Om att hon växer

Fasiken va fort det går. Tiden alltså. Snart är hon 6 år, och börjar skolan efter sommaren. Jag älskar att följa med i hennes utveckling och varje dag är roligare än den innan. Jag har aldrig längtat tillbaka utan tycker att det bara blir bättre. Vår relation fördjupas hela tiden. Det är helt magiskt.
 
Häromdagen följde en kompis med hem från förskolan. De gick ut på promenad med sina dockor, spelade spel, lekte hinderbana, pysslade med kaninerna och åt pannkakor med mig. 

Bukett nr 2, fast egentligen nr 1.

Förra veckan fick jag också blommor, då av en annan väninna som kom på fika och hade med sig en vacker tulpanbukett. Hon gav mig också en utmaning genom att säga att hon brukar kunna få tulpaner att stå levande i två, tre veckor. Snart har jag klarat av en, så grattis till mig :) De vita och rosa tulpanerna heter Denise och de bli mer och mer rosaspräckliga för varje dag. 

Vårtecken på fotopromenad


Måndagen hade jag planerat kontorstid, men det går ju alltid att boka om. Jag och Lotta tog en fotopromenad i Linköping inklusive en finlunch. Vi hittade vårtecken i trädgårdsföreningen Linköping och vädret var fantastiskt! 10 plusgrader! Lotta drog fram solglasögon och jag drog av mig kappan. Spexande blev det såklart. 

Vi avslutade med en finlunch på Storans veranda. Jag flörtade till mig en vegetarisk ravioli (de saknade vegetariska alternativ på menyn) och ett halvt glas vitt vin. Så gott! Jag tycker om att dricka ett halvt glas till en lunch sådär när jag är ute och äter. Sen ska det vara en finare lunch, jag sitter ju inte på ett fik och pimplar vin till lunchen. 

Tröjan jag har på mig är en ny modell från CrazyHappiness.

En överraskande bukett

Efter ett lyckat möte hos min revisor imorse, satt jag på kontoret och redigerade bilder från en fotografering. Helt plötsligt kom Lara in med vinden i håret. Hon hade med sig den här vackra (och stora!) buketten. Bara sådär. Lara har pratat om de speciella papegojtulpanerna tidigare och mixen med ranukel (som är en av mina favoritblommor tillsammans med pion) och den vita syrénen (som nästan ser ut som liljekonvalj) är så klockren. Det ser ut som en vacker brudbukett. Kan ni förstå hur jäkla glad jag blev?

Blommorna är från Blooming design i Ryds centrum (Linköping).
 

Giving nature a personality

Med hjälp av mått från en tio-krona målade vi mallar till ögon, sedan färglade vi ögonen och klippte ut. På med kläder, ett stop hos kaninerna för lite mys, och sedan till vad vi kallar "Mumin-skogen" (storyn bakom det är att våra förra grannar hade härstamning från Finland och lurade i barnen att Morran bodde där). På med ögon på stenar och vips så fick skogen lite mer personlighet.

 

Note to self!

Se till att ha en underbar helg!
Jag berättar mer om min på måndag.
 

I djup skog

Jag lekte i photoshop lite snabbt igår och gjorde en bild som inte alls är min typiska stil redigeringsmässigt på 8 min. Jag gjorde det dels för att utmana mig själv och dels för att se om jag kan hitta nya sätt att utrycka mig. Fotografiet togs för drygt två år sedan tidigt som tusan en höstmorgon. Jag plockade upp modellen kl 6 på morgonen för att vi skulle få morgonljuset i skogen. Inte som mina vanliga ljusa bilder eller hur?

Om att öka sin produktivitet

"Hur tusan hinner du med att göra så mycket?"


Jag väljer att vara produktiv. Och det väljer jag nästan (typ 9/10) varje jäkla morgon. Fast det är klart att det är skönt att bara sitta i soffan och äta kakor en hel dag (tro mig, så länge det är en bra serie på tv och hemmagjorda kakor så skulle jag gärna göra det).
 
Men jag väljer att jobba. Eller tvätta. Eller baka. Pyssla med min dotter. Träffa mina vänner. Gå till gymmet. Eller fånga en fjäril på handen.
 
