Afterwork here I come!

Idag är det afterwork med mina fototjejer. Håll i hatten, för nu går jag från kontoret. Liiiiite shopping innan kanske. Eller i alla fall kika lite.
Photo booth-bild

Mitt vårbarn

Jag är nykär i Adrina. Det är fint det. Jag tror det är våren som kommit i mig.

 


Myskväll med Adrina

En sådan myskväll. Adrina fick ett kvällsbad med badskumsbomb från Lush, bodyscrub med en scrubtvål också den från Lush. Håret tvättades med "antiflygigt" schampo och balsam från Redken. Efter badet fönades håret och vågades med vågtång. Decubal på kinderna som blivit torra av att vara ute på dagis. Rosa lypsyl efter tandborstningen.

 

Lite lagom sömnig efteråt lade vi oss i hennes säng och läste en kvällsbok. Efter den var slut frågade jag om hon ville lyssna på någon bok på CD-spelaren eller om hon ville ha det tyst. Hon ville lyssna på klassisk musik.

 

Vi har inte alltid lika mysiga och fina kvällar. Men de gör mig väldigt lycklig.

Får jag presentera "Cecilia Möller"

Den lilla vita silkeskycklingen som fick vara med på Johan och Klaras bröllop lever och frodas. Hon är enligt säkra källor fortfarande bedårande, och i sommar ska jag få besöka henne igen.

 

Vad hon heter? Jo det citerar jag enligt nedan:

"Vågar knappt säga det - men hon heter faktiskt Cecilia Möller....hoppas att du tar det som en komplimang! För hon fick det bästa namn vi kunde komma på efter bröllopet!"

 

Men jag blir ju så glad! Sitter och ler som tusan här vid datorn fortfarande.


Mer paj tack

Pajerna börjar ta slut i frysen. Vad ska jag nu ha för lunchlåda? Ska jag vara tvungen att köpa lunch? Eller helt enkelt köra ett nytt pajrace i veckan?

 

Stora frågor på söndagskvällen.


Om badrumsfotograferingen

Jag är så himla taggad på att skicka iväg badrumsbilderna. Se vilken respons jag får av tidningarna. Kul att se om någon nappar. Själv är jag nöööjd. Har valt ut bilder nu, men ska sova på saken och kolla igenom imorgon igen. Sen är det bara att huga i och börja redigera.

Daniel fick modella lite idag också. Det gör han bra.


Adrinas rum

Medan jag fotograferade badrummet, Daniel handlade och lagade mat, så lekte Adrina på sitt rum. Det börjar arta sig där inne också nu. Två hyllor som ska upp och en tavla, sen är hennes rum fit for fight.


Adrina - Stickat


Vattenhelg

Vater.... vänta nu. Vatten (mixa water och vatten och de gör ett barn som blir vater).  Jag tycker vatten är underskattat. Mest av mig själv. Jag borde dricka mer vatten. Värst är ju att man blir så kissnödig.

 

Dags att sova nu om jag ska jobba imorgon. Först gym, sen skog, sen fota. En plan.


Sovmorgon

Så härligt med sovmorgon på en fredag. Morgonpromenad innan 7 och sedan ägg och bacon till frukost hela familjen. Några timmar på kontoret/labbet nu och sedan helg. Jag har en spännande grej på gång i helgen...

På promenaden i morse. IPhone.


Glasverk

Några av glasverken vi gjrode i lördags. Lite fina figurer, ser ni vad vi försökt göra för något?

En skulptur och en ljuslykta, båda gjorda av mig.

 

Fler glasgrejer kommer upp. Vi hann med många fler grejer på vår timme.

 


Lampan lyser!

Idag lyser flitens lampa på mig (säger man så?). Uppe 5.30 för att kunna påbörja förberedelser för experiment som var tvunget att vara klart 8.30. Jag kommer nog vara sådär pigg ikväll, efter ett träningspass på 75 min. Jag ska förresten på en lunchföreläsning med Paulo Roberto idag också. Mer om det senare.

