Ett Halloween-inspirerat självporträtt

 
Så här ser jag ut dagligen. Älva med spetsiga öron, ljus porslinhy och "headpiece". Det har funkat i mitt liv. Dock tittar folk lite konstigt på mig när det är snö på marken, eftersom jag är så lätt att jag går på snön och inte lämnar några fotspår. Men mest uppståndelse blir det när jag och min halvbror Legolas går tillsammans på stadens gator... eller i skogen menar jag såklart, där jag också bor.

Höstmarknad på ALV

Ledigt en tisdag, jag och Adrina. Eller ja, först jobbade jag på gymmet och hade ett bodytoningpass för att efter det hämta upp Adrina på dagis (efter två timmar) och åka till Vimmerby. Höstmarknad på Astrid Lindgrens Värld nu under höstlovet och det ville inte vi (jag) missa. 

Vi är ofta på ALV, kanske 3-4 ggr per år skulle jag gissa och fy tusan så fint det är där. Två tre gånger under sommaren och sedan höstmarknaden. Adrina tröttnar inte och jag tycker det är mysig omgivning och bra teater. Idag blev det lite spontan vuxenteater när Lönneberga folket stötte på Pippis pappa vid glasblåsningen. Vuxenteater förresten, det lät nästan lite snuskigt, vilket det givetvis inte var. Det var bara lite mer vuxenskämt sådär.


Det bästa jag vet

 
Min eviga förälskelse.
Mitt liv.
Min dotter.
 

Trash the dress - porträtt

Jag har matbilder att redigera. Samtidigt så kliar det i fingrarna för att redigera brudfotograferingen från igår. Men så tänkte jag såhär, att jag gör en bild till. Sen gör jag det som ligger topp i listan. Det här är anledningen att jag vill välja och redigera bilder direkt när jag kommer hem. Plus att det blir ett bra flöde, fast det skulle innebära att jag typ inte kan sova det dygnet, och att jag skulle bli en horrible fru och mamma. Så kan jag ju inte ha det.
 
Hår: Caroline Olofsson/Hairstudio Unique
Makeup: Helena Hjerth
Brud: Anna Ekendahl
 
 

Förhandstitt

Jag har haft sååå kul idag, men så måste jag sova också.

Min lördag kommer bli AWESOME!

Jag drar till skogen idag, för att fotografera en stylad Trash the dress-fotografering. Åh så kul och spännande att se resultatet sen. Hur den här dagen slutar resultat mässigt. Det är ju sällan så att det blir exakt som jag tänker mig i huvudet, utan oftast bättre. Jag tror det är viktigt att vara flexibel som fotograf, att kunna tänka om utifrån omständigheterna. Men jag kan garantera att vi kommer ha kul, och att bruden kommer frysa.


Det glamorösa livet som fotograf

Det är ganska tydligt vad som har hänt i Sverige idag. Första snön! När den första snön föll hade vi precis börjat ställa ut och styla i ordning för matfotografering, så fram med paraplyt. Monica fick hålla, jag försökte fotografera med hagel och snö som spännande element. När vi kände oss klara och tänkte stressa in, klart att det är då som det slutar. Så jag kunde fota lite till.
Vad gjorde ni när första snön föll?

Tänt var det här!

Vi äter mycket i Småland. Frukost, fika, lunch, fika, middag och något gott på kvällen. Inte nog med det utan vi pressar in lite snacks mellan allt det där också. Huschi! Men mat är gott, men bara tills man ätit så mycket att man börjar må illa. Det är ju egentligen inte så smart att äta så mycket att man kommer till matkoman. 

I helgen åt vi en av våra luncher/fikor i skogen med min mans moräldrar, mamma och bröder. Grillad korv går ju alltid ned i magen och mormor Karins kokostoppar är inte fel de heller. De kompletterar varandra fint. Men innan vi grillade skulle eld tändas i duggregnet, och det skötte min karl medan några av oss andra gick på svampjakt. Några kantareller hittade vi, men inte lika mycket som jag hittade igår (instagram @cicimoller) eller så mycket som jag planerar att hitta på söndag.
Sista bilden fick svärmor klicka på mig och hubby hubby.

<3


Mina kärlekar

I Småland fick jag tillfälle att fotografera mina kärlekar, Hubby hubby Daniel och Baby Baby Adrina. Lite höstlek sådär, innan vi gick till skogen och grillade. Bilder från grillningen? Något ni vill se?

