Lejonman


Rebecca - så jävla grym

Förrförra helgen när jag var i Växjö träffade jag sminkösen Rebecca, som är så jäkla grym. Hon fick mig att känna mig fin och snygg, och sedan gjorde hon ett jättefint jobb på Mikaela på lördagen. Rebecca är inte så pjåkig själv heller, jag tycker hon är snygg som tusan. Alla piercingar gör hennes utseende speciellt, och den ljusa hyn och mörka håret är verkligen en grej jag diggar. Jag gillar kontrasterna.

 

Barnen Lorin

En höstig barnfotografering en kall dag i slutet av oktober med varma barn. Så fina barn jag fick fotografera på höstlovet! Jag åkte ut på landet till bagarebarnen Lorin, och efter lite uppvärmning och gymnastikövningar för att hålla värmen började vi fotografera. De hade någon dag innan kommit hem från en semester i sol och värme, och möttes av chocken att komma hem till kalla och blåsiga Sverige. Sen övertalar jag dom att vara ute utan jacka. Men vi hade kul, och resultatet blev fint, med andra ord helt klart värt.


Vackra Mikaela

När Mikaela satt i sminket tog jag några snabba porträttbilder på henne, innan hon ställde sig framför Daniel. Hon är så jäkla snygg! Mikaela är med Sweden models.

 

Bloggare jag skulle vilja träffa

Det är måndag. Ni behöver en nystart på något sätt eller hur? Så jag tänkte "tja varför inte tipsa lite". Jag kallar det här blogginlägget "Bloggare jag skulle vilja träffa" för att det är precis vad det ska handla om. Då sållar jag bort de "större" bloggarna (typ underbaraklara, kenza, blondinbella osv). Jag går på andra, som verkar sköna och spännande.
 
Med risk för att verka lite "creepy".
 
Gingerbreadhouse. Jag vill åka hem till Ida och äta lunch, eller frukost, eller middag. Mest som en anledning till att få uppleva hennes hem som är vackert värre och Ida själv som också är vacker värre.
 
Cjs. Jag gillar hennes bildspråk och hennes visuella idéer. Jag skulle vilja fotografera henne, spontant ute i skogen på en promenad och sedan dricka te framför en brasa.
 
Smäm. Se henne jobba, måla. Prata om kreativt skapande. Företagande. Jag har fått en uppfattning om att hon är jäkligt cool.
 
Brakatarina. Jag tror jag halvt bjudit in mig själv på en dejt efter nyår, så jag får se till att genomföra det helt enkelt. Mysa med Milo, prata barn, fotografering och livet. Det känns som hon kan det här med livet.
 
KarinOlofsson. Först vill jag flyga till Shanghai för att träffa Karin. Uppleva Shanghai oturistigt, och se det från hennes synvinkel live och återspegla det med min kamera.
 
Kreativinredning. Prata inredning, trender, inspiration. Höra vad hon tror och tycker. Veta mer.
 
Harkel, jo men om någon av er tjejer läser det här kan ni se det lite som ett första kliv. Så ni vet mina känslor så att säga ;)
 
 

Besatt av hår

Jag ÄLSKAR, verkligen ÄLSKAR att göra frisyrer på barn. Det ska helst vara barn, och helst min egen dotter. Jag gillar att fläta, göra tofsar, spännen, binda band, borsta, locka, spraya.
 
Min mamma gjorde alltid frisyrer på mig. Inte bara när det var fest, utan jag hade flätor och rosetter varje dag till dagis. Så varje morgon borstade mamma mitt hår och satte upp det i hallen framför spegeln. 10-15 min varje morgon hade mamma 100% uppmärksamhet på bara mig. Nu när jag tänker på det har jag väldigt många fina minnen angående hårvård med min mamma. Ni vet, de minnen när min mamma drar och sliter i mitt långa hår som blivit tovigt och ruffsigt av att ha varit i både sol, sand och saltvatten, även dom minnena känns fina och värdefulla. Fast det gjorde satans ont egentligen. Det var en av våra grejer, vi tjejer i familjen.

Och för er som undrar hur tusan jag fick upp Adrinas lugg i en inbakad fläta så stavas det torrvax.
 
 

Huvudstad

Den här årstiden är vacker, men den är inte så tacksam för hemma-hos-fotografering. Ljuset är sällan optimalt, och dessutom är dagarna korta och inte ens någon snö som kompenserar det minskade ljuset. På grund av det här, och ett stort hus som skulle fotograferas, fick veckans hemma-hos-reportage delas upp på två dagar. Imorse fotograferade jag del två, och herre jisses vilket väder det blev. 

