VuxenkalasVuxenkalas med "My little Pony"-tema, och min prinsessa var i farten hela tiden. Trots alla sötsaker känner jag mig säker på att hon sprungit bort det energitillskottet idag.

Imorgon väntar kalas nummer 2 som är barnkalas. 12 barn kommer hit och leker. Jag tror det kommer gå utmärkt.


Sexy chocolate!


Igårnatt satt jag framför datorn och redigerade bakbilder från i lördags. Det blir riktigt sexiga chokladbilder. I like it, alot. Nu ska det bli superspännande att se vad tidningarna tycker. Bilderna ovan är lite behind-the-scene.


4-årsdagen

Goda muffins till frukost i sängen.

Det här är min stora 4-åring. Grattis min vackra tös.


Liten notis

Jag har fotat 13 bakverk på 10 timmar och kört bil i nästan 5 timmar idag. Jag ser alla fina kommentarer men måste idag lämna walk-over på bloggen och be att få återkomma imorgon. Kanske. Adrina fyller ju faktiskt 4 år.

Carbonara efter träning


Årspremiär med middag på altanen. Adrinas gudmor och karl var hitbjudna på fredagsmys, och det hela startade med att de drogs med till gymmet för att köra ett typ cross-fit-pass med oss. Svettigt som tusan, och jag tror träningen gjorde att carbonaran efteråt smakade extra gott.

Två flyttkartonger lastade med rekvisita till morgondagens bakreportage som kommer fotas i Borås. Mer om det senare. Uppdaterar med någon bild från fotningen på min Facebook-sida, som du kan gå in och gillar HÄR.


Dukningsfotografering

Fotograf Cecilia Möller. Styling Emma Olai. Svensk dukning.
Fotograf Cecilia Möller, Styling Emma Olai

Några godbitar från hemma hos Linda Nors, det reportaget som var med i Plaza nr 2 2012. Bilderna ovan valde de att inte ta med i tidningen, så de förtjänar en liten feature här på bloggen. Jag tycker dukningen är enkel, ren, färglad och snygg. Vad tycker ni om dukningen?

Josefine

Oväntad stund. Oposerande.


Fall vackert


På svärmors gård i Småland finns det lador och hus. Att springa runt där, hitta spännande saker och vackert ljus är kul som tusan. Jag har tre olika fotograferingar jag vill göra där nere i huvudet nu. Bara att sätta i verket i sommar. Inte bara tänka, göra också.


Hemma från fridfulla SmålandEn helg i Småland, och jag ville inte åka hem. Det är så härligt och fridfullt där. Inga måsten, utan bara få vara tillsammans vi i familjen. Det har spenderats en hel del tid i skogen och utforskande lador och fallfärdiga hus.


Linnea för ett år sedan

För ett år sedan fotograferade jag vackra och gravida Linnea. Nu har de en liten Ester.
Jag gillar bilden ovan som tusan!

Nu vet du mer än vi, Inger.

Död är alltid sorligt. Det kan också vara en sorlig lättnad. Svårt sjuk utan bot. Bara bli värre tills det är slut. Ha ont och förlora all kraft i kroppen. Vara klar i huvudet men inte kunna förmedla. Vilja så mycket men inte ha förmågan att göra något. ALS är en fruktansvärd sjukdom med bara en utgång.

 

Idag tar vi farväl av min makes farmor Inger. En fin själ med mycket kärlek. Älskad.

 

"Nu vet du mer än vi, herr Muffin.
Nu vet du vad som händer när man dör.
Visst är det så att antingen är döden en vila
och då är döden ingenting att vara rädd för.
Eller så förs man någonstans
till ett evigt liv och lever där i lycka.
Och då är döden någonting att längta efter!
Varför skulle man vara rädd för döden?
Visst är det så, herr Muffin, du som vet?"

 

Ur barnboken "Herr Muffin" som handlar om ett gammal marsvin som dör. Vi har läst och försökt förklara döden för Adrina.


Muse


Det blev inget Stockholmsgruppen. Men kul att ha varit där och se hur Adrina agerade sig i en studio. Adrina är för blyg, än så länge. Skulle hon ändå inte tycka det var rolig så är det ju lite skit samma.

Sko nr 2

Bild från Sportamore.se

 

Andra skon är en Reebok Easy Tone. Jag föll för färgen och inte så mycket för tonandet, även om det är ett plus det också. Jag får skoskav av den här godingen, men jag tänker att det är för att jag inte gått in skon ännu. Hoppas verkligen att så är fallet. Annars är färgen askalas, och kuddarna undertill gör att jag kommer upp mig ännu mer i världen. Min väninna påpekade att jag såg lite konstig ut när jag gick i dom, för att de är lite ostabila och jag försöker hålla balansen. De är okej. Hade jag inte fått skoskav hade jag varit mer nöjd.


