Tidigt en morgon i regn

I Småland, en tidig morgon. Jag tvingade upp min karls kusin för att hinna med en fotografering innan de skulle åka hemåt. I duggregn men med vackert ljus. 
 Arwen juni 2013
Sony a99 Carl Zeiss 85mm 1.4
 

Le Magasin, Lewes

I Lewes, som ligger 15 min utanför Brighton, finns den fina fiket och restaurangen "Le magasin". Eftersom jag känner ägarna (två av mina auparidöttrar) kunde vi smita in där efter stängning och frossa i fika och te. De har det jättefint, och jag förstår att det är sjukt mycket jobb med att driva det. Älskar interiörer och blir så stolt över tjejerna!

Lilla Winnie kom ner och hälsade på Adrina.

En frukost i England

Jag sitter och redigerar bilder från vårt häng i England, jag ger er några karameller från en av våra frukostar i mitt gamla aupairhem. 
Fotograferat med Sony a99 och Sony 50mm 1,4

I nyaste numret av Hembakat #4 2103

Före er som vill baka fina bröd och en saftig kaka med råg så finns mitt och Monicas reportage i nyaste numret av Hembakat. Kan intyga att bröden är goda och kakan är good damn super!

 
Ur Hembakat #4 2013, taget med sony a99 såklart!

En del av en promenad

En blåsig och mulen dag tog jag och Adrina en promenad. En promenad som jag brukade ta med familjens hund när jag bodde i England. Men jag minns inte fältet med smörblommor, och väl ute på fältet hittade vi gungorna. Grannens däckgungor. Mina tankar gick direkt till Lana del Rays "Ride", och sedan spårar de ur och börjar tänkte fantastiska fotograferingar. Måste tillbaka. Måste fotografera mer där.
Sony a99, Sony 50mm 1,4
 

Vi hade fisketur

Fiskenätet som lades ut på på midsommarkvällen gav frukt, eller rättare sagt fisk. Två gäddor och en abborre. Min karl fick instruera i hur det skulle gå till med att ta upp nät, ordna ut fiskarna, och rensa. Abborren och den ena gäddan grillades och de åt vi till lunch.

Jag är en person som alltid måste ha en plan-B. Om en kris händer på jorden och det krävs drastiska saker så ser mitt överlevnadsteam ut såhär än så länge: en fiskkunnig, en överlevnadsintruktör, en yrkesmilitär, två vildmarksmänniskor, en jägare, en läkare, en massör och så en fotograf. Gissa min roll :) Men jag kan ta hand om barnen i lägret. Och odla grönsaker. 

Klart man måste ha en överlevnadsplan! 

 
Fotograferat med Sony a99 och Carl Zeiss 85mm 1,4

Midsommarafton

En fruktansvärt aktiv midsommarafton. Traditionellt firande på en bygdegård med dans runt stången (fy tusan så mycket roligare det är att delta i dansen att bara titta på), dansshow av folkdanslaget, fika och tipspromenad. Jag och Sara diskuterade om vi inte skulle starta oss ett folkdanslag, så vi fick köpa in fina Sverigedräkter. Våra män var måttligt intresserade.

Barnen badade, vi badade, vi sköt med luftpistol, lagade mat, plockade blommor i skogen, plockade näckrosor, läste högt ur frågespalterna i tidningen "Må bra", skrattad så vi grät, drack vin och öl, och kvällen avslutades med en pianokonsert av min svåger. Intensiv. Men ändå harmoniskt.  

 
Pojkarna rodde ut och lade nät innan kvällsfikat.


Och så kom korna!

"Har ni kor såhär nära er tomt? Det har inte jag tänkt på." Nej Sara, det har du inte eftersom vi inte har det vanligvis.

Igår när vi satt och åt middag på altanen fick vi oss en överraskning med två kor som smitit och kommit till oss. Som närmast var de två meter från vår tomt, och här där vi bor är bonden aldrig längre bort än två samtal. Bonden med fru kom och lockade kossorna med havre hela vägen tillbaka till hagen, ett fält bort.

 

Dagen före midsommarafton

"Mamma, myggen sätter sig på mig men suger inte. Det är för att jag är så lugn med dom." 