Någon som känner igen var jag varit?
 

Stylad plåtning - dkj.se

Innan jag bakar kladdkaka med Adrina och startar mysfredagen måste jag göra ett blogginlägg. Alltså jag behöver inte, men jag vill. Jag vill visa er lite bakom scenen bilder från fotograferingen Daniel gjorde förra helgen. Lite blandande sådär. Vilken vacker modell vi hade, Mikaela N från Sweden models.


Piccaprint

Blev tipsad om en rolig och bra app till mobilen för att sjukt smidigt göra något av alla bilder man tar med sin telefon. Appen heter Piccaprint och det är bara att ladda upp bilderna direkt från telefonen och sen välja vart det ska levereras. Jag beställde 30 bilder igår och tänkte att jag skulle försöka framkalla lite nu och då, för att sedan bara skriva på baksidan när och var bilderna är tagna, sen samla alla i en låda. Eller i ett album. Beror lite på hur ambitiös jag känner mig när det väl kommer till kritan. Bilder framkallas på Fuji Color Supreme fotopapper. Iiiih! Det ska bli så kul att se Instagram och iPhone-bilder framkallade. Första gången för mig :)

 

Fotograferad av Daniel Johansson

I helgen var ju jag och assisterade/tittade nyfiket på när Daniel Johansson fotade en stylad fotografering. Men det var på lördagen och fredagseftermiddagen fick jag stå FRAMFÖR kameran i hans studio. Det kommer poppa upp lite bilder från det tillfället lite nu och då. Men nu är nu. Jag har blivit så van att vara bakom kameran. Tror det kan behövas något typ av självporträttsprojekt nästa år. Vänja mig med att se bilder på mig, och inte bara suddiga instagram-varianter.
Angående iPhone och Instagrambilder så ska jag ge er ett galet bra tips på en app. Imorgon ;)

Min blöta egentid

Jag har en hektisk vecka med möten, hemma-hos-fotografering, företagsfotografering och matfotografering. Sen var tanken att jag skulle instruera tre pass på gymmet också, men där sa min hals stopp. Så eftersom jag har fått några extra timmar då jag hade planerat att svettas, tänker jag spendera de timmarna i badkaret i stället. Jag ska göra det sådär mysigt med doftljus, skum, bok och te. Sådär som gör att det ser mysigt ut, men man måste ändå tända i taket för att se texten i boken och vattnet måste återfyllas tre gånger under en timme för att hålla värmen. Men ni vet, det är mysigt ändå. Det är egentid.


Adrina och öronsnibbarna

För släktingar, familj och annat löst folk som kan vara intresserade.

Förra veckan på torsdagen var Adrina lite förkyld, och eftersom det gått lite kräksjuka på dagis tänkte vi att det nog inte var någon dum idé att låta henne vara hemma. Daniel och jag är inte så peppade på hela kräksgrejen. Hon fick vara med mig på jobbet, vilket innebar att jag redigerade på förmiddagen medan hon styrde på övervåningen med pyssel, tv och gud vet vad. Till lunch blev det Linköping för oss tjejer eftersom jag skulle inhandla och låna rekvisita till en plåtning. 

Men det blev två omvägar dit. Först gick vi och gjorde hål i Adrinas öron. Jag blev helt chockad över hur lugn hon var över det hela. Efter det gick vi självklart och valde ut ett par silverörhängen hon får byta till på julafton. Hon var så grymt stolt. Det är jag jämt.
Familjen Möller var glad, men inte mormor. "Hon kunde väl väntat tills hon var 6år?".

Nya numret av Elle mat&vin

I nyaste numret av Elle mat&vin finns reportaget av mig och Monica. Jag kan säga som så att allt är galet gott! Och det kan jag ärligt säga eftersom jag provsmakat allt. Minst två gånger. 

För recepten får ni skaffa er ett exemplar av tidningen. 
 

Vinnarfotografering

Kommer ni ihåg den där motiveringstävlingen jag hade i augusti när jag hade fått 250 like på min Facebook-sida? Igår fick äntligen jag och vinnarna ihop våra scheman och kunde fota! Här kommer en preview. För att skapa lite nyfikenhet. Det blev en känslosam fotograferingar med både skratt och tårar. Fina Anderssons.

 

Barnfotograf Mjölby

Familjefotograferingar ligger mig varmt om hjärtat. Även om jag inte marknadsför att jag fotograferar familjer och barn, så är det något speciellt med att få vara någon timme med en annan familj. För att jag får se hur fina de är, och hur de är mot varandra. Det som varje gång slår mig är hur kärleksfulla familjer är. I alla fall de jag fotograferat, och det gör mig varm i hjärtat. Typ som att även om det tar på krafterna att fotografera så ger det mycket energi och inspiration också. 