Den som har mycket att göra får mycket gjort (gammalt djungelordspråk).

Berätta vad ni gör idag.

Tränings idag och imorgon

Fyra instruktörer är sjuka på gymmet, av 12. Så nu blir det pass på pass för mig. Aeroboll idag och Bodytoning imorgon. Men det är ju bra för min kropp att köra på. Dessutom blir jag alltid så jäkla glad när jag kommer hem från gymmet. Ett billigt lyckopiller.

Förresten, angående mina skor. Jag älskar dom, på passen. Jag tror inte mina benhinnor riktigt vant sig vid att springa med dem ännu, men det ska jag jobba på. Har legat på latsidan med löpningen.

De får än så länge 7/10.

Vår snart...

Jag ser så mycket fint på den korta vägen hem från tågstationen. Visst är våren på gång nu?


Skärgårdssallad

Idag är en turdag. Och en Cici-är-trött-dag. Turdag eftersom jag både fått pussar, fotat en del, tränat, och lunchat med Sara. Vi åt min absoluta favoritsallad; skärgårdssallad (med lite modifikation eftersom jag är noga med vad som ska vara i). Sara dristade sig även till att ta några praliner till efterrätt.

Åh så har jag sovit oroligt inatt. Daniel kom inte i säng förrän 5.30 så jag vaknade flera gånger och undrade vart han var. Jag behövde ju inte oroa mig, han satt bara på nedervåningen i kontoret. Men en sömnig människa är en förvirrad människa (gammalt djungelordspråk).

Puss?

Idag är jag galet pussugen. Hoppas min karl ställer upp när jag kommer hem sen.


Baksöndag

Söndag och sista dagen på helgen. Som vanligt blir det Bamsegymnastik i eftermiddag. Innan dess behövdes bröd så vi klarar kommande veckan. Adrina och jag kavlade upp ärmarna och gjorde en limpa.


Glasbruket, en preview

Så jäkla kul att blåsa glas! Bilder på resultatet kommer i mitten av veckan när vi varit och hämtat dem. Åh så kul!

image description

Iphone-bild


Ljust och Fräscht

Jag och maken såg "Ljust och Fräscht" igår som görs av Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Åh det var kul. VI skrattade många gånger under de två timmarna, men inte lika mycket som kvinnan bakom oss som skrattade konstant. Showen handlar om svenskarnas jakt på det perfekta hemmet, och jag tyckte det skulle vara kul att se eftersom jag är i inredningsbranchen.

Efteråt följde ett par vänner med oss hem och vi pratade (MYCKET) i några timmar, drack champagne och åt B&J glass. Lyxig kväll.

 

Det behövs lyxiga kvällar tillsammas som par. Utan barn. Ha roligt ihop ensamna.


Väntan på paket..

Kan inte mina badrumsgrejer som jag beställt komma snart? Jag vill ha piff, piff, PIFF!


Bröllopsfotograf Linköping, Piiha och Per



I november träffade jag Piiha och Per mitt ute på östgötaslätten. Bröllopsporträtt på deras njae, inte vigseldag för det hade de klarat av en tidigare vecka, men deras bröllopsfestdag. Bra att kunna dela upp det lite sådär. Ha roligt flera dagar. Fira många dagar. Fira kärlek.

Jag är så glad att jag fick vara deras fotograf. Så kul med coola Per med samiskt blod och outfit, och vackra Piiha med läcker klänning, hår och smink. Ett fint och gulligt par. Helt i min smak.

För att se deras bildspel med fler bilder så klickar ni in på min länk nedan. Och jag rekommenderar er att göra det. Det gör sig så fint med musik.