Sent på torsdagskvällen kom vi ner till Småland. Till min svärmors gård som ligger precis vid en sjö. Efter att ha släppt in kaninerna i sin sommarbur, fixade jag jordgubbar med keso som kvällsmat och vi tog med oss handdukar. På sjön var det nästan vindstilla och det är en förutsättning för att vi ska kunna åka med flotten. Mitt ute i sjön skulle vi vara. Bada. Komma upp kalla men glada och äta kvällsmaten på flotten, medan vi ser solen gå ner över granarna och solens värme sakta försvinner. På väg tillbaka till stranden och de varma sängarna plockades näckrosor som så magiskt flyter på sjön. Det gör vi varje sommar och ställer på nattduksbordet, för att se hur näckrosorna stänger sig på kvällen för att blomma åter på morgonen.

Dagen före midsommarafton.
Dagen före midsommar 2013

Näckros

Ledig över midsommarhelgen. Det trodde ni inte va? Fast ni kanske känner mig nu och vet att jag oftast har med mig kameran och hann med både ett reportage och lite bilder till tv4. Vackra porträtt på Arwen knäppte jag med, och det är anledningen till att klockan ringde 5.30 imorse.

Arwen och näckros i Småland.
 

Glad midsommar!

Midsommar förra året var vid en sjö i ett hus (klickbart). Vi spelade vollyboll och golf, lagade och åt mat, gjorde midsommarkransar och sjöng snapsvisor, paddlade kanot och byggde sandslott. I år kommer vi vara vid en annan sjö i ett annat hus med andra människor. Men jag övertygad om att det blir minst lika fantastiskt. 


GLAD MIDSOMMAR!
 
 

Lite mer Ernst

Först och främst, hej på er! Resa, fotograferingar och en himlans massa redigering. Det summerar min senaste vecka. Ganska underbar, men mycket på "att-göra-listan". Idag blev det lite overload i huvudet så jag tog en promenad, en kvällsfika med en vän och lugnade ner mig. Så är jag redo att sluta mig in och jobba tills sena natten. The life of a serial killer :)

Imorgon får ni förresten komma ihåg att spana in Sommar med Ernst på TV4. Klockan 20.00 smäller det och jag kan lova er att det blir något alldeles särskilt i år. Fy tusan så fint det blir! Appråpå ämnet så vill jag visa några fler av pressbilderna jag tog på Ernst i slutet av maj. Vill ni veta mer så skriver Östgötatidningen om mig och Ernst. Romantiskt.

Det kommer bli mer med TV4 för mig.

Följ mig på Bloglovin eller Facebook. Eller varför inte båda?
Sommar med Ernst 2013/TV4
Fotograf Cecilia Möller
 

Madeleine Ellis cakes

Mellandottern i min aupairfamilj har vuxit upp, det känns som att det var oundvikligt, men ändå konstigt. Jag är van att se henne med sina balettkläder eller skoluniform, och nu är hon vuxen. Hon har alltid varit kreativ och duktig på konst, och det har nu tagit henne till en ny nivå när det gäller tårtor. Håller ni inte med?
Madeleine Ellis cakes

I Laughton, tillbaka i Laughton

Bilden nedan summerar min dag väldigt bra. Jag är tillbaka i mitt aupair-hem och det är fantastiskt. Hemmet, trädgården, människorna och maten. Jag har gått loss på macarons, vin och sol. Adrina har sprungit på fälten med familjens hund, badat i en timme i poolen och fått en sockerchock hon också. Superfint! Imorgon ska alla tjejerna i familjen vara hemma och jag ska plåta en del. Det kommer bli bra mina vänner!

Adrina i Laughton och Louises macarons (bästa jag ätit).

At home with Alexis

En halvdag hos Alexis i hennes lägenhet (och hennes mans, men han var ju för tusan inte hemma), inklusive kakor, lunch och vin. Så gör man en inredningsfotografering :) Det är färgglatt och inspirerande, även om just bilderna nedan kanske inte är så färgglada. Men det är färg över allt annat! Himlans fint. Ibland behöver man åka till London för att inspireras till att inreda med mer färg och mönster. Ni ska få se. Promise!

Förresten kan ni kika in Alexis bröllopsblogg som är grym! OMG I'm getting married.

Alexis home. June 2013.
 

Fint i London

Vi har det superfint här i London, även om vädret är just typiskt London-väder. Lite blåsigt, mulet och lite regnstänk nu och då. Idag har vi fotograferat ett interiörreportage och imorgon drar vi vidare söderut till min gamla aupair-familj. Vi ska stanna där några dagar och jag ska göra två-tre reportage. Adrina sköter sig utmärkt, tålmodig och glad. Idag har vi gått minst en mil och hon har vandrat vid min sida utan att klaga. Mycket tunnelbanan och tåg blir det för att vi ska ta oss runt smidigt. Det här med att resa och jobba med barn går ju hur jäkla bra som helst! Prova själva!