Nyckeln för mig är att skriva listor, och att göra saker direkt när jag kommer på dem (om det går att göra det just då, annars åker det upp på en lista). Lika bra att vattna innan jag sätter mig och dricker te, eftersom jag ändå står upp. Det blir mindre ansträgning att komma igång → mindre energiförlust → mer energi till annat. Likadant tänker jag i jobbet. Lika bra att skriva det där mejlet direkt när jag kommer på det.
 
För mig har valet öppnat många möjligheter.
 
Jag tror att det är ett val och vi har alla lika många timmar på dygnet. 

 
Hur tänker ni kring det här?
 
 
Facebook och/eller Bloglovin
 

I ett stenslott

Lördagens äventyr var kallt (stenslott + ingen uppvärmning + februari = kallt som fasiken).
 
 

Nya gluggen!

I går kom mitt nya 50 mm hem till mig. Ett Carl Zeiss 50mm 1,4 som jag redan är så kär i! Det förra 50mm jag hade (också det 1,4) råkade jag glömma ute efter en fotografering och vi kan ju säga så här att autofokusen inte uppskattade vinterväder i ett dygn. Jag har spanat in den här gluggen ett tag ändå. Vi skulle kunna säga att jag är lite besatt av Zeiss-gluggarna, och nu har jag ett till i samlingen!

Onsdagens projekt

Fotograferat med Sony a99 och Carl Zeiss 50mm 1,4
 
Som ett litet sidprojekt efter dagens egentliga fotografering ställde jag upp detta stilleben på kontorsdisken. Lite fler spännande suckulentsorter ska tas in av Blooming design, sedan blir att fotografera fler sorter. Jag gillar suckulenter som tusan, för de är lätta att sköta om. Börjar gilla vissa kaktusar också. Så länge de är planterade på ett bra sätt så att man slipper stickor. 
 
Den egentliga fotograferingen idag var att göra en snygg bild som Blooming design ska använda som skylt utanför sin affär i Ryds centrum. Vi fick till det väldigt bra om jag får säga det själv, nu ska det bara läggas tid på att piffa bilden i photoshop.
 
Hey följ mig på Instagram @cicimoller
och på Bloglovin'
 
 

Lotta - Fyra årstider

Min väninna och kollega Lotta (eller blogg-Lotta som jag kallar henne ibland) kom förbi på måndagsfika. Jag fick ett eget exemplar av hennes fina bok som jag tagit portätt till. Vilket jobb den kvinnan lagt ner på boken, och resultatet är så bra. Får man vara lite stolt?
 
Jag känner mig alltid peppad efter att ha träffat henne. Inte för att det är någon typ av pepptalk vi håller på med, men hennes energi peppar mig. Laddar mig. 

Klart att Lotta skulle prova mitt 85mm objektiv och knäppa några bilder på mig. Fina kopparna från Linnefors förtjänar en egen bild. 

En lördag i köket

Hela gårdagen stod jag i köket. Med undantag för toalettbesök, gymmet, shopping i Linköping, film med familjen och middag. Så här nu när jag tänker på det känns det som att jag inte var alls mycket i köket, men ändå mer än vanligt. Jag gjorde matpajer, lasagne, fröknäcke, energibollar, sallader och sockerkakor. Senaste besöket i Stockholm kom jag hem med nya kakformer från Nordic Ware och det har krävts 4 testbakningar för att få till ett recept som fungerar bäst i just de formarna. Men nu är det klart och optimerat.
 
Perfekta sockerkakan = Perfect Sponge cake.
 
 
 

I mitt vita fluff


I mitt vita fluff. Men mitt hem är inte så vitt, på de här bilderna, ja, annars inte så extremt mycket. Men ni ser några av mina favoritgrejer på köksbordet. Yogite, min tatuering, Dior-nagellacket, min retrolur, bästa WoodWick-ljuset, pistolvasen, bräda från Duxe och nya trotjänaren Sony Xperia.

Nu ska jag åka till simhallen och vara en sådandäringa härlig mamma som leker med sitt barn i simmet och simmar längder i 45 min medan hon är på simskola. Jag hatar att simma.

Söndaglunch

Morotssoppa som jag lagade tidigare på dagen med skalhjälp från min dotter, blev uppvärmd i elden när vi skulle äta lunch. För att komplettera med protein blev det macka med äggröra till. Avslutningen känns given med marshmallows. Det var så skönt väder igår, milt och inte blåsigt alls, vilket tillät oss att sitta vid elden i nästan en och en halv timme. Adrina åkte i pulkabacken medan vi drack te och kaffe. Skön söndaglunch.
 

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0