Söker hem och trädgårdar!

Snart är det vår. Sen kommer sommar, höst och vinter. Jag och min stylist söker hem och trädgårdar att fotografera! Har du ett fint hem, eller vet du någon som har en "kick-ass"-känsla för inredning med ett hem som är personlig, inspirerande och har en genomgående röd tråd i tänket inrendingsmässigt? Modernt, lantligt, färglatt, klassiskt, antikt, lekfullt, romantiskt. GE MIG ALLT! Fasiken, jag tror alla har en vän eller bekant som har det där speciella och fina hemmet. Alla rum behöver inte vara perfekta, det är sällan alla rum fotograferas. All renovering behöver inte vara klar.

Vet ni vad ni gör då? Kontakta mig! Ni får så mycket av det, umgås med oss en hel dag, hemmet publicerat i en tidning (med största sannolikhet), och ni får väldigt vackra bilder på ert hem och er familj. Min stylist är även väldigt bra på att ge tips på hur hem kan förbättras så det är lite som en bonus. 

Mejla mig: [email protected] Jag sitter och väntar där vid mejlen. 

Harkel, jag väntar fortfarande. Ge mig tips!!
[email protected]

 

Allt kommer inte med i tidningar


När reportage görs är det inte allt som kommer med i tidningarna. Exempelvis när soppan spills ut över hela benet, eller när hunden sätter i sig all soppa som lite slarvigt ställdes undan medan vi städade den första röran. Men vet ni vad, vad spelar det för roll? Det finns tvättmaskin och hunden bor inte hemma hos mig ifall magen skulle reagera på soppan. Shit, så ond jag låter. 

VI har haft en fin dag. Adrina fick vara ledig från dagis för att modell-jobba med oss. Hunden Greta hämtade vi upp hos mina föräldrar och min matkreatör hade allt fixat när vi kom till platsen för fotningen. Vädret var grymt! Vilken dag!

På väg till bilen efter fotningen var klar.

Lite nöjd över hur billigt jag kom undan med Adrina också, som får en leksak när hon jobbat. Den här gången ville hon ha vampyrtänder för 15 kr.

Emily - with the hat

Sista bilderna på Emily. Sista laddningen. De andra kan ni se här, när hon är flower power, hippie, rockig, i spets och med flagga. Har ni någon favoritstyling? Visst är Emily läcker?
Joshua tree, CA, januari 2013
 

I nya numret av Drömhem&Trädgård #3 2013

Japp, har ni redan senaste numret? Köp det annars. Första hemma-hos-reportaget gjorde jag i tidiga mars förra året i Karlstad. Upp och ned på en dag. Vackra familjen Malmborg var så mysiga och sköna. Pernilla och jag gjorde ett bra jobb. Tycker inte ni?
Hos familjen Malmborg, Drömhem&Trädgård #3 2013
 

Söndagsträning och gråt

Men nej, min dotter är inte alltid så glad i att bli fotograferad. Inte alltid. Det går en stund och sedan är det en brytpunkt då det inte är så kul längre och hon tar på sig sin surmin. Hon har fått det där av sin pappa. Inte mitt fel alls.

Träning på schemat idag. Jag har två barngymnastikgrupper jag leder på söndagar, jag kanske inte har nämnt det tidigare? Så är det iallafall. Adrina är med i den ena och oftast i båda. Sen hem, lämna dotter till make, äta en banan och lite jordnötssmör, iväg till vuxengymmet och instruera i ett cirkelträningspass. Instruktörskläderna på när det är söndag. Kommer vara lite lagom trött ikväll. 

Glada miner! Åh så roligt det är!

Rör ni på er idag? Vad tränas?
 
 

Fjärilssleeve



Adrina fick prova på att bli tatuerad idag men utan nålar. Vi tänker nog ändå att det kan få vänta. Det var hennes tatueringsmentor/gudfar/morbror som skötte placeringen av fjärilarna. Sen till det ett vitt line och hennes halsband... Om ni har koll på läget känner ni nog igen symbolen. Gör ni det? Vet ni vad den betyder? Hon fick det när hon döptes. 

Adrina och Stefan

Kom ihåg att följa på Bloglovin och Facebook!


Ge mig hopp i mörkret så jag kan se ljuset

Farväl Morfar.

I slutet är det bara tre saker som spelar roll: hur mycket du älskade, hur ädelt du levde, och hur varsamt du släppte saker som inte var menat för dig.
 