 
På hotellsängen efter att ha jobbat och shoppat.

Bäst uppdatering är det på min Instagram (@cicimoller).
 
 

Lämnar

Vi lämnar landet, Adrina och jag. Bara några dagar för jobb i London. Adrina ska modella lite, och jag ska fotografera några olika projekt. Det ska bli... spännande. Första gången jag åker utomlands ensam med Adrina.
 

Arbetande i lera

Idag var jag hos en fantastisk kvinna och keramiker som heter Jeanette och är Linnefors Krukmakeri. Jag gjorde ett reportage, men mest gick jag omkring i hennes paradis och tyckte livet var underbart. Det var soligt och sommar. Då kan jag inte annat än älska livet. Så nu vill jag också flytta ut på landet själv, bara vara kreativ hela dagarna och arbeta med kroppen när jag inte skapar. 

Arbetande i lera.
 

Profil i svartvitt

Den här kvinnan, en av mina bästa vänner och gudmor till min dotter. Hon är fantastisk på många sätt. Ibland när jag inte kan sova på kvällarna brukar jag öva på talet jag ska hålla på hennes bröllop. Dessutom är hon en av mina favoritmodeller och ställer alltid upp när hon kan. Hon är min superhjältinna.

Sara
 

Vår sommar har sakta börjat

Idag var första dagen på länge som jag inte hade en massa jobb att göra. Eller jo, jag har en massa jobb att göra men ingen fotografering. Det är ju då nästan lite sjukligt att jag tar med mig kameran när Adrina och jag går för att plocka lupiner. Men tänk om jag inte hade haft med mig den, och missat bilderna här nedan?

Lupiner sommaren, 2013. Klänning från Livly.

Provfotografering i Vadstena

Ser ni på prinsessbröllopet? Om en månad är Therese och Per äkta makar också. Men då är jag som förevigar det. Ha en kärleksfull dag!
Provfotografering i Vadstena, juni 2013
 

Min pappa

sommaren 2013

24h i Stockholm

Jag har varit på äventyr i storstaden Stockholm. Ett intensivt 24h-race som innehöll: 
  • Fotografering på ett middagsevent (spana in Mariatorget 2 på FB)
  • Häng på Casino Cosmopol eftersom poker SM spelas där nu i dagarna. Kändes som att besöka ett gammalt jobb, och det kliade i spelnerverna. Tyvärr var väntelistan för lång så det blev inget spel för mig. Men nästa år ska inga jobb bokas under SM-veckan.
  • Skönt frukostmöte med Tv4.
  • Möte med Livly.
  • God sushilunch med en av bästa barndomsvännerna på East.
  • Möte med Sony.
Utgången av alla mina möten kan vi kanske vänta lite med att avslöja? Men mina vänner, jag är väldigt exhalterad :)
 
Vackra Anna Ottosson med fina barnen.

Stolt kollega

Jag är stolt över min kollega Lotta som precis i dagarna fotograferat sista bilderna till sin bok som kommer ut i höst. Gissa vem som tagit några av bilderna på Lotta som är i boken? Hihi, jo men ett litet finger vill jag ju ha med i spelet. 

Lotta - Fyra årstider
 

I kungsträdgården, en månad senare

Jo men jag veeet att det var ett tag sedan körsbärsträden blommade i Kungsträdgården. Nästan en månad sedan för att vara någorlunda precis. Men jag har inte hunnit visa det och bilderna har legat på min laptop (och det ena med det andra). Tidig morgon åkte jag och min bror upp för att jag skulle kunna fotografera utan att det var för mycket folk. Min bror fick agera vägvisare och trädskakare. Frukosten intogs i morgonsolen, och luften var varm men krispig. En majmorgon.

Skönt, för ni hade väl nästan tröttnat på alla Instagrambilder på körsbärsblom tidigare? Nu är det som att det är pånytt och fräääääscht ;)

Preview Beatrice och Niklas

Jag fortsätter helgen i tema kärlek. Provfotografering med ett avslappnat och vackert par som jag kommer fotografera i sommar. I sensommar. Det kommer fler bilder, men vi kan väl börja med två lyckliga bilder som jag gillar känslan i och ler av. Det finns en bonusbild på min Facebook-sida (som en liiiiten liiiiten morot för att klicka dit, och när ni ändå är där tänker jag "LIKE"?).

Preview Matt & Azza

 Shit vad jag älskar kärlek!

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0