Ellen Keys strand vid Omberg

 
Det var dags att komma ut lite i naturen. Omberg ligger bara 30 min med bil från mig. Eller ja, kanske närmare 40 min när jag tänker efter. Oavsett så är det inte så långt, men ändå är det oerhört sällan jag tar mig dit. Denna lördag var en dag när jag inte hade så mycket planerat förutom bakning av söndagens födelsedagstårta (till en väninna) och en te-dejt. Mina föräldrar var upptagna på sitt håll och det passade perfekt att deras hund Selma fick vara med mig.
 
 
Det packades en termos med te och lite kakrester från morgonens bakning, sedan dök Josephine upp och vi drog iväg. Selma skuttade ut i bilen när vi kom fram och gick lyckligt omkring och nosade överallt. Bästa med Selma är att hon lyssnar och lyder så pass bra att hon kan gå utan koppel. Jag har mött både rådjur, katter, harar och andra hundar utan att det är något problem. 
 
 
Efter en promenad vid Ellen Keys strand och bokskogen satte jag, Josephine och Selma oss ner och tog den där fikan. Pepparmintste passar väldigt bra med jordnötschokladkaka.
 
 
Vi satt och tittade på hur solen gick ner och dimman liksom sköljde in över Vättern. Varför åker man inte iväg eller går till skogen oftare? Det är ju så himlans enkelt, men det är också läskigt lätt att fastna hemma vid datorn eller telefonen...
 
 

Hotel Pigalle rum 335

 
Jag tassar in sakta. Sakta, sakta kanske jag startar upp bloggen igen. Efter 2,5 år. Kanske. Börjar försiktigt. Jag saknar det dokumentativa i bloggandet och att skriva på svenska. Som en levande dagbok, men utan hemligheter. Möjligheten att vara mindre selektiv gällande visande av bilder är också härlig, som idag när jag kan visa er sex bilder från mitt hotellrum på Hotel Pigalle. Otänkbart i Instagramvärlden. Är ni med på det här? Vi får se om jag kan hitta ett bloggande uttryckssätt igen. 
 
 
Jag hade en plåtning på torsdagen i Uddevalla, och på fredagen i Halmstad. Mellan dessa städer ligger Göteborg och i Göteborg ligger mitt favorithotell Pigalle. Det är andra gången jag bor på hotellet, men jag har redan nu bokat in ett tredje besök nästa månad. Rummet jag bodde i är ett Royal, vilket är ett av de största de har och jag har suktat på just detta rum, nummer 335, länge. Duschen mitt i rummet gör det så speciellt, förutom den i övrigt vackra inredningen tillsammans med materialval och färgsättning.
 
 
Sammetskuddar, marmor, mässing, guld och blå nyanser. Ja, sängen är fluffigt skön och jag sov gott där hela natten. Det är nästan så att jag inte vill utforska Göteborg utan bara stanna på rummet så mycket som jag hade möjlighet att göra. Men lite Göteborg var jag tvungen att se eftersom jag hade glömt packa ner mina jeans och behövde något annat att ha på mig än mina träningsbyxor. (För intresserade så blev det klänningen jag har på mig i inläggets första bild.)
 
 
Just en dusch i sovrummet är kanske inget jag har tänkt på innan, men ett badkar har jag alltid suktat efter. Ett stort sovrum med ett badkar, galet läckert! Men nu har jag tänkt om lite. Dusch är väldigt fint också. Det är just hur de designat duschen, som att de har satt mosaik där en gammal kakelugn tidigare stått. Det får duschen att kännas självklar och tidsenlig. Framtida dusch i sovrummet kräver sin takhöjd för att inte kännas inklämd, något ett badkar inte behöver på samma sätt. Och jag är en badande person.
 
Nej, inlägget är inte sponsrat. Så tuff är jag inte. 
 

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me