Skor nr 1

Bild från Sportamore.se (där jag shoppade loss)

 

Jag har väl inte visat mina nya skor som inte är så nya längre? Första skon är den ovan, den är i samma modell som min danssko jag har på mina pass, fast andra färger. Springer gör jag inte i dessa skor, jag orkar inte vänja in mina benhinnor utan har vanliga löpskor istället. Jag älskar den här modellen på sko och vill ha den nästan varje dag. De dagar jag inte vill ha den är det för att jag inte finner att den passar till övrig klädsel. Annars är det kärlek. En negativ sak är att det fastnar smågrus under sulan, men det ger ju en spännande sysselsättning att peta loss, så det är ett litet plus.

 

Såg nu när jag surfade in på Sportamore och letade bild att de hade 20 % på alla springskor. Pass på vettja.


På med hatten...

 

... nu blir det dans och skak på rumpan.

 

Ett tragiskt försök att peppa inför kvällens aerobicpass. Jag vet att jag får massvis med energi bara jag stiger innanför dörren till gymmet. Men det är vägen dit som är jobbig. Byta om, välja mellan cykel eller bil, cykla dit. Men sen, sen är det som vanligt. Färg på kläderna piggar upp, bra musik får igång gung, fantastiska deltagare är nyckeln, sen är livsenergin på 100%.

 

Update. Fast jag klär mig i helsvart. Hmm.. se det som en begravning för mitt fett :)


100% Fotograf

Nu är det officiellt. Efter att jag blivit klar med min D-uppsats och tagit min magisterexamen i Medicinsk biologi, så kommer jag att satsa 100% på fotografering. Jag känner mig bekväm i det här beslutet, och jag vet att forskningen alltid finns där om suget skulle tränga på.

Mer tid till att fota, mer tid till att bli bättre, mer tid till min familj, mer tid till träning. Jag tror jag ska börja vara lite ledig på helgerna då. Om jag inte fotar något reportage eller bröllop. Annars ska det vara datorförbud.... tänker jag nu.

Nu ska peppas! 6 härliga veckor av labbande kvar, så nu ska jag suga ut det mesta av det.

Lilla féen

Ibland träffar jag på små féer i mitt yrke. Magiska ögonblick.

 


Alla dessa fina familjer!


Alla dessa fina familjer jag träffar när jag är ute i Sverige och fotar reportage. Helt otroligt. De gör hela skillnaden. Familjen ovan var jag hemma hos idag. Kreativa som tusan, alla fyra på sina egna sätt.

Mamma Lotta har blogg och hemsida. Klart värt ett besök eller två.

Lazy Town är det bästa tycker Adrina

Älskar att få komma hem till min pyssliga familj. Igårkväll var det familjeråd och Adrinas kalas skulle planeras och struktureras upp. Hon vill ha ett nyttigt "Lazy Town"-barnkalas och ett tårtigt "My little pony"-vuxenkalas har hon bestämt.

 

Det här med det nyttiga är till 100 % på grund av hennes nya favoritprogram "Lazy Town". Där äter hjälten bara nyttiga saker och tränar gymnastik, om han får godis försvinner hans energi. Boven i programmet försöker få alla barn att sitta stilla och äta godis.

 

Ganska så underbart när det blir så rätt i Adrinas huvud. Hon tränar gymnastik varje dag nu, kan nästan stå på händer och övar dagligen på att gå ned i split. Det är ganska mycket tjat om sportgodiset morötter också.


Gammal bubbla

Den här veckan har jag sålt fyra reportage. Det känns helt galet. Är det på riktigt? Fick en mindre hjärtinfarkt när jag skulle kolla några bilder förut och trodde att alla reportagebilder tagna det här året hade försvunnit. Bara så där. Åh, den ljuvliga paniken. Hittade alla 2 minuter senare i rätt mapp. Men den där stunden när jag tror att allt är borta. Hmm bäst att kolla över så alla backuper finns.


Imorgon tar jag mig till Örebro för att fota. Det ska bli skoj, men om jag ska orka måste jag sova. Godnatt.

Heldag i Stockholm

Åh, en så lååång dag det var igår. Upp tidigt för att åka till Stockholm och gå på möte med modellagenturen innan lunch. Adrina var blyg till en början, men det var ju ingen överraskning för det brukar hon vara. Mot slutet av fotograferingen kom hon igång och jag hoppas att det blev några bra bilder. Vi får reda på hur det gick i nästa vecka. Jag tror kanske inte vi får ett ja, men det var kul att pröva på om inte annat. Lite shopping efteråt som belöning eftersom jag tyckte Adrina skötte sig bra och sedan svisch ut till mina bröder i Bålsta.