 
En så fin sak hände mig idag. Jag fick ett av de finaste videomeddelandet någonsin av min vän. Det finns att titta och lyssna på om ni går in på min facebook-sida Fotograf Cecilia Möller.

Evig kärlek

Min mans morföräldrar. De som varit tillsammans i över 50 år, och som fortfarande skrattar och har roligt ihop. Tänk hur jäkla mycket man går igenom i ett liv. De har gått igenom allt det tillsammans och kommit ut på andra sidan hela och fortfarande hållande om varandra. Min karls mamma brukar säga "att det har varit mycket kärlek i det äktenskapet", jag önskar att vi är där om 45 år. När jag träffar gamla par som hållt ihop i vått och torrt under decennier, det är då jag tror på evig kärlek. 

När vi plockade svamp och grillade korv i skogen tog Åke och Karin en liten promenad för att titta på granarna som Åke planterade för 50 år sedan. Jag sprang efter med kameran. Det är lite så jag jobbar. Paparazzi. 

Svarta hatten + pärlhalsbandet

Vi har spenderat en familjehelg i "The lake house" i Småland. Välbehövligt att komma ifrån datorn och ut i skogen. Klart det kommer bilder från helgen. Men först på min flicka, som har börjat dela lite garderob med mig. Hatten och pärlhalsbandet är numera bådas. 

Systrar och Smulan

En lördag med hemma-hos-reportage, hemma hos en familj med två systrar. Gisses vad jag blir sugen på att skaffa en lillasyster till Adrina nu, eller lillebror. Lite svårt att styra över det. 

Det är kuuuuul att träffa familjer och komma de lite nära som man gör när man fixar i deras hem och umgås en heldag. Ellen och Ebba var så rara, de hjälpte till med pyssel och bakning. De visade mig Smulan och jag fick äran att fixa tjejernas hår innan de skulle iväg på fest. Hollywood-fest. Kommer ni ihåg hur viktigt sådana fester/discon var i mellanstadiet? Ser fram mot när Adrina är där.


Höstig äppledukning

Det är äppletider nu vänner, för de sena äpplesorterna. Förra året fotograferade jag, stylade Emma Olai och Josephine Diffner, och pajbakade Frida Derke. Vi dukade upp en höstdukning under ett äppleträd, med porslin från Linnefors krukmakeri

Nu måste ni ha höstfeeling va? Det är ju nästan snudd på att det börjar bli vinterfeeling i Svergie nu. Julpyntet är till salu i butikerna för tusan. Men för mig skriker det inte direkt julpyntet "kom och KÖÖÖÖÖP" (på östgötska) ännu. 
 
Kom och prenumera på min blogg på BLOGLOVIN, eller följa mina äventyr på FACEBOOK.

Att se lite bakåt för att uppskatta det man har mer

Jag spenderar min fredagkväll med att kolla igenom min sommar i bloggens ögon (juni, juli, augusti). Det är kul att se så mycket jag/vi gjort och så vackert Sverige är i från den vinkeln jag riktat kameravinkeln. Lät det skrytsamt nu? Jag menar bara att det är svårt att uppskatta det fina och vackra kring oss. Och att komma ihåg allt man gör. Att fotografera är att spara minnen, att spara känslor, att kunna öppna dörrar och se hur jäkla fint man har det. 

Min sommar har varit fantastisk jag har träffat många nya människor som jag kommer minnas med värme i bröstet, och en hel del av dom kommer spela en viktig del i min framtid också. Jag blir tusan rörd när jag tänker på så fina alla är som jag möter. Hur kan jag ha sånhär tur? 

Bäst jag avslutar och lägger mig i sängen innan jag blir alltför blödig...
Adrina med fika på Solhaga stenugnsbageri.
 

Thomas

Hemma hos Thomas igår tog jag ett portätt när han röker sin dagliga kvällscigarr. Igår fick det förvisso bli halva cigarren på dagen och andra halvan på kvällen, för att fotograferingstillfället skulle finnas. Fint att han offrade sig för konsten. Jag tycker jättemycket om bilden. Verkligen jättemycket. Hur intressant ser inte den här karln ut? 


Laxbutiken i Heberg

Åker ni på västkusten, känner er hungriga och befinner er i närheten av Heberg, åk då och ät på Laxbutiken. Om ni gillar fisk och lax, men det gör väl för tusan alla. Laxbutiken ska förresten öppna en snabbmatsrestaurang som ska heta "Lilla laxen" i Kungsbacka. Sjukt smart idé.


