En bomb av strössel

När jag jobbar och Monica stylar bakverk får min dotter gå loss på bakverk i ett annat hörn. Idag blev det cupcakes med frosting och dekoration som det ser ut att någon kräkts ut. Jag gillar det som tusan, kreativt. 

Efter fotograferingen var det att åka til kontoret. Lokaltidningen Corren kom och gjorde reportage om Katarina och mig. Oss på Järnkontoret. Ska bli spännande att se i tryck imorgon. 
Nu på middag hos en väninna. Jag är sjukt hungrig. 
 

Awesomeness escaping thru the face

Min bror har den senaste tiden blivit en skäggig man. När vi tittat i gamla album på min pappa när han var ung och hurtig hade han också ett välfriserat och frodigt skägg, så att möjligheten fanns visste vi sedan tidigare. Jag gillar Stefan med skägg. Det är bara att se till vem jag gift mig med för att förstå att jag generellt gillar långa, seniga män med skägg. 


Min bror berättade också att när män på stan möts som båda har bra skägg, så nickar man lite åt varandra. Och att när han ute och stöter på någon med skägg eller mustasch så har de alltid något att prata om. Länge. Hemma-hos Maria och Emil

Vad gillar ni det här hemmet? Jag gillar det som tusan!

Reportage ute i Family Living #1 2014, fotograferat av mig

Min Jul 2013

Julafton började med att min 5åriga dotter sprang ner till granen för att se om tomten varit och lämnat något paket under natten. Hon hade planerat i förväg genom att lägga en teckning till tomten i granen. Det Adrina önskade sig var en play-doh-grej och den fick hon av tomten. Det hade egentligen räckt med den för hon lekte med den i sex timmar på julafton. 
 
Till brunch kom min mans familj och åt julfrukost och så julklappsutdelning igen.


Till Kalle var det jag och Adrina hemma, eftersom min bror och man stack till gymmet och tränade. Efter Kalle kom mina föräldrar och vi lagade plankstek och laxplanka. Julbord var vi alla ganska trötta på. Sedan julklappsöppning igen, och en familjefilm att vila magen till. Vi avslutade med Ris à la Malta. Sen var jag äckligt mätt och gick och lade mig kl 21 för att somna direkt. 13 timmar senare vaknade jag upp och juldagen var här.
 

God Jul bloggen!

Vi stökar runt och fixar inför julen. Ni som sett bilderna jag tagit senaste dagarna på Instagram vet att det har varit mycket bakning. Men idag är det lugnt. Skönt som tusan. Önskar er en riktigt God Jul vänner och läsare!

 

Hennes röst är som silke

I kulturkretsar är hon redan ett namn. En stjärna påväg uppåt, som blir kallad till operahus runt om i Europa. Ända sedan vi fick en girl crush så har Johanna varit en stjärna i mina ögon. Ikväll ska jag åka till Stockholm, klä mig i finkläder och gå till Kungliga Operan där Johanna kommer sjunga. Igen.

Fotograferat under repetitionerna till sommarens opera " Jorum orm i öga" i Vadstena. 

Lugnet slår mig


Ibland känns saker så vackra, att jag nästan går sönder. Spricker. Att ögonen inte kan se sig mätta och att kroppen vill vara kvar just där. Just då. Att nerverna i kroppen får en annan typ av energi i sin elektriska pulsledning. 

 
Invid forsen i Strålsnäs känns det så för mig. För tredje gången på ett år var jag åter hos Jeanette på Linnefors krukmakeri. Förra gången jag var där var i somras för att fotografera ett reportage som ni kommer kunna läsa i vår/sommar. Gången innan dess var jag där för att titta på keramiken. Omgivningen, naturen och lugnet slår mig som ett knytnävslag varje gång. Igår var jag hos Jeanette och lånade hennes sommarrum, där inspirationsbilder fotograferades för en formgivare. 

 
Fler tips på guldkorn som sätter kroppen i magiskt tillstånd (utan droger)?


Gymnastikuppvisning

Förra veckan har varit uppvisningarnas vecka med avslutningar på Adrinas fritidsaktiviteter. Balettshow, lucia och gymnastikuppvisning.
 
