I matstöket

Ursäkta röran, jag har bakat pepparkakshus tre gånger den här veckan och idag gjordes fotograferingen. Det tog två timmar att dekorera, och det är det finaste pepparkakshuset jag någonsin gjort. Min modell till slutbilden levererade dessutom över förväntan.

Kul att stå lite i köket igen. Jag har jobbat så mycket på senaste och då har min man fått stå vid spisen. Men jag har tagit igen det idag. Kl 20.30 var jag och handlade råvaror och sedan var det igång med saffransbullar, två matpajer och energibollar. Skönt, men utmattande. Framförallt tar det så mycket längre tid än vad jag tänkt från början. Magin är dock fin när jag är inne i ett flow, inne i mig själv och mina tankar, med ett sorlande podcastavsnitt i bakgrunden. 


Tror ni jag hinner med att sova fem timmar innan det är dags att dra igång med en späckad lördag? Jag kommer bland annat att fotografera och modella för fyra till outfits för CrazyHappiness.

Lookbook för CrazyHappiness

Snart är det dags att flytta in på kontoret. Förhoppningsvis på söndag, så håll tummarna för att vi hinner med det som ska göras.

Idag var ursprungstanken att måla klart lite detaljer men jag och Katarina spenderade dagen med att fotografera bilder till hennes nya Lookbook för Crazy Happiness som hon behöver vara klar med tills måndag. Vi gillar att jobba under press... Eftersom det inte fanns tid att styra upp med modell så fick jag ställa upp som både fotograf och modell. Nio olika looks fotograferades och nedan har ni två av dom. Förstår ni hur underbart det är att jag ska dela kontor med designern? Jag kommer vara välklädd för jämnan. Bakgrunden är förresten buren i vilken jag kommer sitta och redigera snart.

Kläder av Crazy Happiness, Katarina Nordqvist.
 

Bröderna Timell för TV4


Ni som följer mig på Facebook vet hur lång tid det tog för mig att fotografera pressbilderna på bröderna Timell. Aha! Vet ni inte? Nepp, men då är det väl dags att gilla min sida :) Haha Sneaky av mig...
 
I alla fall, det behövdes pressbilder. På tisdagen tillfrågades jag och på fredagen satt jag på en båt i Stockholms skärgård. En helt underbar dag med värme och solsken.

Bröderna Timell fotograferade av Cecilia Möller för TV4.


Rosa och rött hem i Vadstena

Många hem har blivit fotograferade i Vadstena eller däromkring senaste tiden. Alltså fotograferade av mig och stylade av Monica. I senaste numret av Drömhem&Trädgård får ni en kik in i Malins hem, och några fler bilder därifrån ger jag er! Rött och rosa! När jag var liten var det den värsta färgmatchningen min mamma visste, och jag var typ förbjuden att ha på mig det. Tänk så det kan ändras ändå.

 

Målning av kontoret (den här veckan måste vi flytta in där), bröllopsbilder som ska redigeras och träning för både dotter och mig. Då kör vi söndag!
 
 
Hitta mig på Facebook, och följ med på Bloglovin!
 
 

Löp och köp ELLE mat&vin 7 2013

I nyaste numret av ELLE mat&vin (#7 2013) kan ni få recept till alla smarriga sakerna här nedan. Spring och köp. Dessutom är allt görgott, jag har ju såklart provsmakat allt :) Bästa Monica Stengraff som stått för recept och styling. Hon är min klippa!

Mina bilder i ELLE mat&vin (#7 2013).
Styling och recept Monica Stengraff.
 

Bröllopsfotograf, A + H

Äntligen har jag fått leverera bildspelet till A och H, från deras stora dag i augusti. Jag är så glad över bilderna, om jag nu får säga det själv. (Det får du. Tack!) Jag rådiggar deras styling, och vi hade så roligt när vi fotograferade. Precis så perfekt som det kan bli på en bröllopsplåtning med fint och kärleksfullt par, och underbart ljus med lite mulet väder. A:s klänning skulle jag vilja ha på mig alla dagar i veckan, men det kanske skulle vara märkligt att gå och storhandla i den.  

 
 

Kräftskiva at my place

Nu kommer ni säkert tycka jag är lite väl ambitiös när det kommer till att fixa med en liten kräftskiva för några av mina väninnor. Jag menar bröd som ser ut som kräftor, kalljästa västerbottenmuffins, hemmagjort knäckebröd, långkokad kräftsoppa till förrätt och kräftor fiskade i veckan från Vättern kokade med ett närmast magiskt spa. Men ni vet, hetsa inte upp er. Min underbara och extremt generösa matkreatör har gjort ALLT. Det enda jag gjort är köpa ljusen, osten, salladen, smöret och dukat. Allt annat har mirakel-Monica fixat. Och det blev en jäkla underbar kräftskiva.


Tack Monica! Tack som bara den! Och tack mina vänner som gör mig så lycklig i själen.


På TV4 och med bröderna TimellHeldag i Stockholm som först spenerades på Tv4-huset där jag fick rundtur och fotografera. Jag har nu sett nyheternas och nyheternas studio, och gått runt på de flesta ställen bland kontor och lokaler. Kul att se hur det ser ut, egentligen. Roligt att se var det händer. Men att försöka hinna fotografera allt som var planerat var bara att glömma, för mycket att fotografera och för lite tid. Så det blir att åka tillbaka snart igen.

