Skägg eller inte?Clean face


Fler bilder på Stefan i hans nya kostym och skor. Piffigt värre.

Påminnelse!Jag påminner er igen! Kom till lilla Mantorp och stötta mig på min första vernissage. Det bjuds på bubblor, dock av alkoholfrisort och något litet tilltugg. Anmäl er hur ni vill till mig (sms, mejl, FB) senast på tisdag.

Kramar i massor!

Fotografier på gyminstruktörer, Mantorp gym


Personalmöte med Mantorps gym och en fotografering av personalen. Snygga instruktörer vi är va? Linda och Robert är ägarna av gymmet och fina chefer.

Alla bilder är tagna av mig förutom den på mig. Den ryckte Emma in och tog med lite vägledning.

All cleaned up


Självporträtt


Nu svirar bror om till kostym. Ny trimmad i hår och utan skägg. Han har kostym och jag kommer ha varma kläder. Skönt att vara bakom kameran när det är kallt ute.

Weirdos with beardos II


De skulle kunna vara en regnbågsfamilj, eller ett rockband.

Låt mig berätta om min bror, StefanMin yngsta storebror Stefan. Han är så fin. Så omtänksam, lättsam, pratsam, sällskapssjuk, snygg, hård, mjuk. Båda mina bröder har alltid funnits där för mig under uppväxten. Beskyddat mig. På gott och ont.  Lärt mig slåss och härdat mig. Lärt mig att ta plats.

Stefan är min dotters gudfar och har en tatuering som är Adrinas på armen, "I will always be there". Adrina avgudar sin gudfar. Hon avgudar båda sina morbröder. De ger henne så mycket glädje och uppmärksamhet. Mina bröder har en otrolig energi när det kommer till barn. På webcameran har de egengjorda barnprogram för enbart henne. De skulle båda passa i barnkanalen.


Just det, han är singel.

Weirdos with beardos


Min man och min bror är skäggiga typer. Min brors skägg ryker i eftermiddag, och min karls om någon vecka när han är hemma från Venedig. De är ganska tighta, min bror och man.

Förstå hur kul vi hade när vi tog den här bilden. Jag grät.

På G

Idag är det dags för fotografering med min bror. Han ska bara komma hem från tandläkaren först. Resultat visas här senare!

Cecilias bästa fototips för porträttfotografering

o Bra ljus är en viktig del i att ta bra porträttbilder. Se till att ha bra ljus i ansiktet på "modellen" genom att placera er nära ett fönster om ni är inomhus eller i ljusare skugga om ni är utomhus.

o Lägg fokuspunkten på ögonen.

o Ha en så enkel bakgrund som möjligt. En suddigare och mindre rörig bakgrund kan också uppnås vid fotografering med stor bländare, dvs ett lågt bländartal ex 2.8. Bakgrunden kan då anas och sätter porträttet i ett sammanhang men stjäl inte uppmärksamheten.

o Försök hitta vinklarna som är smickrande för personen som fotograferas. Rör dig och var aktiv med kameran i hand. Stå på tå, sitt på knä, var i näshöjd, prova allt!

o Prata och skämta med den som fotograferas. Försök att locka fram riktiga leenden och skratt med hjälp av humor.

FjärilarJag och min dotter pysslade i förrgår. Nu hänger pysslet i vårt köksfönster så vi har färgglada fjärilar att titta på till frukost. Dessutom tycker jag att de är väldigt fina.


UpphängdNu hänger utställningen uppe och finns att beskåda. Kom ihåg att anmäla er till vernissagen som är den 3e februari kl. 18-19.


Bröllop snart?

Detta har inte något med fotograferande att göra men ett tips.

För er som ska gifta er men ännu inte hittat den rätta klänningen vill jag tipsa om Ida Sjöstedt Couture som gör helt ljuvliga klänningar, måttbetällda och med provningar. Priserna ligger på 4 000 -12 000 kr. Kolla in sidan.