Känns som en äckligt reklaminlägg här nu, men det kan jag garantera att det inte är. Den dagen jag tjänar pengar på bloggen.. den dagen är inte idag.
 

Flört-/piratkatten i Slöinge

Vilken dag! VILKEN DAG! Upp tidigt i ottan för att åka till Västkusten, till Thomas. Jag möts vid dörren av nybakat bageribröd, ost, marmelader och te. Efter att jag piffat till mina kolhydratnivåer i kroppen blev det fotografering av det magnifika huset i 5 timmar. Tiden går så fort när jag fotar och samtidigt pratar om livets viktigheter, swisch 5 timmar och kroppen vill ha mat igen. Thomas och jag åt oss mätta till sprickningsgränsen på Laxbutiken innan jag åkte hem.

Intensivt, bra och härligt. Reportaget kommer bli sååå bra! Men innan jag tar itu med de bilderna behöver min kropp sömn, hjärnan jobbar dock bra utan. 

Dagens assistent var ständigt flörtandes. Som min header.
 
 

Flickorna Bergström på Bild

Puh, bilder som ska leveras och redigeras, mejl som ska skickas och svaras på, Skypefikor som är en viktig socialdel för mig. Haha hur sjukt är inte det. Men på Skype har jag mitt arbetssällskap. Helt klart en viktig grej för mig som har svårt för att vara ensam.

Imorgon blir det bilåkande för mig, när jag ska till Västkusten och fota ett hemma-hos på Prästgård 101. Ni vet där jag var i somras och köpte min pall. Det ser jag så fram mot! Vet att det kommer bli grymt :)
Höstflickor!

Besök på Östgötamat

Vi gick till min pappas kontor och stal med oss honom till Konsert & kongress i Linköping, där det var Östgötamat tjofset fredag och lördag. Adrina och jag hade inte ätit lunch så vi gick loss på allt provsmakande. Min dotter är så cool, hon smakar och gillar fler grejer än mig. Vi smakade massvis med ostar, korvar, kött, soppor, bröd, efterrätter, bullar, chips, och drickor. Fantastiskt hur stor variation det är på det som tillverkas i Östergötland. GLASS! Just det, vi smakade en hel del god glass. Mums. Det konstigaste vi åt var falukorvschips, och det var gott! Märkligt men gott. 

Efter proppandet gick min pappa till jobbet medan Adrina och jag shoppade loss lite på stan, tittade på blommor, plockade löv och åt crêpes innan vi tog oss till Busfabriken. Skönt att jag har en så kul och självständig tjej, hon sprang runt och lekte medan jag satt och läste bok. Av diverse anledningar (främst poker) hade jag inte sovit så mycket och var sådär sugen på att springa runt och åka rutschkanor. 


En ledig fredag med min tjej!

På kvällen lekte min man, jag och sex av våra vänner "Burken i mörkret" i skogen. En helt annan historia.

Inredningsfotograf på tur i Vadstena

En av de finaste lördagarna på ett tag. Jag spenderade dagen med Monica hos Elisabeth i Vadstena, fotograferandes Elisabeths hus. Vilket fantastiskt hus! Provancekänsla i oktober, bara att lyckas med det är ju grymt.
 
Att träffa Elisabeth var en häftig upplevelse. Antingen är hon ung i stilen (svar ja) eller så är jag gammal i min (svar ja). Vi kom fram till att vi båda är fans av Filippa K och skulle välja det märket om vi bara fick bara ett märke resten av livet. Vi båda älskar Wolford-bodies. Dessutom har vi båda en förkärlek till Hermès-scarfar. Så himla coolt. Jag konstaterar att vi har tidlös smak :)

Efter att ha fotograferat i fem timmar kunde jag och Monica sätta oss till bords och äta kantarellsoppa, bröd och efteråt en fin liten goding till äppelkaka. Fin lördag, och då var det en jobblördag för mig.

Jag är sugen på att flytta till Vadstena efter alla coola människor jag träffar där!
 
instagram (@cicimoller) finns en annan bild från Elisabeths kök. 

Smoothieorgie

Den flitiga "Cecilia Möller"-följaren vet troligen redan vad jag hållt på med idag. För jag har uppdaterat instagram med väldigt många bilder. Mest på mig, men även på olika smoothies. Lyxigast med att jobba som matfotograf är att jag måste (som jag säger) "kontrollera om det smakar rätt i munnen". Så idag blev min lunch ersatt med 5 olika färgglada smoothies, som alla var i nya smakkombos för mig. Jag toppade av det hela med raw food-kex och ett fiberkex. 
 
