Morgonljus över Biskopsberga

Gå upp när klockan ringer 4.30 är kanske inte så roligt i vanliga fall, men imorse var jag peppad! För att fånga morgonljuset och soluppgången över jordgubbsfälten. Det gäller att jobba fort, för det magiska ljuset försvinner efter max 30 minuter. Plockarna hade varit igång en kort stund när jag kom, och det vara energi på fälten.
 

Tävling på gång

Gilla min Facebook-sida "Fotograf Cecilia Möller". Tipsa era kompisar. Lägg upp en länk till den på er egna facebook. När vi är minst 250 gillare, så drar jag igång en tävling där priset är en fotografering...

In your hands

Jag föröker mentalt att ladda för att gå upp 4.30 imorgon för att fotografera en gård i morgonljus. Dessutom kommer jag vara tvungen att ha en sovande dotter i baksätet undertiden. Vi som är vana att vakna vid 9. 
 

Porträttfotografering

Min bror är här och hänger med mig och sin guddotter (min dotter). Han är så fin med Adrina, och de har alltid roligt ihop. Adrina tycker väl det är sådär att han röker: "Stefan. du har ju redan rökt en gång idag" och "Om Stefan röker, då dör han och då kommer jag gråta i flera veckor".

Det gäller att passa på

Jag har blivit barnfri idag, och passar på att välja ut bilder från ett reportage som gjordes i Skänninge. Nu har jag gjort första sållningen av bilder, snart ska jag ge mig i kast med andra. Sen paus (löpning). Tredje sållningen, och sedan redigering. Lite så jag jobbar. Sållar sakta ner.
 

Håller tummarna för NYC

Till NYC några dagar i september? Kanske det. Jag kanske ska fotografera 2-3 inredningsreportage där. Allt ska bara klaffa och funka. Just nu är det max en 50/50 chans, men jag tar det före ingen chans alls. Det var för tusan två år sedan jag var där sist.
 
 

Det stora valet för en liten tjej

Det stora som har hänt idag är att vi har blivit med kanin. Efter frukost imorse åkte Adrina och jag till en uppfödare som vi bokat möte hos. Vi pratade kaniner och sedan kom vi till det viktigaste, valet av kanin. Det fannsm många olika pälsar och färger att välja på. Adrina fick provklappa de hon var intresserad av.

 
Både Adrina och jag fastnade för den lugnaste av hanungarna, en korthårig nogatfärgad liten krabat. I bilen på vägen hem bestämde Adrina att den skulle heta Jake. Kaninen Jake. Jag har givetvis redan nu en del fotograferingar med Jake och Adrina inplanerade....


Ledtråd

Till er som inte följer mig på Instagram så är den här bilden en ganska diffus ledtråd på vad jag gör idag.

Det finns alltid att sukta efter

Jag sitter här på kvällen och tittar på kameror. En liten kamera vill jag ha, att fånga vardagen med. Att "slippa" släpa på min jobbkamera, och att vara lite mer anonym. Jag har en kärlek....

Med mina universitetsvänner

Jag hade grillfest med några av mina vänner från universitetet som jag antingen gått samma program med, deras respektive, eller spontana lunchkompisar. I fredags. Jag ligger lite efter med uppdatering här på bloggen. Men va tusan, det är ju semester och allt det där. Vilket för mig innebär att jag både ska ha semester och jobba samtidigt. 
 
Vi hade en mysig kväll/matorgie med vin för de som inte har barn (= alla utom mig), som slutade med att vi spelade musik på kristallglasen och "Sticky sticky forehead". Som vanligt skrattade jag så jag grät, och som vanligt skötte sig Adrina utmärkt som ensamt barn på kalaset. 
 

Jag och Adrina, samma ögonfärg

Fotograferat av Sofie Sundberg

Vi gick och fiskade

Det finns en flotte, med motor. När det är stilla på sjön går det att puttra ut och äta middag, umgås, fiska eller allt av det. Vi var sju som åkte ut den kvällen vid nio, för att uppleva stillheten och se om fiskarna var vakna. Jag fick mest bottennapp med sjögräs. Självklart fick min karl en gädda på kroken efter att han tagit över mitt spö och sagt "nu ska jag visa hur man får fisk". Självklart på första försöket. En liten gädda som fick åka tillbaka i sjön.


