Hon har blommor i sitt hår

Anders Glenmark, vad gör han nu egentligen... googlepaus...bäste kompositör 2009. Jaja, han musikar bakom kulisserna nu med andra ord. Annat var det på 90-talet.

Emily satte ihop sitt första blomsterkrans någonsin i bilen på väg till Joshua Tree. Jag tycker hon lyckades extremt bra. Jag kan säga att jag som svensk, som övat minst en gång om året på blomsterkransar, troligen inte skulle lyckats så bra. Naturlig svensktalang den där Emily.

Emily i Joshua Tree, CA, januari 2013

Första bilden är min favorit, håller ni med?
En annan variant på den finns på min Facebook-sida.
 

Vårpasteller

Det är ibland sjukt tråkigt när man får flytta på fotograferingar, men när sjukdomen är där är det väldigt svårt att göra annat. Plus att jag hinner komma ifatt med redigering, beställningar och bjuda min mamma på lyxig onsdagslunch med lite av vinet Cloudy Bay till. 

Hemma hos oss är det inredningsmässigt vår nu.
 

Jen, Dasha and Andrei

De sista bilderna som ni får se av den här fotograferingen med Jen och Andrei. Åh, de är så grymma! Jag skulle ta några familjeporträtt på dom och resultatet blev det här. De ser ut så... jag vet inte... härliga, avslappande, eleganta, glamorösa, matchade och snygga ut. Jag vet inte det framgått tydlig nog att jag avgudar dom lite. Har det märkts?

Bilderna är tagna på deras baksida.
De kan plocka färska citroner och grapefrukt i sin trädgård. 

 

Jen and Dasha

Min hals strular och det blir inget träningspass för mig den här morgonen. Önskar lite att jag hade en hund som kunde släpa ut mig på promenader, även om jag är sjuk. Som det är nu får jag vara min egen hund, om inte min man är villig att ta den rollen... vänta vart är jag påväg här? Jag tänkte göra en snygg koppling från att jag var lite krasslig till att Jen och Dasha är läckra, men det verkar gå lika bra som när tv6 ska göra övergångar mellan programmen. Platt fall. 

 
Jen och Dasha, Los Angeles, januari 2013.

Imorgon visar jag er bilder på Jen med sin snygga karl, och citronträdet.
 

Familjfotografering - Maria, Emil, Elton och "lillebror"

Era kommentarer betyder väldigt mycket för mig. Även om en del av er tycker det känns fånigt att lämna en kommentar eller obetydelsefullt för er, så ska ni veta att det betyder supermycket för mig.

Ni verkade gilla mina bildertvillingpojkarna jag fotograferade i Los Angeles, så jag tänkte att ni kunde få se lite bilder från en annan familjfotografering. En fotografering med den här snygga familjen, och bildspelet kan ni se här på min hemsida

Spread the love! 
 

Min morfar

Jag är så glad över att du har varit min morfar. Att jag har fått ha dig i mitt liv i 28 år. Du som kunnat känna glädjen med min glädje. Som alltid var där på andra sidan luren om jag ringde. Som alltid hade tid för mig. Som alltid var glad när vi pratade eller sågs. Som kunde skämta om det mesta. Som ibland såg ut som en maffiaboss, ibland som en jultomte. Alltid med ett leende. Med ett bullrigt skratt. Så var du för mig morfar, och det är så jag ska minnas dig.
Jag älskar dig.
† 27/1 2013
 

Miss them

I Los Angeles spenderade jag en hel del tid med min girl crush Jen och hennes sambo Andrei. De är så härliga på så många sätt, men mest på det sätt de tog sig an mig. De är så lättsamma, smarta och varma, och sådana där människor som man känner förtroende till direkt. Tro mig, det är inte är lätt att hitta sådana människor, speciellt inte i Los Angeles. De är en stor anledning till att jag vill tillbaka så snart igen. Redan i april.

Dasha, Jen och Andrei under deras citronträd i trädgården.