Yummy yummy in my tummy.
 
Nu såhär på kvällskvisten har jag valt ut de bilder jag gillar bäst, men redigering får vänta tills nästa vecka.
 

Gravidfotografering

I freaking love my job.

Jag fick en så fin kommentar.

Den 27e september fick jag en oerhört fin kommentar på min Facebook från Joahn. Den gjorde min vecka, och kommer fortsätta att göra några av mina dagar framöver. Lägger den i mitt hjärta, hur smörigt det än låter. Vill ni läsa?
 
"Visst är det märkligt...
Man sitter och läser blogg upp och blogg ner. Man (läs: jag) imponeras av bilder och text - hela tiden. Nya idéer kommer och passerar. Man inspireras och m
an blir glad av allt jobb som folk lägger ner på sin sidor, sitt fotograferande, sin passion som de delar med sig av. Jag känner inte dig personligen Cecilia Möller men jag ser att vi tänker lika många gånger (baserat på det du visar på internet), du är professionell i det du gör och presenterar, du har glimten i ögat - detta tillsammans med en skön humor!

Ville nog bara komma fram till att vi (läs: jag igen) är för dåliga på att berömma och hylla allt det fina jobb som folk lägger ner.

Du är grym och det är med glädje jag följer din blogg.
Fortsätt med det du gör, för det gör du bra!
Cheers!"
 
Johan lyfte mig.
 
 


Jobba för orten, mitt hjärta i Mantorp

Dalen, pulkadalen, självmordsdalen. Idag väljer jag att ignorera det senare. Dalen iallafall, där brukade jag åka pulka med mina bröder när jag var yngre. Vi åkte pulka och grillade korv. Jag blev säkerligen mylad (som det heter i Östergötland) flera gånger. Mina bröder var inte kända för att ta det lugnt med sin lillasyster. Men mycket har hänt sen jag var liten och Mantorpsborna har slutat gå dit, och det har växt igen. Trappan och grillplatsen behövde rustas upp för att kunna användas säkert. 

En förening som bildats för att sätta igång samhället Mantorp igen, Hjärtat i Mantorp. Det är så bra, det är så fint, det behövs här. När jag växt upp var samhället Mantorp helt annat än vad det är idag. Det fanns ett samhälle, och det finns det väl knappt idag. Jaja, jag ska inte tjata mer om det. Summa sumarum, Hjärtat i Mantorp behövs och är bra. 

I lördags var vi runt 100 Mantorpsbor som slöt upp i dalen för att röja och fixa. Det var aktiviteter för barnen med fiskedam, hästridning, tipspormenad, backeklättning och grillning. De vuxna fick såga, dra ris och rusta upp dalen för vintern. Jag tajmade in det hela bra (hade en viktig tid på en skönhetssalong) och anlände två timmar efter det börjat och allt slit var klart.
Varför är man inte i skogen oftare?
 
Gillar du mig? Gillar du bilderna? Gillar du skogen? 
Anyhow, gilla inlägget via facebook vettja (nedan). Min FB-sida kan sen hittas här.

Glada systrar i höstlöv (barnfotograf)

Gymnastikmöte måste ju tas med motion, så efter att jag lämnat Adrina på dagis var det bara att byta om och ta en powerwalk och prata om WGF. Jag är gymnastikledare för 4-5 åringar på söndagar. Det är alltid superkul att se barnen lysa upp, leka och utveckla sin motorik. Men lyssnar de inte behöver jag det där "tålamodssprayen". När jag var yngre gick jag också på gymnastik. I flera år. Jag var väl helt ok men när jag började växa var kroppskontroll inget som förknippades med mig. Jag minns att när höfterna började bli bredare glömde jag ibland ta med mig dom in genom dörrar, vilket resulterade i att de slog i dörrpostar. Konstanta blåmärken. Tur att jag lärt mig nu, the hard way.
 
Förutom att ha motionerat så har jag gjort en barnfotografering i höstlöv. GLADA barn i höstlöv. Ja, det där glada kan man behöva kämpa lite med ibland, men när det väl är där är det tusan så söt. Jag gillar förvisso de mer tankfulla bilderna också. 
Söta systrarna!
 

Det sa bara klick, sa kungen.

Söndagskärlek till er alla!