Mys att träffa bröderna och brorsbarn (och fästmö). Adrina sken som en sol och njöt av att få leka med sina kusiner. Tråkigt att de inte bor närmare oss.

Vintagestyle the right way - Josefine och Anders


Snart så...

Håll tummarna för oss imorgon, får då åker vi till Stockholm. Satsar på att hinna med lite shopping också när vi ändå är där. Måste ju fira att jag sålde två reportage igår. Blev så glad när jag fick reda på det att jag hoppade jämfota.

Porträttfotograf - Arwen del 4


Sista delen på Arwen. Förhoppningsvis blir det mer av henne på bloggen i en inte för snar framtid. Skulle ni gilla det?

Porträttfotograf - Arwen del 3


Jag skulle bara ta några snabba porträttbilder, för att testa hur hon fastnade på bild. Det blev många bra bilder vill jag lova. Åh så fin hon är, håller ni inte med att hon ser helt sagolik ut?

Mer Arwen

Och mer att vänta i veckan.


Arwen


Hemma efter en påskhelg i Småland. Nu ska jag landa.

Dags att träffa släkten


Påsken för oss betyder tid med familj och släkt. Stor släktfest i Småland väntar oss med min makes släktningar. Sonny (kameran) hänger med mig den här helgen.

Glad påsk!

GLAD PÅSK!

Påskkärring

Jag har en sjuk liten påskkärring här hemma och försöker underhålla henne så gott det går.

 

(Det kanske snarare så att hon underhåller mig)

 

Nästa vecka ska Adrina och jag åka till Stockholm och gå på möte med en modellagentur som vill representera henne. Eller vi ska se om de vill göra det. Håller ni tummarna för oss?

 


Vårt inredningsreportage i Bolig Drøm 4/2012

I nya numret finns inredningsreportage som gjordes förra våren hemma hos Malin och Martin.
Det är 14 sidor och jättevackert. Undrar vem den duktiga fotografen är? Stylist var Josephine Diffner, och text av Josephine Diffner och Silje Rønne.

 

Nedan är uppslagen, fotograferade ur tidningen. Men reportaget bör upplevas på papper. Det är så fint! Jag blir så glad!

 


Rätta svaret!

Rätta svaret var såklart Påslakanstopp, dvs man klämmer fast täcket med påslakanet så det inte åker ut. Grymt smart tycker jag. Behövs för oss som har ett stort täcke. Det här med två små täcken när man delar dubbelsäng är inget för familjen Möller. Vi vill mysa tillsammans under dunet.


Tjejerna som lanserat idén i Sverige har varit uppmärksammade som tusan häromkring. De förtjänar mer uppmärksamhet.

Stoppen går att få tag på här: www.sovgottuf.se

Gissa vad...


Gissa vad man använder plastbitarna ovan till. Den som gissar rätt vinner äran. Sjukt smart grej är det. En sådan sak som jag önskar att jag kom på först. (Yeah kanske inte jättesmart att fota dem med vita täcket i bakgrunden, men det är lite av en ledtråd)

Påskpyssel del 2

Kanske inte bara ett påskpyssel, utan något jag kommer ha kvar när påsken är slut också. Gillar mina färglada bollar.

 

Idéen är väldigt enkel: skrynkligt silkespapper. Pappersarken fästes ihop med en tråd och sedan knöglas de en och en tills det formas som en boll (eller till en blomma).

 

Nu hänger det några i allrummet ovanför Emma fåtöljen och några i Adrinas fönster. Chict som tusan.

Påskpyssel del 1

Vi startade lördagen med att åka till butiken Medmera i Linköping för att köpa på oss lite grejer för att göra påskpyssel. Söndagen började med just den sysslan. Adrina och jag började med att...

...dekorera varsitt påskägg. De fick varsin servett lackade på sig och underdelen målades ljuslila. Små strasspärlor piffade till underdelen som annars var lite för tråkigt (tyckte vi).

Klart på nolltid. Nu är det bara att vänta på påsken då ägget fylls med sportgodis. För Adrina alltså. Hon har dille på att det ska vara morötter och äpplen just nu. Jag hoppas mer på choklad.Kalasklänning på

Adrina är redo för kalas och det är jag också. Jag ska inte på kalas, men att vara själv i två timmar kräver sin kvinna. Planera lunch. Vilken bok jag ska läsa. Om jag ska jobba lite? Träna?

Paketet till ena födelsedagsbarnet.


Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0