Mellanlandning


Jag är hemma från USA och har precis suttit och kikat igenom lite bilder. Har haft en helt grym resa, som avslutades med missat flyg med ändring till det bättre. Jag kanske hinner blogga lite om resan imorgon. Imorgon eftermiddag kommer jag leva under "radioskugga" i en vecka. Ingen mobil, inget internet, inget FB, ingen mejl, ingen dator, ingen tv på en vecka. Får ni inte tag i mig vet ni varför. Dock är jag tillbaka i verkligheten igen nästa fredag.

HEeeeej!

Jag lever, jag har det gott. Igår var jag i San Diego för segling. Vi såg inga delfiner, men sjölejon. Vi har precis kommit hem efter lite häng på the Grove och liiiiiite shopping. Nu ska Helena skriva prov, och jag ska väl kanske surfa runt på nätet då.
KRAM!

Hejdå på ett litet tag!


Vi ses i april igen. Ha det grymt medan jag är borta.

När jag är hemma igen lottar jag ut en fotografering här på bloggen. Så håll ögonen öppna.

Leka doktor.


Senaste lekdejten var doktorsväskan populär. Det skulle lyssnas på hjärtan och lungor, tittas ned i halsar,  kolla feber i örat, och ge många sprutor.

Två jag kommer sakna allra mest


Mental packning

Tidigt satan på fredagmorgon åker jag till Los Angeles. Mental packning har påbörjats och jag saknar redan Adrina och Daniel.

Förra gången (november) jag var i LA hade jag med mig ganska mycket kamerautrustning, men tog inte alls så många bilder som jag planerade. Den här gången ska jag ha med mig bara ett objektiv (50mm f1,4, Sony) och kamera utan extra grejer. En reflexskärm också. Det blir bra. Packa lätt dit och tungt hem.

Mina dagar i LA är planerade. Öl med kompisar, segling i San Diego, fest på the Chateau, museum och shopping. Lite av varje. Bloggen kommer vara vilande i två veckor. Kanske hinner jag med något inlägg, men två veckor. Lååååångt tid.


Josef + Johanna mest


Sista bildbomben på Josef och Johanna. Så kära. Så fint folk.

Josef + Johanna mer


Ängel på kalas


Söndagskalas med sagotema. Adrina fick bli ängel.

Min dotter är van vid kameran. När vi skulle fotografera hennes ängeloutfit lade hon sig ned på golvet direkt och posade. Hon punkade till det hela med svarta naglar. Några kompisar som också var på kalaset kom som prins John.

MiniPamm


Får Adrina klä sig vill hon gärna köra more is more och färgmatcha. Ovan var kläderna hon hade när vi gick på promenad till skogen.

Josef + Johanna


Sneak peek...

Leverans påväg!


Två leveranser har skickats iväg. Det är alltid så kul att skicka iväg det färdiga resultatet. Sen är det bara att vänta på att paketen ska öppnas och tittas på, och hoppas på att få höra respons.

Det är bra fint att fotografera.

Nya vårkläder


Jag skämmer bort henne. men det var så söta och fina prickiga kläder. Hon fick prova dem igår och ska få ha dem på sin födelsedag om inget bättre tillfälle kommer innan dess. Fin min dotter är va? Värsta modellen :)

Allt är från Lindex utom skorna som är Converse.

(bilderna är tagna igår, innan all snö kom tillbaka)

Fotobok påväg!


Nästa vecka kommer det ett litet postpaket till Anna-Klara och Gustav.

Fotoalbumet som ses ovan är det som ingår i samtliga bröllopspaket, samt stora porträttpaketet.

Snödroppar


Här sitter jag mest inomhus och redigerar bilder som ska levereras. Om 10 dagar är jag i LA och innan dess har jag några jobb som ska bli klara. Tur att jag har en dotter som får ut mig i friska luften varje dag, så jag hinner se alla vårtecken. Mammas snödroppar till exempel.

Hopp i sängen


Hoppa i sängen, det hör inte till vanligheterna att det är tillåtet. Men när jag vill fota så får undantag göras. Roligt vi har här hemma på söndagsmornarna va?