Ibland kan det behövas lite olika metoder för att få kameramedvetna barn att slappa av framför kameran. För att få Malva att slappna av lite framför kameran fick hon berätta för mig om Djurakuten. I senaste avsnittet hade en elefant tydligen hade varit förstoppad. Hon berättade exakt hur de gjorde för att behandla elefanten. Jag skulle lugnt säga att jag gick från fotograferingen berikad, och med kramp i kinderna.

 

Marsipanblommatunga

Modellen Mikaela från Sweden models hade ett partytrick att bjuda på i lördags. Jag tyckte hon skulle spexa lite, och hon knöglade tungan till en marsipanblomma...typ. Sånt här imponerar på mig ska ni veta.

Hemma igen

Två intensiva dagar i Växjö är avklarade och jag fick själv stå framför kameran i fredags, medan jag tog bakom-scenen-bilder och nyfiket studerade Daniel Johansson när han fotograferade på lördagen. Jag måste landa hemma lite innan det blir fler bilder från dagens modellplåtning.
 

On the road

Nae men ni vet, imorgon åker jag iväg igen. Men lugn, lugn det blir inte så lång resa i varken mil eller tid. Bara lite över ett dygn i Växjö. Resan har förberetts idag genom storshopping på Filippa K och Intersport, sen hårfix, nagelfix och nu snart epileringsfix. Urg, jag försöker dra ut på det där med epileringen. Kanske så att jag ska glömma bort det och vara "tvungen" att raka benen istället..
 
Som man skrev i ICQ-chaten förr, "brb".
 
Ps. Bilden ovan är inte från Växjö, utan från min LA resa i somras. Joshua tree.

En enkel önskelista!

Min 4,5 åriga dotter Adrina berättade sin önskelista idag för Daniel, och han antecknade flitigt. Det kan vara den bästa önskelista jag någonsin läst. 
  • En uggla som hämtar ned ballonger från taket.
  • Hello Kitty som lyser i mörkret och har en grå knapp som gör att den sjunger.
  • Hello Kitty-dagiströja
  • En egen julgran.
  • En egen låda med verktyg som man kan laga gosedjur med.
  • Tavla med magiska djur.
  • En trollkarl som kan göra ballongdjur varje gång jag (Adrina) vaknar.
  • En väska som går med näsa och armar men som inte kan prata.
  • Pratande hästar utan päls.
  • En Hello Kitty-discoboll.
Gränslös önskelista. Ingen press nu alla som tänkte köpa presenter till Adrina, men Daniel och jag tänkte ta tröjan, julgranen, discobollen och tavlan ;)
 

Bakdag

Ni vet vad det innebär med torsdag, men idag är det ju onsdag. Bakfotografering, men utan minimodell idag.


Nya numret av Elle mat&vin


Dagens tips från mig blir att springa till affären och köpa nya Elle mat&vin. Sen springer ni hem igen och sätter er i soffan/lägger er i sängen, bläddrar fram till sidan 52 och läser fram till sidan 56. Där vettni, där finns julbaksreportaget som jag fotograferat. Jomensåatt här sitter jag och är stolt :)

 
 

Introducerar BabyStrong

Har du svårt att komma iväg till träningen? Tycker du vanliga vikter är för opersonliga och döda? Då har jag det nyaste nytt inom träningsvärlden. Ett barn, "BabyStrong"! Finns att köpa med diverse viktuppsättning och bäst av allt är att de hela tiden blir lite tyngre så att att din träning aldrig stannar av och du bara blir starkare. Se ned ett urval av bra och spännande övningar som kan göras med BabyStrong. 
 
Jobba bröst genom att göra breda armhävningar eller liggande bröstpress. 


Eller varför inte biffa till dina armar med bicepscurls och tricepsövning.


Kanske en kittlande axelpress som avslutning.

Köp BabyStrong idag, och bli stark för resten av livet!
 
 

En spännande gif

Shit, jag har funderat på om det här är någt att posta på min blogg. Samtidigt som det kanske inte är så proffsigt, så speglar det mig och mitt liv ganska mycket. Kanske speglar det mest min man egentligen. Och i ärlighetens namn handlar det för mig om att sätta leenden på era läppar. Så vet ni vad. Jag postar händelsen i en vacker gif. 
Hoppas ni alla har haft en fin, mysig, rolig, galen, spännande, inspirerande, omvälvande, lugn, uppladdande helg.
 