Bröllopsfotograf Cecilia Möller


Bättre bilder på mitt fiiiina läppstift och nagellack


Photo booth

Arian är sönder så det verkar inte bli någon cellsortering innan lunch. Jag roar mig med att skriva protokoll. Idag har jag supermatchat med mitt nya nagellack nr 09 YSL och nya läppstift nr 13 YSL (tack Daniel!).
Jag hoppas på att komma hem skapligt så familjen hinner med lite skridskor innan middag. Ikväll gör jag bröllopsinlägg här på bloggen. Ses då!

Nagellack, svett och bröllop

Hemma efter ett pass på gymmet, där jag är instruktör och på onsdagar kör Aeroboll. Nu är jag svettig och det är dags att dra igång onsdagsfixet. Nytt nagellack ska på idag, som jag fick av karln igår.

Herre gud, inget vettigt inlägg alls. Men jag får be att återkomma imorgon med lite bröllopsbilder från ett av höstens bröllop.

Lyxfrukost

Idag kommer bli en grymt bra onsdag. Jag känner det i tårna :) Men jag tvivlar på att onsdagen slår tisdagen.


Framöver

Jag gillar att se framåt. Halva februari har gått och snart är det mars, då jäklar blir det smockat schema. Förutom att forska på 100 % ska jag hinna med två hemma-hos-reportage och en LA-resa då jag ska fotografera två nya barer/nattklubbar. Den där LA biljetten vill jag boka snart. Gärna igår. Ååååh jag är så galet pepp på det! Men det är veckans mål att få det klart. Sen kanske jag hinner trycka in ett badrumsreportage som jag sitter och spånar på också.

Tur att Sonny är trimmad och klar för årets fotografering. Tut! Nu kör vi!


Just det, i mars börjar det bli vår också :)


Glad Alla Hjärtans!

Promote what you love instead of bashing what you hate.

 

Jag älskar de här två filurerna.


Anledning till ökade besök

Sådär då, då har jag lagt till 43 artiklar att läsa på min läslista för februari och mars. Alla handlar om blodstamceller och hur de blir specialicerade celler, fast "bits and pieces".

I helgen har jag haft en drös med läsare av bloggen, och en hel del kommentarer. Ni som är stammisar kanske undrar vad det handlar om. Det beror på en liten notis som fanns på inloggningsidan av blogg.se från mitt matreportageinlägg.



Snart klart med väggarna

Dags för den sista påstrykningen av den gula väggen i Adrinas rum. Hennes väggar kommer sedan vara i färgerna Flamingo, Saffran och Glöd.

Flamingo åt saffran, blev glödande.

Bilder kommer senare i veckan, när jag fått hem kameran.

SNÖ!

Vilket underbart väder! Perfekt för fotogra... just det jag hämtar kameran på tisdag. Jag håller mig sysselsatt med att måla om Adrinas rum och snart skottning och snögubbebygg.

Jag ska försöka ta mig hem tidigt någon dag i nästa vecka så vi kan åka lite skridskor. Det gäller att öva nu om Adrina ska bli en hejare på att åka.


TACK!

Tack för alla fina kommentarera under matreportageinlägget och under de andra inläggen också.

Hey you guys make me happy!



Lördag i skogen

Idag spenderar jag dagen med min dotter och längtar efter att det ska bli lite varmare. Lite vår. Vi försöker ändå trots kylan idag och tar oss en tur till skogen. Vet aldrig vad man hittar där som vi kan pyssla ihop något med. Adrina brukar sikta in sig på stenar och jag på grenar.

Bild från i somras.


Personals

Fredag. Sug på det ordet. Fredag. Snart helg.


Bilden ovan tog jag utanför LACMA när jag var i LA i november. Jag skulle titta uppåt och fotografera lamporna, men tittade nedåt och hittade "Personals" istället.


Det där med mobilblogg

Jag försöker lista ut hur jag mobilbloggar. Det går...inte alls.

update

Nu väntar jag på att naglarna ska torka. Rött blev det. Dior 999 Coquelicot Poppy.