Just för att jag tycker de är grymma och för att de gjorde så mycket fint för mig, så fotograferade jag dom en dag. Familjeporträtt. En bild är färdigredigerad, men fler kommer bli klara i helgen så jag kan visa er mer. Bland annat på när Jen och Dasha helt avslappat är ute och går och Jen har 13cm klackar på sig. Inget konstigt, bara härligt!

Emily in lace and BW

Emily med spets, precis efter solnedgången och i svartvitt. Hon är så vacker och ser verkligen ut som en "american sweetheart".

 

The flag

En sliten, tunn amerikansk flagga hade vi lite roligt med i Joshua tree. Det var kul tills flaggan fastnade i alla taggar, då fick vi knöla loss den. Jag ska sitta med en del av bilderna jag tog på Emily idag. Sen ska lite andra bilder redigeras och förberedas för leverans. 


Tack för all fin respons till de andra inläggen och på facebook. Hur töntigt det än låter så sitter jag och ler när jag läser kommentarer och mejl. Ni gör min dag flera gånger om.


More pics?

Redigerat bilder från fotograferingen med de här underbara pojkarna. Tvillingarna. 

Ett urval av bilderna kan ni se i ett bildspel på min hemsida.
Fotograf Cecilia Möller (oranget betydet "klicka här")

Jag är lite spänd på att höra vad ni tycker. 
Vad tycker ni? Blir ni lite förälskade också?

 
 

Före fotografering

Känner ni igen er? Samma fik var jag på i september när jag var i Joshua Tree och fotograferade Jessica. Scott, jag och Emily stannade här på lunch innan vi fotograferade. Lika god mat den här gången och lika bra fotografering. Ni kan även se min vita Jeep som jag åkte runt i när jag var i Los Angeles och kände mig väldigt amerikansk. 

 
Jag ska tillbaka i april.
 

Mystisk kvinna

En dag i Los Angeles åkte jag som sagt upp till ett hus i the Hills för att fotografera poolområdet. Där träffade jag den här vackra kvinnan, som jag för allt i världen inte kommer i håg vad hon heter. Men namnet kanske spelar mindre roll, hon är ju cool och snygg :) Hon gav upp sitt toppjobb på Gucci i Berlin för att turnera runt i världen med sin pojkvän som är DJ. 


By Scott English

Mig porträtterad av Scott English.
 
När vi var i Joshua Tree fotograferade vi inte bara modellen. Scott fotograferade mig också. Ni kan följa honom på facebook här. Han är så sjukt duktig!
 

BOOM! Jen och Dasha.

Jag gillar verkligen den här bilden på Jen och Dasha. Åh jag har några fler att visa er. Jen är ju så stylish och elegant i svart aftonklänning och Christian Louboutin-pumps. Dasha matchar hennes stil så bra i sitt slanka och svarta utseende. I love it! 

Vad tycker ni?
 

Rhys och Chasen

Amsterdams flygplats är sådär kul. Eller jo det är den kanske i 15 minuter, sen blir jag lite matt känner jag. Kan också bero på att jag hade svårt att sova på flygningen hit. Innan nästa plan lyfter mot Linköping har jag en 5-timmars håltimme. För att vara lite effektiv och inte bli galen, sitter jag och väljer ut och redigerar bilder från plåtningarna i LA. 

Just nu håller jag på att sålla bland bilderna jag tog på de här perfekta tvillingpojkarna, Rhys och Chasen. Ge mig en bebis nu typ. Jag borde inte få vara kring bebisar, jag blir kär i dom för lätt.




Lite mer mat

Några till matbilder från LA. Till lunch iförrgår blev det ett glas rose, ost, charkiturier och sallad. Salt mat kan verkligen göra mig på gott humör. Speciellt när salt- och vattenbalansen är lite urspel. Jo, men sådär som det blir när man vaknar upp dagen efter och upptäcker att man sovit med sina pumps på hela natten...