 

Matmodellande till påsk

Adrina var duktig som modell igår. Hon klarade alla prövningar. Väntan, bakandet, poserandet, väntan, ätandet, väntan, poserandet, ätandet. Jag åt själv som vanligt för mycket av alla Monicas godsaker (särskilt frukostbrödäggmackan (eller vad tusan vi ska kalla den)) och kunde inte köra så hårt på gymmet igårkväll. När jag skulle göra plankan voltade maten och jag fick ta det lugnare än normalt. Men lika glad för det är jag, men gladast är nog alla andra deltagare på gymmet ;)
 
Vi tar en avstickare till Bålsta i helgen till mina stora bröder aka snyggingarna.
 

Barnfotografering - Ester

Niklas och Linnea har jag fått äran att följa genom åren. Bröllop (min första bröllopsfotografering), graviditet, och nu Ester som kompletterar den lilla familjen. Hon är så söt, go och lätthanterlig, helt klart ett barn som är lite jobbigt att träffa eftersom jag luras in i känslan att det är dags att skaffa syskon i vår familj.

I somras när jag fotograferade bilderna nedan var vi hela familjen där för en weekend. Lyxigt!
 
 

Torsdag imorgon, ergo onsdag idag!

Torsdag imorgon och återigen dags för matfotografering. Vi ska påsk lite såhär innan jul, och min dotter ska följa med och vara modell. Så igår var vi hos frisören, vilket behövdes för oss båda. Men är det inte ganska typiskt att hon då har fått en släng av ögoninfektion? Jag håller tummarna om att det ska vara borta imorgon, annars blir det hardcore photoshop efteråt, alternativt inga bilder där hennes ögon syns hyfsat nära. Som lön för hennes jobb vill hon ha en Hello kitty-väckarklocka. Det känns som att jag kommer billigt undan.

 
Förresten kan ni kika in min lite modifierade hemsida nu,
fotograf i Linköping Cecilia Möller.
 

Trash the dress, del 2

Jag har sållat hårt. Vänt och vridit på bilderna. Funderat på vilka som kompletterar varandra bäst och nu vill jag visa upp ytterligare sex bilder från Trash the dress-fotograferingen. En till tänker jag visa. Som det känns nu. Men ni vet, det kan ändra sig. Jag har ändrat mig förr...
 
Modellen Anna ligger sjuk. Så nu tycker jag vi alla låtsas som att det absolut inte kan ha något som helst med fotograferingen att göra, och bara skickar varma kryande tankar till henne. 
 
Fotograf: Cecilia Möller
Hår: Caroline Olofsson /Hairstudio Unique
Make up: Helena Hjerth
Brud: Anna Ekendahl
 

Trash the dress, första delen

Min första Trash-the-dress fotografering. Vår första tanke (mitt team och jag) var att göra fotograferingen i somras, med vattenbryn och en sjö inblandad. Men vi kunde inte "join forces" förrän nu i oktober, och i ärlighetens namn har jag tvingat ned modeller i sjöar i oktober tidigare, och det är fruktansvärt kallt. Tydligen.

Så vi stylade Anna och åkte till de gamla tegelbyggnaderna vid tågstationen i Linköping. Ett ställe där jag längtat att fotografera något vackert. 

Enough said, här är bilderna.

Jag är avis på Anna. Nu vill jag bli sminkad likadant och få samma uppsättning. Sen kanske jag är sådär sugen på att gifta mig igen, då jag trivs gött med min karl.
 
Fotograf: Cecilia Möller
Hår: Caroline Olofsson /Hairstudio Unique
Make up: Helena Hjerth
Brud: Anna Ekendahl

Relax


Jag fnular lite.

Ni vet, ibland hinns inte riktigt bloggen med. Men det är till fördel för andra delar. Nu pratar jag inte om fritid, hobby och så, utan en ny hemsida. Hey, jag är ju en workoholic.
 
Hoppas på att ha den klar imorgon. 
 

Prima Adrina Ballerina

Maskerad på dagis och efter mycket velande (tingeling, riddare, ballerina) så blev det till sist ballerina. Det fick jag upptäcka när Adrina kom ner til frukostbordet och hade klätt sig piffig själv. Fast smink fick jag hjälpa henne med, ögonskugga och ögonbrynsskugga. Hon är lite konfunderad över att hon inte har mörka ögonbryn som jag, så idag fick hon liiite mörkare i alla fall. Men hon har lugg över så det syns ändå inte. Den läckra svullnaden och rodnaden på överläppen ordnade hon själv med igår när hon snubblade på en pall och slog läggen i golvet. Hur landar man med läppen först i golvet, och inte pannan, näsan, hakan?


 

 

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0