Onsdagsfix

Innan duschen rengör jag ansiktet med:
1. Kanebo Sensai Cleansing Cream
2. Kanebo Sensai Creamy Soap
och sen
3. Kanebo Sensai Silk Peeling Powder
som jag låter sitta på tills duschen, så den får verka några minuter
Väl i duschen tar jag bort Peeling Powder och tvättar håret med:
4. Redken Color Extend Shampoo
5.Redken Smooth Down Butter Treat
som får sitta i under tiden jag rakar benen och skrubbar mig med:
6. Korres Body Scrub Basil/Lemon
och sist duschar jag bort Butter Treaten och sköljer sedan håret med kallt vatten. Dags att gå ut ur duschen.
När jag kommit ut ur duschen applicerar jag följande i ansiktet:
7. KEB Eye Serum
8. Xlash
9. Kanebo Sensai Softening Lotion Moist
10. Kanebo Sensai Emulsion I Light
11. Elizabeth Arden Lip Balm
Och kroppen smörjer jag in med
Body Butter Duo Macadamia från Bodyshop
Sen brukar jag ju noppa ögonbrynen och måla naglarna också.

En vecka saknad.

ahhhh!

Min älskade Sonny är inne för kalibrering tillsammans med alla mina objektiv. En vecka utan varandra. Hur tusan ska det gå?

En förlorad och en funnen. Mannen min är hemma nu iallafall.

Porträttfotografering - Carro

När Carro var här i lördags tog jag några få bilder på henne också.

Carro är en av mina äldsta vänner och hon är så fin. Om jag dör tycker jag att Daniel ska satsa på att gifta om sig med henne. Så otroligt fin är hon.


Min livsmix


Smoothie på söndag

Söndag, vi tar smoothie till frukost och piffar lite extra. Adrina ska ha mysdag med sin farmor och titta på "Disney on ice". Jag passar då på att redigera bilder och leda barngymnastiken. Sista dagen med bara oss tjejer hemma.


Matreportage

6 h i köket resulterade i 5 pajer, 480 bilder och 21 matlådor. Det ska bli så kul att skicka iväg bilderna och se om någon nappar på mitt första matreportage som jag gjort själv. Jag fick förvisso hyra in Carro som fick modella lite, hålla reflexskärm och underhålla Adrina.


Hårt jobb, men fruktansvärt roligt!

Etiquette for a lady

Här har ni lördagens tips på en fin tumblr: Etiquette for a lady

 

Jag älskar sådana här små smarta citat.


Fredag

Snart ligger Adrina i sängenoch då är det dags för mig att börja göra pajdeg tills imorgon. Det kommer bli intensivt.

Dagen började med att vi försov oss, vilket ledde till att jag skulle vara på labbet längre, så min mamma hämtade Adrina på dagis ("inte ska hon väl gå så länge på dagis en fredag?"). När jag skulle hämta upp Adrina stannade jag kvar och vi frossade räkor och åt dem på toast. Popkorn och choklad ledde till en energitopp för dottern (och dal för mig).

Imorgon är det sovmorgon. Sen fotografering hela dagen.

Onsdagskväll!

Onsdagkväll är "ta-hand-om-Cicis-utseende"-kväll. Det är hel del som ska smörjas in, tas bort, målas dit, vårdas, torkas. Vill ni veta hur pruceduren ser ut mer detaljerat?

Bröllopsfotograf Linköping, makarna Ekendahl

Det yngsta brudparet jag fotograferade i sommar var makarna Ekendahl. Så fina och så kära! Jag fick dom att stå och kyssas mitt på Linnégatan i Linköping, med lite galna cyklande tanter som svishade förbi.

Annas röda naglar till den vita klänningen och röda buketten, åh så snyggt. En sådan avbrytning och att det just bara var det. Nedan ser ni några av fotografierna och på länken här under kan ni se deras bildspel.

Bröllopsfotograf Linköping, Cecilia Möller



Åh vad jag längtar till bröllopen 2012!


Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0