Godmorgon

Jag säger "God morgon" med en "God natt-bild" som jag knäppte i Småland.

 

Familjen Möller i blåbärsskogen

Det finns så mycket blåbär! Det är galet! Överallt! Iallafall på vårt hemliga blåbärsställe.
Naturen i Småland är verkligen trollsk. När jag ute och sprang hittade jag inte bara kantareller (se nedan) utan även flera ställen som är utmärkta för en fotografering jag planerar. Verkligen helt optimalt, och sagolikt.

Småland, by day

Jo men visst kommer det mer, men för nu får ni bara titta lite på vilken pärla det är vi åker till när vi åker till Småland. Det är så lugnt, och vi får tid att bara vara vi familjen. Väldigt lite dator och väldigt lite jobb. Värdefullt för hela familjen.


Instagram @cicimoller

Jag har minisemester och har lite svårt med att uppdatera bloggen. Vill ni veta vad jag gör, och se fler bilder på mig så följer ni mig på Instagram där jag heter @cicimoller

Grattis Svärmor!

Hipp hipp hurra! För idag fyller min svärmor 50 år. Grattis Cecilia!

En favoritbild, från Prästgård 101


Cirkus!


Porträttfotografering - Opera-Johanna

Min vän Johanna är så galet härlig. För att förtydliga vem av mina Johannor jag pratar om brukar jag kalla henne opera-Johanna, just för att hon sjunger opera. Johanna fick modella för mig ikväll, till ett personligt projekt jag håller på med som tänjer på fysiska gränser men samtidigt är naturlig. Ni kommer förstå när ni får se. Men ni får vänta några månader till...

 
När Johanna åkte hem var de så vacker dimma över ängen utanför vårt hus. "Ska jag klä av mig och springa dit?" Hängiven modell. Det gillar jag.

Lynga-semester

Här kommer några blandade bilder som jag knäppte mellan jobben på vår semester och min jobbresa. Min man och dotter som alltid ställer upp för mig, och vårt generösa värdpar Kajsa och Janne. I finaste Lynga där jag gjorde både trädgårds- och interiörreportage.

Havro

Landskapsfotografi är inte min grej, har jag alltid trott förut. Men i sommar har naturen pockat på min uppmärksamhet mer och mer. Fantastiska solnedgångar och vackra vyer förtjänar att fångas på bild.
 

Mitt hjärta. Mitt allt.


Prästgården 101 i Slöinge, Västkusten

Innan jag åkte från västkusten kände jag mig tvungen att åka till Prästgård 101 i Slöinge. Jag var där förra veckan och hittade en pall som jag blev förälskad i, och om det var kvar idag måste det ju vara ödet, eller hur?
 
Jag tänkte bjuda med er på en rundtur på Prästgård 101, där gamla och nya saker får en vilsam paus i trädgården och huset innan de hittar till nya hem. När jag gick runt och tittade på allt det fina och udda, kändes fjärilar i magen som om jag var förälskad. Och det kanske var precis det jag blev. Förälskad i prästgården och i känslan.
 
Scrolla sakta ner och titta på alla fina detaljer och pryttlar.  
 
Pallen har nu lämnat sin vilsamma plats på prästgården och flyttat in hemma hos mig. Permanent. Lite andra småprylar som jag tänkte mig använda till matreportage fick också följa med hem. 
 
Jag hoppas på att få återbesöka Prästgården 101 i höst och göra ett jobb, som skulle kunna bli ett av de absolut bästa. Håll tummarna med mig.

Jordgubbar och olika blandningar

Varmt och klippigt men kul att spendera några timmar med Sara, bondefrugan på Biskorpsberga Jordgubbar (strax utanför Skänninge). Sara gjorde sylt, marmelad, safter, och paj med jordgubbar och olika smaksättningar. Mitt jobb var att snippa jordgubbarna och fotografera. Somriga och läskande bilder blev det. Förhoppningsvis kan ni läsa om det och se recept i en tidning nästa sommar. 

 

Självporträtt

Idag hade jag ju faktiskt piffat till mig lite, så då gäller det att passa på med att ta självporträtt. Jag har ett självporträttsprojekt på gång. Men mer om det när jag väl börjar komma igång. Men ni får se mer att mitt ansikte framöver. Om ni vill. Annars får ni blunda.