Efter en lunch i 4ans matsal åkte jag ut till en ö där bröderna Timell spelar in sitt matprogram som kommer sändas i höst. Fina, somriga bilder togs på bröderna och sedan båten tillbaka till bilen igen. Intensivt men bra, och vädret skulle inte kunnat vara mer optimalt. Kort sagt en bra dag, och bilderna på bröderna kommer upp på bloggen när de fått sig en urvalsomgång.
Ingen bild på mig och Timellisarna, men en bild på mig i båten påväg tillbaka på bilen kan jag ge er. Foto av Johanna Palmqvist.
 
 
 

Höstens ankomst

Hösten har ankommit, men varm är den än så länge. Det passar ju perfekt när jag ska fotografera somriga skärgårdsbilder på bröderna Timell imorgon. Om det får jag återkomma...

Föreläsning i LA

Ahhh, snart är det bara 30 dagar kvar tills jag är i LA och föreläser om hur jag skapar och tar möjligheter. Konferensen är i oktober på i Long Beach, California. Det skulle vara grymt om fler svenskar kom dit. Jag var med som deltagare förra året i Palm Springs, kommer ni ihåg? Och herrejisses så bra det var, det förändrade mitt sätt att se på kreativitet. Träffade underbara vänner också. 
 
WHAT:   Artists & creatives gather for 2.5 days & nights of mind-blowing inspiration, unforgettable conversations and wild adventure…
 
WHEN:   October 21-23, 2013
 
WHERE:   Long Beach, California (Los Angles area) aboard the Queen Mary Cruise ship.
 
WHO:   For artists, creatives and troublemakers of all kinds who are interested in producing meaningful work & living fascinating lives. 
 
WHY:   Because this might just be the best decision you make for yourself (and your business) all year!
 
HOW:   Visit http://www.AdventureAlways.co to reserve your space!
 
 

Energifyllt gladiatorgodis

Min Doctore Katarina (kollega/vän/PT) bjöd mig på eftermiddagsfika förra veckan och då åt vi det här träningsgodiset. De ser ut som chokladbollar, men luras inte. De är energibollar fyllda med naturligt protein, antioxidanter och annat bra. Doctore sa att om jag åt en sådan innan vi gjorde chins skulle jag kunna göra 5 chins extra. Tveksamt kanske, men då förstår ni hur bra de är för kroppen. Bäst med det hela är att de är beroendeframkallande goda, och min dotter gillar dom också.

 
1,5 dl mandel
1,5 dl gojibär
10 st dadlar (utan kärnor)
0,5 dl kokosflingor
1 msk kokosolja
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
 
Lägg bär och mandlar i hett vatten i ungefär 20-30 min. Skala mandlarna och häll av vatten från dem och gojibären (tryck ut vattnet ordentligt). Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det blir en fin smet. Forma till bollar och rulla i kokos. 
 
Jag äter två till dagens förmiddagsfika, och en lagom boll innehåller ungefär 10g protein. Kick ass!

Stopp i Nyköping, restaurang Erik i Forsen


Efter fotograferingen av Bygglovsgänget följde Johanna med mig i bilen. Vi planerade middag och spontant kanske man tänker att vi stannar i Stockholm och äter. Men nej nej, vi tänkte att Nyköping har vi aldrig ätit i. Googlar "restaurang Nyköping" och får upp Erik i forsen, in med adressen i GPS och vilken härlig upplevelse! Erik i Forsen är omskriven i White Guide några år i rad, och ligger precis vid vattnet (klantigt av mig att inte fotografera det). Maten var fin. Chilibean var så jäkla god, och allt annat kändes också vällagat. Vi var nöjda med stoppet och kunde fortsätta till Östergötland utan kurrande magar.


Tv4s Bygglov

Uppe arla morgon för att ta en mils löpning innan jag gjorde mig i ordning och brassade upp till Stockholm. Idag stod fotografering av pressbilder för tv4s Bygglov på mitt schema. Det var deras sista inspelningsdag och de hade en del att stå i. Exakt vad de renoverade kan jag inte avslöja, men om ni följer programmet på tv kan ni tänka på att i sista avsnittet så är jag där fast inte synlig.

Fasiken vilket trevligt gäng iallafall. Jag pratade fågelholkar med Willie, Porsche carrera med Matte, och heterokromati med Madde. Så glad! Fick energi av dagen! Älskar pressfotograferingar.
Gänget och jag! Photocred Malin Almering
 
Bonusbild som är lite behind the scenes.
 
 
Pressbilderna kommer jag visa er om någon vecka. 

Småsaker i september


September är månaden när jag
  • Flyttar in på mitt nya kontor
  • Skriver klart talet jag ska hålla på konferensen i LA
  • Kommer ifatt med min redigering
  • Är ledig på helgerna
  • Firar pappas stora dag
  • Fotar pressbilder för Bygglov
  • Lyssnar på "Odd look" med Kavinsky och The Weeknd varje dag

Website Follow on Facebook Follow on Bloglovin Follow on Instagram Contact me
RSS 2.0