Mjölkmustasch


Så här kan det se ut på morgnarna hemma hos oss. Mjölkmustasch och mjölk i tre glas.

Förhoppningsvis bra album

I dag har jag lagt en beställning på en ny (för mig) typ av fotoalbum som jag hoppas kunna erbjuda i framtiden. Kvällen har gått åt att designa denna, som kommer innehålla alla bilder från utställningen. Kul att ha i framtiden om inte annat, sen hoppas jag givetvis att själva albumet motsvarar mina förväntningar.

Veckan som kommer är jag upptagen med min utställning som jag faktiskt kommer hänga redan på måndag av diverse anledningar. På tisdagen kommer Östgötatidningen och intervjuar mig, sen hoppas jag att Corren ska höra av sig och vara intresserade.

Nästa helg har jag två fotograferingar. Mer om dem om ungefär en vecka.

GravidMin väninna är så himla vacker som gravid. När hon inte är det också såklart, men kanske borde hon vara gravid lite oftare. Så jag kan mysa med att känna sparkar ur en mage. Utan att magen är min.

Ur Adrinas objektiv


Adrina (min dotter) har börjat visa intresse för fotografering. Undra vem hon präglas av? Ovan är en bild hon tog när vi satt vid köksbordet efter lunch. Fin komposition och skärpa. Ska bli spännande att se vad det blir för motiv när hon orkar lyfta och hålla i kameran.

Kevin på återbesök


Dagens fotografering blev med Kevin återigen. Denna gång behövde Kevin en svart/vit bild för att använda i Östgötatidningen som en annons. Det är nämligen så att han ska öppna egen hårsalong i Mjölby i början av februari.

Det var en supersnabb fotografering som tog 30 minuter från det att han satt framför kameran tills dess att han valt ut den rätta bilden. Härligt att jobba med fart och proffs.

Cecilia Åkesdotter, Mindfulness


Bilderna från gårdagens fotografering är redigerade och levererade. Tanken om fotograferingen var lugna, harmoniska bilder. Mindfulness.

Cecilia Åkesdotter


Kallt som tusan ute trots fyra grader. Det är den kalla, bitande vinden. Jag och Cecilia, som är min svärmor, lyckades ändå vara ute i 45 minuter. Anledningen till fotografering är att Cecilia ska vara med i ett  uppslag, i Folkbladet Eskilstuna på lördag, om mindfulness. Eftersom bilder krävdes ställde jag givetvis upp. Deadline är på onsdag så jag kommer få sitta och redigera fler bilder ikväll efter jag haft mitt steppass.

Note to self


Ibland behöver jag påminnas om de viktigaste sakerna i livet.

Idag vill våren fram


Det töar. Ordentligt. Jag tog på mig de höga, svarta gummistövlarna och satte mig i bilen. Väl på vägen bestämde jag mig för att åka mot Öjebro för att hitta "location" till morgonens fotografering. En övergiven gård till vänster. Jag kan inte undgå att bli förälskad i texturen på den gamla ladugårdens vägg. Jag lägger kinden mot och känner den riviga, flagnande ytan (toktant!). Det lät underbart när jag tog detta fotografi. Snön som smälte och droppade ned från taket. 

Vidare åkte jag till Öjebros badplats, vilken jag kommer ha som huvudmål även imorgon. Vattnet ligger högt och forsar fram. Idag vill våren fram.

Mackan...


Här är anledning till Adrinas gråtanfall igår.

Gilla

Hey!

Ni kommer väl ihåg att ni kan gilla CM photography (som mitt företag heter) i vänsterspalten här på bloggen? Gilla snabbt så tar jag en utlottning av en speciell fotografering när 100 tryckt gilla.

Kram

Ps. Är det något inlägg ni gillar extra mycket kan ni trycka gilla under det inlägget.

Big girls don't cry


Så här upprörd kan man bli om frukostmackan går sönder och inte går att laga.

God morgon på er alla!

