som älskar att dammsuga. Ja, han älskar att dammsuga, han har till och med en tatuering av en färgglad dammsugare. Det är dedikation.


Grattis fina storebror!

Grattis Stefan på din 30 årsdag! Du är underbar och fin. Stay that way.


Bröllopsfotografering Bjärka-Säby - Provfotografering

I augusti gäller det för Cecilia och Fredrik. Då smäller det. Då blir de man och hustru, och jag ska fotografera det hela. Skapa bilder för dom att minnas och föras tillbaka till sin bästa dag. För ett litet tag sedan träffade jag dem i Bjärka-Säby för att prata om hur deras dag kommer se ut. Deras dag när de är superstjärnor. Det kommer bli ett galet fint bröllop vill jag lova.


Barnfotografering Linköping - Glasstånd

I mitten av förra veckan stylade Emma Olai upp en scen som våra barn fick agera på. Ett glasstånd/glasskiosk där barnen fick sälja glass till varandra. Vi började med glass i tyg, för att gå över till riktiga grejer lagom när barnen började tappa intresset. Kladdigt blev det i slutet, och många skratt undertiden vi fotograferade.

Vad tror ni om stylade barnfotograferingar? Kan det vara något?


Sya Gård

Men förstå så fint det är på Sya Gård. Jag var där för att fotografera ett trädgårdsreportage igårkväll. Love love LOVE! Nedan ser ni ett av hörnen som jag var runt och härjade i.

Stylad barnfotografering, Linköping

Min stylist Emma Olai och jag gjorde ett litet försök idag. Ett experiment. En stylad barnfotografering, med våra egna barn som modeller. Hur gärna vill ni se fler bilder?


Kärleksfotografering - Anna och Petter

Att få fotografera i solnedgång är gudomligt. Det gjorde jag idag, och det var Anna och Petter som fick stå framför kameran. Vänta er fler bilder. Yummie!


Återhämtande söndag

Hoppas ni alla har en grym söndag, precis som jag har haft. Sovmorgon, brunch med vänner, eftermiddag innehållandes styling och fotografering med Caroline Olofsson, kvällsbesök hos Carolines mamma och sedan avslutning hemma hos mina föräldrar. Jag känner mig laddad för en vecka men en jäkla massa redigering.

Oh, and yes. This is me.

Styling och avtryckarfinger, Caroline Olofsson
Inställningar och redigering, Cecilia Möller

Bröllopsfotografering i Bjärka-Säby

Jag är så lyckligt lottad! I sommar är jag bröllopsfotograf på Cecilia och Fredriks bröllop i Bjärka-Säby. I både nya och gamla slottet, med dessa snyggingar. Det känns som att jag måste nypa mig lite i armen. Jag njuter så mycket av att fotografera och fånga känslor och kärlek på bild. Det här är det bästa!

Fler bilder visar jag i veckan som kommer, men en godning får ni nedan. Perfekta.Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0