Gymnastiken ligger mig varmast om hjärtat. Jag höll själv på med gymnastik när jag var yngre och ett tag var jag också gymnastikledare. Efter mig som ledare tog en vän till mig över styret om gymnastiken i Mantorp, och herre jesus så hon jobbat med föreningen. Gymnasiken har gått från att vara för att "barnen ska röra på sig" till att de reser runt i Sverige och tävlar. Jag är så imponerad av Anna och Ninni Kellander som lägger ner så mycket hjärta i föreningen. På uppvisningen igår blev jag tårögd. (Kan också bero på att jag var trött från den sena lördagsnatt/-morgonen). Fasiken så duktiga alla är! Längtar tills Adrina kan imponera med flickisar och volter. Just nu övar hon mest kullerbyttor och hjulningar.

Från WGFs gymnastikuppvisning.
 
Balettuppvisningen

Glitter på mössan och "crazy-eyes" på förskolans lucia.

Skogen, här vill jag vila

Den här veckan har gått i ett. Fotograferingar, redigeringar och säljning av reportage. Igår blev två reportage sålda till USA. Vilket känns helt fantastiskt. Jag placerar Sverige på kartan i amerikanska inredningssvängen. Sen är det en annan grej som jag håller på med, med amerikansk anknytning. Men nej vi ska inte flytta.

Från en promenad i trollskogen med Katarina och hennes hundar.
 

Eva La Dare - No vacancy

Jag börjar komma ifatt med min redigering. Yay! Här kommer några av bilderna jag tog på Eva La Dare när jag var i Los Angeles i oktober. Vi hann med många olika outfits då, så 3 andra typer av bilder är att vänta på den här pinglan. Eva arbetar som dansare (så med eld och grejer) på några barer som en vän till mig äger, det är så vi träffats. Sen en kväll frågade jag om inte vi skulle dra ihop en fotografering, och så blev det.

 
 

Getting inked in LA

Det var i Los Angeles efter en frukost/lunch (=brunch) bestående av flera glas champagne, hummersallad och till efterrätt en äppelkaka med stort ljus. Jag sa till Ana att nu går vi och tatuerar oss, jag har fått ett ställe rekommenderat. Hon var peppad på att jag skulle tatuera mig, men sa att nja hon kunde följa med men inte lova att hon skulle göra en. Jag gjorde det tydligt att det inte var ett alternativ. Skulle hon med skulle hon också göra.
 
Well, vi kommer att minnas varandra och den dagen resten av våra liv.

Dags för en bild på min tatuering nu va?
 

Min typ av adventspynt

Med anledning av advent behövde jag inhandla blommor. Beror också på att jag har en tendens att ta död på de blommor som kommer in i mitt hem. Så ni måste förstå min glädje när jag hittade de här vaxade amaryllisarna. Man SKA INTE vattna dom! Vaxet kapslar in dem så de inte torkar ut, så i pricip är det bara att njuta av dom och se de växa och sakta slå ut, ca 3 veckor. I LOVE IT! Så jag köpte två, en vit och en svart. Och så den där pistolen som egentligen är en ljusstake, men jag tycker den passar fint som vas.

Jag sitter vid köksbordet nuförtiden och suckar av glädje över att ha hittat de vaxade amaryllisarna. Vilken jäkla bra idé.

Det blev en del shopping där på Blooming design, i Ryds centrum.
 

Andrum med hund

En internationell fototidning skrev till mig och undrade om jag ville vara med i ett reportage. Det skulle handla om drömmar, och de ville veta var jag helst är när jag dagdrömmer. För mig kom fyra ställen upp direkt. Ett av dem är på promenader. När jag går utan att lyssna på någon podcast eller musik. När jag blir varm av att röra på mig men vinden svalkar mig. Då jäklar bearbetar hjärnan mitt liv och planerar min framtid, sätter mål och strukturerar.

Sist jag gick på en "drömpromenad" hade jag med mig Greta, och vi avverkade 15 km. Det är guld att ha mina föräldrars hundar så nära hemma, när jag inte kan ha hund själv (allergisk man). Jag kan gå med dem när jag vill, men jag slipper om det är dålig väder. Såg ni förresten söta Stickan på min instagram (@cicimoller)?

Var dagdrömmer ni helst? 
 

Första Advent!

Vi har haft fullt upp i helgen med att baka lussebullar, adventspynta och piffa. Ljusslingor har kommit upp, julblommor inhandlats och julstjärnor har kommit upp i fönster. Nu är det laddning inför jul, och jag har två specialuppdrag för decembermånad. Ett personligt och ett för min dotter. Berättelsen om det kommer i januari!

I julnumret av Hembakat kan ni se pepparkakshuset jag och Adrina gjorde sist, med sats från Dr Oetker.
 

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0