Please listen!


Hela den här veckan har min tös varit sjuk. Påfrestande för oss alla, men mest henne såklart.

Denna kväll pysslar jag inte med design eller utställning, jag brainstormar fotoshoots. Idéer till årets alla bröllop. Letar rekvisita. En ganska så härlig kvällssyssla.

Bloggdesign är hardcore

Ahhh.. Nu har jag suttit uppe alldeles för länge igen. Denna gång pysslandes med bloggdesignen.

För er med otränat öga kan jag meddela att headern är nu och det finns fem olika. Så varje gång ni går in på min blogg slumpas en ny fram. Sen har jag flyttat mitt januarierbjudande (20% rabatt, passa på!) till vänstermenyn.

Det är allt jag hinner med ikväll. När bloggen är klar ska jag ta itu med hemsidan också.

VernissageinformationTrogna bloggläsare.

Den 3e februari får ni rensa er kalender mellan klockan 18 och 19, för då är det nämligen dags för vernissage. Min fotouställning "0 till 90" har premiär och jag önskar att så många som möjligt kan vara där och fira med mig! Ni som inte kan den torsdagen har två månader på er att se utställningen vid annan tid som passar och överensstämmer med biblotekets öppetider.

Vi ses där!

OSA senast 1e februari till info@cecilimoller.com

Mor och son


Cecilia och Nicolas.

Ribba-ramar


Dagen har till stor del spenderats på Ikea, inhandlandes bland annat 20 ramar till utställningen. Det blir svarta Ribba-ramar i storlek 70x50 cm och 40x50 cm. Ska bli roligt att se när mina fotografier hänger på väggarna sedan i en fin samling.

Nu är det dags för mig att ta hand om en lite krasslig dotter.

Arbetstitel "0 till 90"

Sitter tills inpå sena natten och väljer ut och fixar med bilder till min utställning. En fotoutställning med arbetstiteln "0 till 90" som kommer ställas ut på Mantorps bibliotek från första februari till sista mars. Som det ser ut nu är det 18 bilder, främst från förra året, som kommer visas.

Mer information och datum för vernissage kommer närmare februari.

Snart börjar årets skördOm exakt en månad är det dags för årets första bröllop. Ett vintrigt februaribröllop. Jag är extremt taggad och paret verkar vara hur grymma som helst. Så länge vi håller värmen uppe så de röda näsorna håller sig borta tror jag det kan bli superfint (om näsorna ändå vill skifta i färg finns alltid puder och photoshop).

LinneaVitsippor och vår känns ganska så långt borta en dag som denna när snön yr ner. Fast snart kommer våren. Tidsnog.

Karin + Åke


Min mans morföräldrar är så underbara. Det är härligt att se att de är så kära efter mer än 50 år tillsammans. Jag önskar den kärleken till alla.

Stella i svartvittNu sitter jag och väljer bilder till min utställning. Stötte på dessa fina på Stella med familj som jag tog i augusti. Det är verkligen något speciellt med nyfödingar.

Familjen runt NyårDe senaste dagarna nu runt nyår har spenderats till viss del ute. I backar och efter vänners fyrhjuling. Den nya snowracern som inskaffades på nyårsafton uppskattades av hela familjen. Dessutom är jag är så galet nöjd med Adrinas overall. Som en liten regnbåge mitt i den vita snön.

Vår men med julkänslan kvarDet har blivit mycket inredning här på sistonde, bilderna ovan är även de stylade av Josephine Diffner.

Nytt år och nya grejer och mål. Den här månaden kommer jag spendera mycket tid med att förbereda min utställning som jag ska ha i februari och mars på Mantorps bibliotek. Bilder ska väljas ut, framkallas, ramas och godkännas av mig.  Förutom det ska ett årsalbum sättas ihop. Sedan har jag en företagsfotografering och några porträttfotograferingar.

Håll utkik här på bloggen för snart kommer ett fint januarierbjudande!

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0