Stuck in LA

Jäkla snökaos i Amsterdam som gör att jag fått stanna en extra dag här i LA. Det kanske inte hade varit så tokigt om jag hade fått bo kvar på mitt hotell kunnat gå och träffa mina vänner. Men det hände sen igårkväll och jag fick ett hotell nära flygplatsen som flygbolaget betalar. 

Jag ska inte klaga på hur min utsikt var igår. Jag var hemma hos ett par i the Hills och fotograferade deras poolområde och trädgård. Utsikt över Hollywood-skylten och Los Angeles. Ganska så kick ass.

The Sound

Okej en till. Sen ska jag vänta med resten tills jag kommer hem. Vänta är verkligen inte min grej.

 
Igår var det galet. Jag följde med Jen ut till nyöppningen av en nattklubb som heter the Sound, där hennes kille spelade. Han är DJ. Vi hade ett bord bakom DJ båset med utsikt över hela dansgolvet. Coolt! Dessutom hade vi en egen vakt som hjälpte oss om vi skulle gå någonstans, typ badrummet. Jag har då aldrig varit med om något sådant innan. Jag dansade som tusan, men åkte ändå tillbaka till hotellet tidigt eftersom jag var lite trött, och hade druckit en drink för många för att jag ska tycka att det känns okej. Stupar i säng efter en heldag med fotografering och fest på det. Vaknar upp på morgonen med sminket på, pumpsen på, fullt klädd med kavaj och klänning. Det har inte hänt på 10 år. Känns som jag börjar bli redo för att åka hem och mysa med min familj om fredagskvällarna istälet.

Preview from Joshua tree

Heldagsfotografering med Emily och Scott idag. Så jävla glad, om jag nu ska svära lite. Men egentligen har jag inte tid att sitta här och kolla bilder, ikväll är det utgång med Jen som gäller. Kan gå hur som helst.
 
Är det bara jag, eller är ni också sugna på fler bilder från den här fotograferingen?
 
Bilden ovan i färg finns på instagram @cicimoller
 
 
 

Fever LA

Presenter är ju jäkligt fint att få.
 
Jag var och hälsade på min girl crush här i LA, Jen. Hon är sjukt härligt och varm. Vi har hunnit med tre dejter redan, och planerar en fjärde idag och en femte imorgon. Iallafall, hon jobbar på ett showroom här som heter Fever LA och de pushar en hel del märken, mest Italienska dyra saker. Jag gled runt och tittade på kläderna, klämde på accessoarerna och vred och vände på väskorna. Fina saker och jag fick lyckan att få med mig ett par jeans hem till min karl, och cashmerearmband till mig och Adrina. 

Fever LA
 

In Boneyard Park

I downtown Vegas finns det ett museum som heter "Neon museum - Boneyard park". Där samlas en massa gamla klassika skyltar som varit ikoniska för Las Vegas. Jag blev tipsad om att åka dit av en fotografbekant, och hey, jag ångrar det inte. VI fick en entimmesguidning runt området, som i ärlighetens namn inte var så jättestort. Men det var en bra guide med glimten i ögat och jag fick lära mig en hel del om Vegas. Kul och definitivt värt ett besök. Om någon av er nu skulle få för er att åka till Vegas.


Lite av maten i Vegas

Lite fler bilder från Vegas.

När jag och min man brukade åka till Vegas för att spela pokerturneringar, för 6-7 år sedan, brukade vi äta lunch på Noodles i Bellagiokomplexet. Så nu när jag var där igen, var jag såklart tvungen att släpa dit min vän för att se om maten var som jag mindes den. Jag blev inte besviken. Enkelt och rent precis som jag vill ha det.  


Kinesiska nyåret är om ungefär en månad och på Bellagio hade de gjort en stor blominstallation som var ganska så otrolig. Det fanns även en stor båt mitt bland allt, där en asiatisk man satt och spelade instrument. 