Jag och mina bröder

Det blir ju inte så många bilder på mig här på bloggen. Men jag är mer narcissitisk på Instagram (@cicimoller), av den anledningen att det inte är så många som tar bilder på mig eftersom jag oftast står bakom kameran. Men jag ger er mig idag. Mig och mina storebröder.

Enda gången alla är snygga samtidigt och matchar är på begravning. Lite mer matchning i framtiden av bättre anledning tack.
 
Jo men mina bröder gör en "Stinson".
 

Fredagslistan

Nytt inslag, så jäkla spännande. Tycker jag, och jag hoppas att ni iallafall kan känna av min pepp även om ni själva inte riktigt känner den. KLART NI GÖR! Fredagslista. En lista på saker som gjort min vecka speciell och tips på coola grejer jag faller över såhär på internetet. 
 
1. Den här bilden, den här stugan. Jag är smått besatt av den. Kan inte sluta förundras. Ett båthus i Norge som jag vill se live, uppleva, stryka handen på. En av mina favorittumblrs som jag fäljt ett tag är Freecabinporn
 
2. Free People gör grymt fina kläder och här kan ni se en kortfilm som heter Roshambo som förklarar historien i deras februari lookbook.
 
3. Veckans bästa lista... eller njae, min lista är ju veckans bästa. Veckans bästa sanningar av Johnny B. Traunt. "20 sanningar om livet som ingen vill tro på".
 
4. Trötta på livet? Tycker ni livet är ganska så omagiskt, grått och trist. Den här videon av Nino Canino som heter "Aloha Ke Akua". Titta på den och kommentera till mig om vad ni tycker. Ganska magisk va? Visst är världen vacker?
 
5. Vem, VEM kan sitta still när de hör den här låten? Jag vill ut och dansa. Fast utan att klä upp mig. På med baggy jeans, en tischa och ett par sneakers och gå loss på ett dansgolv fullt med människor. Svettas och känna lyckorus av att röra på kroppen precis som jag vill. Svett med Niello.
 
6. Bästa smakupplevelsen i veckan var i tisdags när min dotter sov hos en vän och jag och min karl smet till stan och åt middag. Kött på Johannes kök som öppnade för tre veckor sedan och som jag redan hunnit besöka tre gånger. För att citera min vän Hwa Rang, att äta där "det är en jäkla resa" (han syftade främst på hallonsorben till efterätt och jag kan inget annat än instämma. Galet god och smakrik!). Only in Linköping, baby!
 
7. Sist vill jag ge lite länkkärlek till Linda Lomelino som är så jääääkla grym på det hon gör. Kolla in bloggen och börja baka!

Onsdagsnytt!

Nu kommer det, två saker som för mig är superkul. BOOM!
 
1. ELLE mat&vin har beställt ett fotojobb av mig som jag kommer göra när jag åker till LA. I april. Jag har dansat runt om det här i en vecka nu för jag varit så glad. Resan är bokad och klar. Sen kommer jag göra lite andra reportage där också. Och ni får följa med på resan. Alltså här på bloggen. Jag har inte riiiiktigt råd att låta er flyga med. Tyvärr.
 
2. Vill ni ha tips om hur mat fotograferas snyggt (enligt mig)? Kolla i så fall in mitt inlägg på Nevnariens blogg, där jag ger 6 goa (på göteborgska) tips. Frågor får ni också gärna ställa såklart. 
 
 
Hey! Ni glömmer väl inte att följa mig på BLOGLOVIN och FACEBOOK?
Jag skriver med stora bokstäver så ni ska se. Så det inte försvinner i internetbruuuuuset.
 
 

Bröllopsfotograf - 6 månader senare

Oj, det här kommer ni nog knappt ihåg, men för nästan exakt 6 månader sedan var jag med och "second shootade" ett stylat bröllop tillsammans med Fotograf Daniel Johansson. Efter den officiella fotograferingen stal jag med mig modellen Maja Nygren och lät henne posera på en stenhög. Jag börjar lite lätt med två bilder från det och så kommer fler inlägg från själva "bröllopet"

 
Kan ni inte hålla er tills jag visar upp några av favoritbilderna som togs av mig, kan ni redan nu klicka in på bröllopsfotograf Daniel K. Johanssons (Växjö) hemsida. Han är lite snabbare på att lägga upp bilderna än mig.