Nu ska kläder åka på för oss alla, dags att göra något den här söndag. Vi väntar fikabesök idag (skrev ju igår att vi skulle bli poppis efter att ha bakat tre satser bullar), och i eftermiddag är det kalas. Finsöndag.

Bakdag!

Bakdag idag, det är vad jag orkar med efter ett hårt pass på gymmet. Bullar, bröd och limpor. Jag och min assistent (då syftar jag inte på köksassistenten, även om den också kommer bli involverad i högsta grad, utan min dotter som kan ses ovan) ska åka och inhandla det som behövs. Sen misstänker jag att vi kommer vara poppis lagom till fikat.

Bilden ovan togs vid frukosten imorse.


Hårateljén i Bankeryd - FöretagHär är ett litet utdrag av bilderna jag tog på personalen på Hårateljen i Bankeryd. Glada, fina frisörer/fotspecialister/manikyrister.

Fotograf Cecilia Möller företagsfotografering hårateljén BankerydFotograf Cecilia Möller företagsfotografering hårateljén BankerydFotograf Cecilia Möller företagsfotografering hårateljén BankerydFotograf Cecilia Möller företagsfotografering hårateljén Bankeryd

Fyra årstider (nu vinter, snart vår)

Fika på Albacken med en kollega, storbloggerskan/fotografen/stylisten/inredaren/mamman/frun/förskoleläraren Anne-Charlotte som bloggar på Fyra årstider. Vi hade mycket att prata om och vi påminde lite om Piff&Puff. Tiden var lite knapp så det var ju lika bra att prata på.

Jag tycker det känns väldigt givande att prata med någon i samma situation som fotograferar och hysat nyligen startat egen firma. Det känns som att jag fick hur mycket energi som helst efteråt. Kanske hjälpte den där chokladbollen till...

En del av Hårateljén


Igår var jag och fotograferade några frisörer i Bankeryd (Hårateljén). Det råkar vara så att min schnygga moster är en av frisörerna. Jag gillar verkligen hennes frisyr och vill (nästan) klippa av mig mitt eget hår nu. Haha, just det, precis vad jag ska göra. Klippa håret, nu. Fast inte så kort.

Håret hänger bra.


Tidigt imorgon åker jag till Bankeryd för att fotografera ett gäng frisörer. Ska bli kul. På fredag är dessutom tur för mig att klippas och färgas.

Två

Min äkta hälft kommer hem. Det ska bli ganska så underbart!


Trollstavar i morranskogen


Idag har jag tagit med dotra och en väninna ut i skogen. Vi letade lämpliga pinnar till trollstavar, i Morranskogen. Spännande så det förslår. Fy så härligt det är att komma ut en stund på dagen. Jag vet att det är superhärligt, men ändå sitter jag med rumpan inomhus alldeles för ofta. Why?

Längtar till La la la la LA


Bilder ska färdigställas, beställas och levereras. Projekt ska avslutas. Mejl ska skickas. Dokument ska skrivas. Böcker ska studeras. Om tre veckor ska mycket vara klart. Om tre veckor är jag åter igen i Los Angeles.

Före och efter

Första inlämningsuppgiften inlämnad. Ja just det, kanske har glömt skriva att jag pluggar halvtid? Jag läser kurserna Digital bildhantering och Visuell kommunikation vid Jönköpings universitet. Visuell kommunikation är lite av en "ögonöppnare" än så länge, och lockar tiill nytt tänk och nya ord. När det gäller digital bildhantering har jag redan innan den kunskapen som än så länge lärts ut. Några små knep och kortkommandon lär jag mig dock på vägen.

Nu är i alla fall första inlämningsuppgiften till digital bildhantering klar. En före- och en efterbild på ett fotografi som jag bildbehandlat. Dessutom en dokumentation med tydlig beskrivning varför jag gjort allt som jag gjort. Inte nog med detta utan även en diskussion kring bildens budskap och tolkning. Vill ni se bilden jag valde? Klar ni vill :)

Förebilden är orginalet i RAW-format (helt obehandlad av kameran, till skillnad från jpeg).


Expressing myself


Dagisbarn


Inte många timmars sömn inatt. Jag vill inte anklaga någon, men hon ovan här kan ha något med den saken att göra. Eftersom jag är lite seg idag känns sminkning och självporträtt inte så motiverat. Imorgon.

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0