Efter Neonmuseumet och innan vi påbörjade resan tillbaka till LA åt vi lunch på Wicked Spoon, som är Vegas bästa buffé. Herre jösses så mycket mat, och så mycket att välja från. Allt så så fräscht ut, nej jag skojar inte. Det var nääääästan så att jag provade benmärg för att det såg fint ut. Men nej det gjorde jag inte. Min vän gick loss på kött medan jag höll det mer grönt på tallriken. Vi kom dit när det bara var 20min kvar innan de stängde, så jag kände inte att jag hade tid att fota själva buffén. Ni får använda fantasin.
 

Las Vegas-utflykt

Jag var i Vegas häromdagen, bara över en natt för att kolla in en ny bar. Jag började resan med att gå på spa och få massage. Att gå på spa i Vegas är inte som ett spa i Sverige. Jag hängde på spat i tre timmar. Badade, bastade, åt nötter och frukt, tvättade håret, stylade håret, smörjde in mig med olika bodylotions. Det var så härligt och så stort! Kolla in min instagram för några bilder därifrån. 

Jag bodde på 50e våning på det nyaste hotellet i Vegas, Cosmopolitan. Utsikten var inte att leka med...

 
Efter massagen blev det middag, en ny Cirque de soleil-show, nattklubb på XS där Diplo spelade, en bar i downtown som har de bästa coctailsen, XS igen och sedan den där baren vi skulle spana in. The act. Vi hängde där i någon timme, helt ensamna eftersom de inte har öppet på måndagar. Spännade att se en Vegas bar/club helt tom och öde. Det blev sent. 
 
Innan vi åkte tillbaka till Los Angeles blev det museum och buffé, visst vettni. Är man i Amerikat så är man. Mer om det snart.

Beautiful, sparkling Cassey Ho

Fotografering med vackra och skimrande pilatesdrottningen Cassey Ho. Hon glöder verkligen av varm energi och jag är så himlans glad att hon hade tid att ställa upp på en fotografering med mig i Santa Monica idag. Det blev porträttbilder, träningsbilder och knäppa bilder. Jag kunde inte sluta le när jag fotograferade. Blev så fint! Jag gillar den här tjejen!
 
Ni kan hitta henne på hennes hemsida blogilates.com eller via hennes youtube-kanal.

Cassey Ho

Imorgon

Då kommer det komma ett inlägg med lite LasVegas bilder, men just nu behöver jag sova. Resans viktigaste bilder ska tas imorgon :)


Den onda ekorren

Jag ska uppdatera er, men jag tror ni kommer uppskatta morgondagen uppdatering bättre. Alldeles strax ska jag nämligen till Las Vegas. Jag har inte varit där på sex år, och jag tycker det är dags nu. Se alla nya hotell som poppar upp likt svampar, bara galet mycket större. Jag kommer bo på det nyaste hotellet Cosmopolitan, och jag är väldigt förväntansfull... Sen tror jag att det kan bli lite pokerspel här också, och jag har åkt vinnande från Vegas de andra gångerna. Ingen prestationsångest.
 
Igårmorse/förmiddags blev jag lite trackaserad av en ekorre. Jag satt lugnt och fint på min solsäng utanför rummet och gjorde mest ingenting. Okej, jag frös väl lite, för även om det ser härligt och varmt ut här, så är det verkligen inte sanningen. En ekorre springer förbi i rabatten och jag tänkte att "det här, det måste instagrammas". Så jag låter lite som ett marsvin för att ekorren skulle stanna upp. Och det gjorde den. Sen kom den nära, jättenära. Den tar sats och tänker hoppa upp på solsängen när jag skriker, den avbruter sitt hopp precis innan den lämnar marken och jag springer in i rummet och stänger dörren. För en ekorre. Så himla avslappnad och i kontakt med naturen jag är då, Askungen och Snövit är coolare. 
 

Fotad med en iPhone 5.

 

Mitt rum på Roosevelt

Äntligen framme på mitt hotellrum mitt i smeten på Hollywood blvd, det kända hotellet Roosevelt. Om tre timmar blev jag lovad att det ska bli mat, så i LA-tid räknat betyder det att jag får mat om 6 timmar. Ni förstår att mina amerikanska vänner är så där bra på att hålla tider. Sanna tidsoptimister. Problemet är att jag är kurr-i-magen-hungrig nu, och minibarens priser blir mindre betydelsefulla ju längre tid min hunger få stå omättad...