Svarta mopsen Molly

Spännade arbetsvecka det här kommer att bli. Jag är pepp, pepp, PEPP! Det kommer säga BOOOM på onsdag och på fredag blir det ett nytt inslag här på bloggen. Jag tror inte alls ni kan gissa var det är, men ni är välkomna att försöka ;) 
Förra veckans mat och Molly.
 
 

En dag i Dalen

Lekdejt planerad med vänner vi lärde känna under tiden när vi var föräldralediga. Men så börjar barnen på dagis och jobb drar igång. Det blir svårt att få ihop det att ses, och sedan lyckas göra det en dag när ingen är sjuk. Idag blev det av. En lekdejt i "Dalen" som är en ganska så brant pulkaback på gränsen mellan en skog och fält (jag har fotograferat en familj på hösten). När jag var liten brukade scouterna hålla till här, så det finns ett timrat vindskydd och en eldstad. Att lunchen kunde intas i samband med pulkaåkning var ju perekt. För några blev det annat än korv med bröd, nämligen renskav i tunnbrödsrulle.

Pulka och lunch i Dalen.
 
 

Våffelfest

Fotografering av kompletterande bilder till ett hemma-hos-reportage jag gör till Bygg&Fixa. Det skulle jag fixa med på förmiddagen, sen lunch, inköp av rekvisita och snabbt till dagis/förskola för att hämta upp min dotter. Och två tjejer till. Min man hade vid ett starkt tillfälle i veckan kommit på att det skulle vara mysigt med lite kompisar över på våfflor. Två av Adrinas bästisar. 

Jag lyckades övertala tjejerna om att fixa deras frisyrer, förra gången gjorde jag deras naglar. Stora vågor, flätor och en balettknut. Jag gillar sånt. Tycker det är tråkigt att jag och mina kompisar inte gör mer fix på varandra. När och varför slutade vi med det?


"Snabba på då!"

Min stylist Monica är extremt i farten när vi gör reportag. Och hon är lite överallt. Ibland i vägen, men oftast inte. Seriöst så är hon grym, och jag är så glad att hon hittade mig så jag fick hitta henne. På alla hjärtans dag får hon lite extra kärleksfulla tankar från mig. På ett platoniskt sätt. Herre Gud, hon har ju herr Olsson och jag min hubby

Hubby låter nästan som hobby. Vilket båda stämmer in på min man. Min make och min hobby.

Från dagens fotografering.
 

Alice, mest efterlängtad

Söta, skära, blåögda lilla Alice. Fast nu hon ju blivit ganska stor för att vara henne, strax över 3 månader men på fotograferingsdagen exakt 3 månader. Söta unge! Glad och med fina och tokiga ansiktsutryck. Nu kanske det som förälder inte är en bild på när ens barn gör en grimas som är just den man hänger på väggen, men ni vet ibland kan jag inte låta bli att ta med sådana bilder i bildspel. Jag gillar det oväntade. Kollar ni in bildspelet så kommer ni förstå vad jag menar. 

Alice kan vara den mest efterlängtade flickan jag känner.

Alice 3 månader

Gillar ni bilderna?
Gillar ni mig?
Gilla mig på FB,
och följ mig på bloglovin.
 

Preview Alice

Jag väljer ut bilder från en barnfotografering med söööööta Alice, 3 månader. Vilken leende den här tjejen har. Ni ska få se, men nu döljer jag på det ett liiiiitet tag till. För sådan är jag.

Alice

BTS - Matfotografering på Fotografiska

En fantastisk helg som kommer förändra en hel del hur jag jobbar. Inte för att det varit dåligt innan, men va tusan, man kan alltid förbättra sig. Viktigt att inse det tror jag. Att man kan lära av alla och att man aldrig är fullärd. 

När jag inte fotograferade själv i helgen fick jag assistera de andra i mitt "lag" (lag Syd) och hjälpa till med input. Men så tänkte jag ju lite på er och tog några BTS-bilder. 

Workshop på Fotografiska i matfotografering med Matilda Lindeblad
 
 

Asiatiskt

Enkel färgskala, minimalistiskt men ändå med lite grönska och känsla, en utmärkt handmodell och ett bra uppbackande team bakom. Det gjorde att jag kunde ta den här bilden.

Andra bilden från helgen med tema asiatiskt.
 
Vill ni se lite behind the scene-bilder från helgen också?

Italienska förrätter

En av bilderna från helgens fotografering.
Italienska förrätter var temat.
 