Källdalens Trädgårdar

Ett annat ställe jag fotograferade och reportage hos var Källdalens Trädgårdar hos John och Susanne. De odlar ekologiskt med en tanke att sprida intresse för ekologisk odling, grönsaker, kryddor och matlagning. Jag kom och fotograferade dagen innan de skulle ha bröllop på gården. Förberedelserna var verkligen i full blom när vi kom, just då med att sätta upp lampor i ladan där det skulle bli dans. Lite stressigt, men ändå lugnt. Jag väljer verkligen bra tillfällen att komma och fotografera :)
 

Havro Bed & Breakfast

Mysiga Havro B&B i Lynga, Morup, på Västkusten. Vi bodde här i fyra nätter i förra veckan och det var superfint! Havro är helt ekologiskt, till och med madrasserna var ekologiska. De har egna odlingar som de använder till gästernas mat och har en örtodling där de skördar, torkar och förädlar till olika örtprodukter som de själva säljer.

Något jag verkligen uppskattar med Västkusten och Slöinge är det starka stödet som de lokala odlarna, och gårdsbutikerna har. Det är så fint och genuint. Att köpa kött från en ekologisk gårdsbutik där djuren slipper långa transporter. Köpa grönsaker som skördats samma dag. Åka till en trädgård och peka ut vilken planta du vill köpa som de sedan gräver upp till dig. Det är lyx och att få uppleva det får mig att vilja utforska det "härodlade" i Östergötland. Har ni några tips på fina gårdsbutiker i Östergötland?

En bulle?

Vad är semester mer än gott fika och minst tre glassar per dag? Bulle bakad av Sara Wennerström och modellad av min dotter.


Kvällsbilder från Västkusten

Västkusten, bästkusten. Jag satt och valde ut bilder jag vill blogga från vår Slöinge-trip. Jag kan tyvärr inte visa så många bilder från reportagen men lite privata bilder finns såklart. Jag börjar med att visa några få bilder från när Adrina och jag tog en kvällsutflykt. Vi bodde på Havro Bed & Breakfast som ses på andra bilden, och jag kommer visa fler bilder vid ett senare tillfälle på detta lilla smultronställe till B&B. 
 

Den hemliga trädgården

Gårkvällen spenderades i den hemliga trädgården. Den ligger undangömd på östgöta landsbygden, och påminner om Narnia. Det är få som hittar och får möjlighet att spendera en kväll där, se det magiska solljuset. Jag blir inspirerad. Känna doften av jasmin och rosor. Upptäcka alla små dolda detaljer. 
 

Stort tack!

Utan Kajsa och Jan skulle västkustresan inte varit någonting. Det är Kajsa som styrt och ställt så jag har haft möjlighet att fotografera på de ställen jag varit, och träffat de människor jag gjort. Jag vill alltid ha lika fina värdar som de varit för oss. Dessutom har de nästan varje dag ordnat med både lunch och middag, tagit till sig Adrina och gett henne tid och uppmärksamhet, och varit generellt generösa. Galen lyx.
 
All kärlek till dom, som gjort att vår familj kommer hem förälskad. 

Sara bakar, Solhaga Stenugnsbageri

Nu är jag hemma från intensiva dagar på västkusten där jag på fem dagar lyckats fotografera sex olika reportage. Så jag kommer hem med väldigt många bilder och det kommer ta ett tag att reda ut lite vilka som ska till tidningar och vilka jag kan visa er här på bloggen. 

En av dagarna var jag på Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge och fotograferade Sara Wennerström när hon bakade och stod i. Sara är så fin, och vi hann med galet mycket under tiden som jag var där. Effektivitet är ett ord som beskriver Sara oerhört bra. Efter den bageridagen åt vi lyxigt bröd varje dag till alla måltider. Dessutom är Solhaga supermysigt och definitivt en Halländsk pärla ni borde prova på om ni har vägarna förbi.

Sara bloggar på Sarabakar, och där kan ni också finna en bild på mig när jag fotograferar familjen. 

 

Semester, och jobb

Jag har tagit med familjen till Västkusten. Semester och jobb. Sex reportage gjorda. Vi har de bästa värdparet som tar väl hand om oss. Livet är underbart, när jag gör det jag älskar med de jag älskar runt mig.
 
Adrina plockar ägg i hönshuset flera gånger varje dag, gosar med kycklingarna och jagar tupparna. Hon är en bra hönsmamma.

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0