Mitt rum, Roosevelt.

Nu flyyyyyger jag!

Idag flyger jag till Los Angeles. Tidigt satan, så det här inlägget är av förklarliga skäl förinställt. Hur skulle det se ut annars. "Nej, jag ska gå upp 30 min tidigare för jag ska blogga på morgonen, så jag ställer klockan på 4.30. Känns smart!"

Jag ska uppdatera er här om min resa. Det vill ni inte missa, eller hur?
Bilder från när jag var i LA i mars 2011 (sista bilden är kred till Helena).



Memory Lane, LA hösten 2011

När jag var i Los Angeles hösten 2011 träffade jag Keith som vi hängde en del med, jag och Helena, men han ville uppenbarligen inte vara med på bild. Han guidade oss till lunchställen med galet god mat. Macaroni n' cheese! 
 
Den resan tog jag även en hel del bilder på Ryan Locke och Beste (och tillsammans). Ett hotell fotograferades också, SLS hotel i Beverly Hills. De bilderna får ni se snart också.
 

Tur till San Diego för ett år sedan

Jag har fått lite anledning att börja rota bland bilder från andra gånger jag varit i Los Angeles. Det är ju några gånger nu.
 
Welcome to my walk down memory lane.

När jag var i Los Angeles mars 2011, för att jobba och hälsa på min vapendragare Helena (vit skjorta), så blev det en dagsresa till San Diego. Väl i San Diego var det så bra uppstyrt att vi skulle ut och segla med en vän till Carin (rosa tröja). Det var underbart och soligt, stundtals. Ganska blåsigt och kallt när solen inte var framme, och när vi kom längre ut på havet så blev det så vågigt att jag mådde sådär bra. Jag försökte verka oberörd och sofistikerad, men övertalade ändå ganska snabbt kaptenen att vända.

Bilder från min Los Angeles resa mars 2011 (bilderna på mig (mörkt hår) har Helena (vit skjorta) tagit).
 

Jag har blivit en kålmask

Torsdag, matreportagedag... NEJ onsdag idag ju! Så den här veckan blev det onsdag, matreportagedag. Kål var temat och jag kan direkt erkänna att jag spontant inte skulle kalla mig en kålälskare. Kål har aldrig riktigt fallit mig i smaken och jag har instinktivt rynkat lite på näsan när det stått på menyer. Men det var tills idag. Maträtterna blev helt galet goda och jag får helt tänka om när det gäller kål. Om det görs på rätt sätt. Jag har tur som får recepten direkt i handen, medan ni tyvärr får vänta tills de kommer i tryck. Med andra ord kan jag glänsa med kålrätter på middagarna här hemma framöver.


Skärbräda från Ugglan och Eggen.

Följ mig lättare genom att gilla mig på Facebook.
 
 

LA och jordärtskockor

Snart, vettni, snart, eller rättare sagt tidigt satan på lördagmorgon åker jag till Los Angeles. Igen. Det blir en jobbresa med fyra fotograferingar inbokade, varav en av fotograferingarna kommer var med Cassey Ho (love her!) och en annan är med en annan fotograf och en modell som flyger in för att fota med mig i öknen. Ett litet dilemma har dock uppstått. Fotograferingen är bokad nästa fredag och igår fick jag erbjudande att följa med till Utah på Sundance festivalen den helgen. Vilket skulle vara grymt kul, men fotningen ligger lite mitt i festivalplanerna. Hmm. 

Jordärtskockor från trädgården i januari.
 
Trots att det är vinter så har det inte varit någon tjäle i marken och ihelgen plockade jag och Adrina upp några jordärtskockor från trädgårdslandet. Jag hade storslagna idéer om att jag skulle göra gnocci på dom, och att det skulle bli underbart gott.... bara det faktum att det inte blev några värdiga bilder på slutresultatet kanske talar för sig själv?