Helg i Stockholm

En helg i Stockholm. En natt hos min bror och sedan en natt hos min vän Johanna (som är en grym operasångerska och precis börjat blogga, kolla hur hon värmer upp för sång). Fika med vän, plättar till frukost, vin med tjejkompisar och en pojkvän, godis, pizza och Melodifestivalen. Och när jag inte pysslade med det var jag hela dagarna på Fotografiska på en matfotograferingsworkshop med Matilda

Bilder på god mat imorgon, bild på morgontrött Johanna idag.
 

Ni är inbjudna

Nu blir det Stockholm och matfotograferingsworkshop. Men fy fasiken vilken vecka jag har haft! Så mycket kul grejer som har hänt inför framtiden företagsmässigt (bäst att jag skriver det så inte ni tror jag är gravid) och jag får nypa mig i armen. Tänk så mycket mer man är inbjuden till om bara frågar. Våga fråga!

Bilder från idag. Skärbräda från Ugglan och Eggen.
Monica och jag åt efterrätten efteråt. Den går ju inte att slänga bort.


SLS hotel - the Bazaar

I SLS hotellet finns det är cool restaurang/bar som heter the Bazaar. Mycket att titta på, många grejer, mycket möbler, blandande inredningsstilar. Förresten är SLS hotellet designat av Phillippe Starck. Han är ganska så grym tycker jag. Ibland lite för mycket för min smak, men det funkar verkligen på platser man inte lever på, som ett hotell man besöker i en natt eller någon vecka. Jag blir lite fundersam över var man hittar allt.

SLS hotel, Beverly Hills, the Bazaar
 
Sista bilderna från SLS. Idag skulle jag åkt och träffat bloggerskan Brakatarina, men vissa omständigheter gör att det inte kommer hända och vi skjuter på den några veckor. Men den som väntar på något gott ni vet... Jag planerar därför om min dag till att sortera bilder från gårdagens fotografering med Alice, och längta efter att mamma och pappa kommer hem från Egypten.
 
 

Sviten på SLS

Jag vet inte vad jag ska, eller egentligen behöver skriva, men här är sviten på SLS. Ganska grymt inrett. Och superskön säng. Och jag älskar tonerna i inredningen och de olika strukturerna. Det har jag börjat tänka mer och mer på, strukturer och material. Att jag gillar blandningar av material men i sköna toner som passar ihop. Mer spännande så inredningsmässigt tycker jag.

SLS hotel, Beverly Hills, Los Angeles.

Imorgon visar jag er restaurangen. 
 

SLS Beverly Hills - poolen

I september när jag var i Los Angeles bodde jag en natt på SLS Beverly Hills. Tänkte visa lite bilder från deras takpool som jag tyckte var lite cool med väggar utav stora tavelramar. Anting med spegel, målning eller inget i ramen. Soffan som ses på sista två bilderna tycker jag sjukt mycket om. Ni vet, i mitt drömhus skulle den passa perfekt i hallen.

SLS Beverly Hills, Los Angeles.

Emily - the hippie

En annan styling på Emily i Joshua Tree. Ni har ju kunnat se lite rockigare, lite blommig, lite spets och naket, och som typiskt amerikansk tjej.  Nu får ni henne i hippie, 70-talskänsla. Snygg, snygg, snygg! Jag kanske måste styra upp en till fotning med henne i april...


Emily in Joshua Tree, CA, januari 2013.

Första manikyren

Först manikyren. Jag kanske var 16-17 år första gången jag fick lyxen att gå till manikyrist och fixa naglarna. Innan jag gick på balen för första gången, ettan i gymnasiet. Adrina var 4 år. Nästan 5. Jag har börjat gå och lägga härdat nagellack på mina naglar. Svart. Det ser bra ut och jag slipper bry mig om hur naglarna ser ut och måla själv. Plus att naglarna bli starkare och slipper gå sönder.

I alla fall, igår hade jag och min dotter Adrina lite tjejdag. Vi började med en timmespromenad på morgonen, sen frukostsallad, sen fick hon följa med till nagelsalongen och fixa sina naglar också. Bara lackning, med Hello Kitty-stickers. Hon drack juice och fick händerna omhändertagna (Göteborgsskämt). Samtidigt fick jag mina naglar fixade hos en annan manikyrist. Eller nagelskulptör. Jag vet inte vad det korrekta termen är. Lite som daigs/förskola tänker jag. Förresten gör vi våra naglar hos JK nails


I lördags var det shopping i stan som jag nämnde tidigare. Adrina fick de här nya skorna och strumpbyxorna.