Höst i buren

Våra piratkaniner får njuta av höstfärger. Jag verkligen ÄLSKAR vädret just nu, och årstiden. Pepp på alla sätt och vis. Det enda som är lite opepp är allt som ska fixas i trädgården. Det är inte min grej, men jag tror alltid att det är det. Jag ser hur mysigt det ska vara att höststäda i gummistövlar och stickad tröja, men det slutar med att jag gör hälften av det som "ska" göras. Varje år brukar mamma tröttna på att inget händer, och då kommer hon åkandes med sina trädgårdshandskar.  Love you mom!

Hur söta är inte Jake och Izzy?
Det var ett tag sedan de fick vara med på bloggen.
 

Ut och lek i löven för tusan!

Fredag och härligt höstväder. Fredagar brukar Adrina vara hemma från dagis och vi brukar ha det som vår dag. Vår familjedag. Förra veckan åkte vi till simhallen och idag ska vi höstrensa här hemma. Tanken var att vi skulle simma, men med en karln och dotter som är snoriga känns det inte som en så bra fredagslösning. Men vi hinner trycka in en promenad i skogen och lekparksbesök också. Och lite disco. Vad är en fredag utan disco?

Igår sålde jag (och Monica) ett hemma-hos reportage från Vadstena till Drömhem&Trädgård. Varje gång jag säljer ett reportage är det som en liten seger. Jag har inte ångrat mig alls att jag satsade på fotograferingen istället för forskningen. Det är så att jag nyper mig själv varje morgon. Galet nöjd med mitt liv just nu.

 
Hoppas ni hittar på roliga grejer i helgen. Jag ska jobba lite för orten imorgon, ha myskväll med tjejkompisar ikväll och träna barngymnastik på söndag. Har ni bra planer?
 

Bakfotografering med Monica

En intensiv dag med bakning och fotografering. Jag bakade mest ingenting. Fick röra lite i en chokladsås och måtta upp mjöl, resten skötte Monica. Men allt skulle smakas på tyckte jag och jag tog den uppgiften väldigt allvarligt. Fy tusan Amalia så gott! Nya påläggsmixar som verkligen kittlar överallt. ÖVERALLT! Mums. Monica är verkligen toppen. Monica är verkligen toppen. Det tåls att skriva två gånger.

 

Nu återstår arbete med att välja ut bilder, redigera och sälja in. Med andra ord mitt jobb.

 

På min Facebook-sida kan ni se en bild på vår hjälpreda.

Lite oväntad.


Lovas rum i Family Living

Igår la jag upp ett inlägg från ett reportage som var med i Drömhem och Trädgårds FÖRRA nummer. Nu tänkte jag ge er en liten heads up innan tidningen försvinner ur tidningshyllorna. I nya Family living (nr 7, 2012) finns ett reportage från Lovas rum som jag fotograferade i somras.

Hörde jag färg? Fäääääärg! Älskar tapeterna. Lova och hennes mamma Ru är sådan där superpyssliga människor. Som kan göra MacGyver moves med färg och en trådbit typ. Sådan som jag vill vara, men inser att jag troligen aldrig kommer bli. Jag skyller på att jag inte har ett pysselrum som jag insett verkar viktigt i hela processen. En bra undanflykt. 

 
Vad tycker ni? Hur fint rum är det inte?

I förra numret av Family Living var min dotter Adrinas rum med. Såg ni det inlägget?
 
 
 

Äpplebak i Drömhem&Trädgård

Höst. Nu är det höst. Jag har redan hunnit ha en halsfluss den här hösten. Förra året lyckades jag skrapa ihop två halsfluss och en halsböld. Väldigt trevligt. Ungefär lite trevlig som halssjukdomar kan vara. Halsbölden fick jag lägligt till att jag skulle fotografera reportaget nedan. Över 40 graders feber och pajad strupe, men jag klarade det. Kommer ihåg hur jag satt och såg dubbelt när jag knöt mattgarnet till girlangen för att sedan försöka sova lite överallt medan flickorna stylade i ordning allt. Sjukdom kan inte hindra mig när jag planerat ett jobb. Sen verkar jag jobba bra med sjukdom. Innan jag åkte på min USA tour hade jag halsfluss när jag fotograferade ett julbakreportage. Det gick också bra, och är nu sålt till Elle mat & vin som kommer ut nu i november. 

Bilderna kunde ni se i förra numret av Drömhem & Trädgård (nr 11 2012).
Receptkreatör: Frida Derke
Styling: Josephine Diffner och Emma Olai/Tant vit
 
HItta mig på Facebook.
Like.
And I will like you.
Karma kärlek.

 

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0