Böcker från Fotografiska

            
            
Böckerna jag köpte på Fotografiska är
Style Diaries  World fashion from Berlin to Tokyo - Prestel
Rubber Duck - Karen Hsiao
Burning Beauty - David Lachappelle
The Birthday Party - Vee Speers


 

Spontant til Stockholm

Det blev en spontantrip till Stockholm igår över dagen. Min ena storebror kom hem från Sydafrika i lördags, och jag och Adrina var väldigt sugna på att träffa honom. Tanken var att vi skulle komma hemifrån och komma upp i skaplig tid. Men vi vaknade kl 10 och fick en slowstart. Väl i Stockholm blev det besök både på Naturhistoriska och Fotografiska. Adrina tyckte David Lachappelles utställning var bra, och lite läskig. Mest gillade hon filminstallationerna. 

Min bror Stefan. Kameran fick gå på sparlåga i söndags.

Who let the dogs out?

Mumin

Inredningsfotografering hos Hedefalk

För ett år sedan, alltså mars förra året. Precis när våren började spricka ut och vädret blev behaglig även med bara en tunnjacka på, då var jag hos familjen Hedefalk. Bilderna med text och hela fadderuttan finns i nyaste numret av Drömhem&Trädgård (nr 1 2013), men jag vill visa några bilder här också. Några finns i tidningen, andra inte. Rusan, som frun i huset heter, är en extremt pysslig människa. Hennes pysselrum fotograferades också och kommer komma i Leva&Bo nu i år. Dottern Lovas rum har redan kunnat ses i Family Living och jag har visat bilder på bloggen tidigare också. Vilken pastellig karamell det här hemmet är!

I vår/sommar planerar jag och Rusan lite samarbeten.

 
 

God morgon!

En hel del mejl ska skickas idag och magbilder ska redigeras. Med andra ord kommer jag sitta som en hösäck framför datorn. Jag ska försöka sträcka på mig så ofta jag kan, men det är tusan svårt att komma ihåg. Spänna magen lite när jag sitter och jobbar. Min magdansinstruktör tipsade om att öva kroppskontrollen genom att spänna varannan skinka när man sitter vid dator. Så nu spänner vi lite!

BTS bilder från matfotograferingen igår med Amanda och Monica.

Amanda

Inte nog med att min matkreatör och stylist Monica är "kick ass", hon har en vacker dotter också. Perfekt att använda när hon är hemma över helgerna från skolan. Vi gjorde ett nyttigt frukostreportage idag, med färgtema rosa. Blev snyggt som tusan, nu ska det bara poppas in i en tidning också. Men inte förrän bilderna är redigerade såklart. Det får bli i natt. Eller nej, inte i natt. Jag måste nog prioritera lite sömn år 2013.

Kopp Agneta Livijn.Tavla av Monica Stengraff.

Nya numret av Drömhem&Trädgård

Bläddra fram 4-5 sidor och hitta pastelliga reportaget jag fotograferade hemma hos familjen Hedefalk.

Gravidfotografering Linköping

Idag har jag börjat mitt fotoår med en gravid/familjefotografering med Maria och Emil som jag fotograferat förut. Så himlas söta och fina. Jag ger er två av mina favoriter. Det kommer bli många till att visa upp. 
Kolla ögonen på charmören Elton. Jisses!
 
 
 
 

Saffranssemlor med lingongrädde

Semlor är som en egen maträtt, mättande och gott! Min mamma har alltid varit lite tokig i semlor och när hon häromdagen pratade om saffranssemlor så var jag ju bara tvungen att prova att baka. Med två nötter, ehh.. nötallergiker i familjen fick det bli lingongrädde i istället för mandelmassa. Otroligt smarrigt och mättande. Det är en fin balans med semlor för mig. Äter jag för mycket (okynnesäter) blir jag illamående. Som med våfflor. Konstigt det där.

Ett tips är att om det blir lingongrädde över så är det galet gott att bara klicka i en glassstrut och äta. Godare än glass, och en "treat" min mamma gav oss barn när vi var små.

 

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0