Halva handen klar.
 
Dagen avslutades med dubbelpass barngymnastik och fruktsallad framför en brasa. Superskön tjejdag medan karln i huset laddade för pokerturnerningssöndag. 
 

Linnefors krukmakeri

På vägen mellan Mjölby och Boxholm finns Linnefors krukmakeri. Där jobbar keramikern Jeanette Bennich och skapar så galet fina grejer. Miljön i sig är magisk med forsande Svart ån utanför fönstret.

Vi åkte dit igår för att spana in om något förr oss i smaken. Jag har inte varit där på tre år och sist köpte jag åtta tekoppar. Ja, vad tusan ska vi med så många tekoppar till? Det var precis vad min man frågade när jag kom hem med dom, men jag tyckte de skulle passa utmärkt som kaffekoppar. Men det blev nedröstat. Tur att vi börjat dricka mer te nu, så vi får användning av dom. Igår hittade vi kaffekoppar, ja som kan användas till det också. Och de fick storleksmässigt godkänt. Nu ska jag bara fundera på färgvalet. 

Hur fint är det inte?
 

Ljudligt skapande och flickig fika

Strax innan tolv på kvällen, efter en middag och en hel del godis. Det är då vi sätter igång. Skapar musik, skriver om text, spelar in och skickar mms till utvalda. Min hals tillät mig bara att vara med bakom iPhonen, och regissera. Det blev rrrrrriktigt bra igår. Så blir det när man jobbar med proffs.

Två av min allra bästa vänner, Sara och Johanna.

Efter att ha sovit våra timmar, min familj och Johanna vår nattgäst, åt vi frukost och åkte in till Linköping. Johanna och jag skulle möta upp en syster och en vän. Filippa och Caroline. Expresso house skulle vi ses på och när vi kom in dit möttes vi av en pigg och glad barista. "Välkommen in i värmen", sa hon. Men visuellt så var hon värmen i ljuset (ja, jag syftar på bilden nedan där solen skiner in från de stora fönstrena och bara träffade henne). Hon gjorde vår morgon. Kändes bra redan där. Sen droppade tjejerna in och det blev höga skratt kring bordet. Jag älskar det. ÄLSKAR DET! Mina tjejer. Vår dynamik. Vår humor.

Dagen på stan resulterade förresten i ett par nya skor till Adrina, Daniel, Johanna, Sara och mig. Vi är alla galet nöjda, och mina är det glitter på. Jag blir glad av glitter. En dålig dag? Inte med glitter på skorna.
 

"Välkommen in i värmen"


Vältränade Filippa.

Mina fina. Johanna och Caroline. 
 

Köttig lördag

Hörde jag LÖÖÖÖÖRDAG! Wooohooo! Min lördag bjuder på finfrukost med min operasjungande väninna Johanna. Sen ska jag försöka släpa med henne till en keramiker som jag vill åka och fota hos. Shoppa loss lite där också. Nästa lördag är det ännu mer spännande grejer på gång för mig.

I will update you guys.

En bild från gårdagens matfotografering. Det blev kick ass. Monica är grym!
 
Vad ska ni göra den här lördagen?
 

Beautiful Emily - Rocking it!

Ni har inte tröttnat på att se bilder från Joshua Tree och på Emily va? Jag hoppas inte det, för här kommer några till favoriter. Sen har jag två outfits till att visa...

Jag är betuttad i den här brudens utseende, sen är hon rar som tusan också. 
 

Me by Scott English

Jag har visat en bild från de som super awesome Scott English tog av mig när jag var i USA. Och idag tänkte jag fredagsfira med att visa några fler. Det blev lite spontant sådär, efter att jag fotograferat Emily och svettats lite. Men tusan, vet ni vad? Jag är nöjd med bilderna. Det ser ut som jag. Scott jobbar med en typ av tilt-shift-teknik som gör skärpeområdet smalt och det suddiga i det övriga i bilden som ni ser på hans bilder. Det är alltså inte bara en stor bländare och bokeh, utan lite mer trix för att få det såhär direkt i kameran. 









Ni hittar mer från Scott på hans hemsida och så kan ni följa honom på Facebook.
Varför inte? Han är en cool kille.
 

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0